Monday, June 20, 2011

MEDELA SERVICE CENTER (AMPANG)


Model tak berbayar kami..Che Mimi ;)



   Lactaequip (M) Sdn Bhd,
Lot B2-G, Jalan Selaman 1, Dataran Palma,
Off Jalan Ampang,
68000 Ampang, 
Selangor
Tel: 03-42701128
* betul2 sebelah De Palma Hotel


Bukan saja2 tau nak bagi address and phone no Medela Service Centre ni, sb mase I pergi sane, boleh tahan jugaklah kami makan buah langsat aka sesat! Untuk orang Shah Alam macam I, Ampang is such a place yang kalau 10 kali pergi pun memang akan sesat jugak..fullstop! Even dah google sebelum pergi, tak dapat carik address yang tepat, so gamble pergi menapak dgn alat bantuan GPS pun tertinggal..lagi satu padan muka ;)

Semangat sgt nak pergi kat tempat ni sebab nak pergi service cik Mini E I yg dah mcm nyawa2 ikan itu. *owh bukan beli FS yer kawan2.Belum lagik..that one still far far away..Few days before abis maternity leave aka week yg I pulun settle n enjoy to the fullest, me,che mimi and my bro kamel bertiga pergi Ampang. As I said earlier kami mmg sesat. Sampai kat De Palma dah ok,yg carik kedai tu tak jumpa2. Rupanya kedai ni kat lane belah dalam, not the one facing the road.Hiseh!!

Sampai2 terus pass cik mini E kat kakak kedai, rupanye suctions low. So, she suggested for service,of cos lah kan. It took only 15-20min, then cik mini E berfungsi seperti sedia kala. Sangat pantas!!
Sambil kakak tu duk service breastpump tu, me and the other 2 duk melilau dalam kedai ni. Selain rangkaian breastpump medela,ada jugak jual barang2 baby yg lain.







Yang paling best, dalam kedai ni ada satu bilik untuk try rangkaian breastpump Medela. Pucuk dicita, apalagik, terus kami bawak kuar botol2 kosong yang ada. Kakak tu tolong settingkan hands-free, in less than 15min..inilah hasilnye..



I.M.P.R.E.S.S.I.V.E

Why??
1- Tak payah susah2 nak massage aunty booby
2- Tak sakit langsung, alih2 tgk dah penuh

Kalau dah expert time setting,maybe amik masa lagik pendek!
So???
aku sudah jatuh chenta!!
* sambil tangan letak kat dahi ;)


20 comments:

mommaholicSURI said...

hands-free tu Medela Freestyle la kan Nadia? wau!! sangat terpanggil jugak walaupun belum pregnant lagi. hihi. Harganya mmg kene letak tangan kat dahi sambil picit-picit. Nadia kenyit=kenyit mata dengan Encik Harit, dapat punya =D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wow..mcm bes sgt2 dpt byk tu in 15 minutes...tapi al fulus belum wow lagi..ahahaha mmg impian jugak nak ade FS ni..tapikan nad, kwn sy dia tak serasi ngan FS, so dia nak letgo kat saya..al fulus mmg nyawa2 ikan, so sy tolak la..rasa rugi sgt..dia guna in less than 10times..dia nak letgo 1.2k sajork. tapi nak buek camno. time duit takde datang rezeki camtu..takpelah, ameda sy pon ok gak..cuma takde appear brapa minit kita dah mengepam..FS so canggih meh..ehehhehe

K-Addicts said...

wah sprotingnya kamel join masuk kedai org pompuan! if my bro mesti awal2 dah takmboh masuk dah.. ;p

amiey lee said...

wahh freestyle tuh...huhuhu

irma said...

huhu sebut medela...sedih rasa ingat pam medela cik ma masa ank 1st dlu ilang...wlaupon yg manual punya tp sdp pakai...

My Chibi Box said...

Mommy Nadia,

Congrates on the newborn..Sudah bersalin rupanya..Saya pun dah bersalin n kembali bekerja..dah 3 bulan..

Sukakan dengan FS tu..Apa tunggu lagi, dapatkannya sekarang..heheheh

-tutyrahiza-

aThidEaN said...

hi..sy pon pg sevice center kt ampg ni last saturday tp tutup pulakk..nk service b*pump saya..sy pakai medela PISA...bg sy tak pakai FS pon boleh collect susu 10oz in 10-15min..setakat ni performance PISA tiptop ...boleh difreestylekn if pakai nursing bra..

Mama said...

nad, my friend memang pakai fs tu...dia punya suka...memang sgt2 impressive tau....i naaaaaak sgt beli, tapi aper lah faedahnye dah i ni housewife....my ''FS'' lagi impressive hahahah...macam2 gaya freestyle faris punya feeding..:)

btw...seronok tengok pipi ryan...auw..dah berapa kilo dah dia nad...membesar dgn bik masyaAllah, khasiat susu ibu memang superb kan..:)

mommyNadia said...

Nuurill,
yeap dear,the extra feature yet really convincing ;)
I dah abis kenyit u!I guess kena guna new approach,Ryan yg kena kenyit instead!!

Itulah,memikirkan milk volume production,s3 and miniE dah buat I happy, tapi bila memikirkan compactness,portable,double pumping with handsfree feature..thats why FS is the most perfect choice, kan..??

ntah lah babe,bila agaknye I ready nak beli..still berkira2..whether its a need or just nafsu mata I ;)

mommyNadia said...

Rose,
tkpe,sabar nanti mane tau ada rezeki baby kan??

Itulah,same to my case,my 2 breastpump still working at best performance,tak de prob dgn volume pun.

Ameda double pumping jgak ke??

mommyNadia said...

Teh,
Kamel tu ok aje..lagipun photographer kami ;)

mommyNadia said...

Amiey Lee,
Hi..iye FS!jantung hati!

mommyNadia said...

Cik Ma,
Harmony ek?Hilang mane??Ape2 pump pun ok kan, asal kita serasi ;)

mommyNadia said...

Tuty,
Owh dear,congrats!Tak bnyk beza baby kita ek??
Nak kena buat long calculation dear..takpelah..Ada rezeki nanti ;)

mommyNadia said...

Athidean,
Hi!
of cos dear, u compare PISA and FS mmg tak bnyk bezakan..cuma FS tak bulky sgt ek..
but since I'm using S3 and mini E,so ada bnyk beza specially tang features tu..
but yet,it never compromised the volume collected kan,thats more important!!;)

mommyNadia said...

CT,
haha..yeap2 baby nye freestyle lagi dahsyat ek.Specially dah nak masuk 2 yrs nanti..
kalau nadia FTHW pun,malas eh nak collect stock ;)
hehhe..directfeeding lagik bagus kan!

Ryan as of 2mos jab dah 6.7kg..;)
InsyaAllah semoga berkat susu ibu untuk our babies kan..Amin

Nadine said...

Nad, kat sana dia jual jugak ke for service only eh? if jual what's d going price for FS eh? I nak beli ni tp tengah mengsurvey2 lagi harga kat mana boleh dpt lebey murah...maklumla, budget terhad. huhu..

Anonymous said...

beli jek kat faheem wardrobe, boleh dpt dalam rm1400 je.. plg termurah yang i pernah jumpe.

Nurul

mommyNadia said...

hey Nurul,
mmm murah. Alhamdulillah, dah almost 1 year pakai ;)

Anonymous said...

Salam :))

Medela e pun sgt best kan guna? :) love all medela bp :))

Dr harmony, swing, freestyle, semua sy beli kt emums dad shop :) this shop owner very kindly and friendly person :) harmony 170, swing 600, fs 1350 exclude postage :)

Moga allah bykkan asi kita utk anak2 terchinte ;)

Sarah

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...