Tuesday, April 24, 2012

Our Impromptu Holiday!!


Hi all!!Sorry for a long pause. Last week kinda a busy week, lunch time pun sibuk buat keje, maklumlah time KPI submission sekarang kan. Ditambah plak dgn career growth issue *twitterland fwens mesti tahu dah kan, will share the gud news soon InsyaAllah*, memang a lil bit stress. I'm counting days towards May's vacation, and hoping that April will come to the end very fast *accept the 1st April on Ryan big day* But a call from Thara, Nuffnang on Monday evening last week, make me want to fly to the moon and back. Yippie!!It's an impromptu holiday for mommynadia's family. Ke mana??



Guess guess!!



Ting ting!!
in Terengganu..
*tercapai hajat Adam nak balik tengok Omma n Okki..*



These 3D2N holidays were fully sponsored by Resort World Genting under flag of Nuffnang..
Thank you so much Genting and Nuffnang!!!Big hug!!


We really had so much fun there. The whole days were packed with activities. Ni pun 1st time I sampai Awana Kijal. Kata je orang Terengganu kan, my parents and siblings selalu pergi sane time I belajar dulu, for family day, tinggal I je lah yang jakun tak pernah sampai. But seriously, u can do a lot of things there. Many attraction places and the hotel convenience and facilities are superb.Ok lah,walaupun picture I snap tak berapa bnyak nak compare other bloggers,dek sibuk duk layan hero2 I kan, but still it will take times for me to sort and publish. Stay tune for next entries,will bring you guys to view this great vacay!!For today, let's pictures do the talking..enjoys!!



Spacious pool from our room view..



Enjoying superbly foods..
I was eating fresh fish fish and fish all the time during stays..
A must thing to do when I go back to Terengganu..



Haah..amacam..kecur tak??

Besides of great foods offered, staying at Awana Kijal provides many places to be visited. The best part is, it was like a school outing since Adam was enjoyed the outing so much.  



Seeing the live turtles..



Weaving the mattress..



Experienced how to do batik canting...



Adam with his sifus..
=)



Visited Kuala Kemaman for Sata place..
Yum yums!!


Dekat hotel pun macam aktiviti boleh buat...



Enjoy playing at the beach..



Swimming time..



mmmm...korang agak apelah ni ek???
Stay tune for next story k..


Since it was a fully sponsored holiday, I was experienced to be interviewed by Genting staff too. 



Oh my..semua bahasa German ala France kuar..jangan dengar macam Java sudah..
Malu nye!!!



They interviewed Adam as well on his experience during the stay..
Thank God, Adam cooperated well...


So happy to see all my kids *macam anak 5 u* having lotsa fun..
Specially the big bro Adam..


Making new friends too..
Danish!!








Lil' bambam pun enjoy jgak kan..

And of course, mommy pun enjoy the stay so much..
Boleh berkenalan dengan bloggers yang hebat taw!!
*Aii picisan je u, sipi-sipi*
They are madammondoq, CikLilyPutih, NisaKay, Ruby, Anyss, Merryn, Fazrol, Jessy and tak ketinggalan RedMummy pun ada you..ada yg taksempat nak hi hi bye bye, silalah  tinggal jejak kalau melawat kat sini taw =)



During the last day of stay, we given chance for a room tour at Awana Kijal..
Memang best!!

That's all...
Stay tune for more updates yaw!!


16 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

waa besnyeeee

CikLily Putih said...

i want ryan la.. plz plz plz...

Nadine said...

I can see the fun in each and every photo. Want to read more!

See, I told you. The food there is nyummylicious. I pegi sana dulu makan tak hingat hokey! :D

mommyNadia said...

Rose,
hehe..bestlah..balik kg skali..;)

mommyNadia said...

CikLily,
meh meh sini..haa..dah tahu dah mana nak letak Ryan kalau mommy nak pi event hihihihi..>.<

mommaholicSURI said...

Bertuahnya badan!! :)
Dapat gi holiday sambil balik kampung!! Hihi.. Adam and Ryan mesti happy sangat.

I miss Terengganu. Maybe one day nak try lah jugak gi sini. Besar sungguh kawasan lobby. kerlass!! :)

mommyNadia said...

Nadine,
Sure..nanti I publish slow2..
Satu sb mmg balik negeri sendiri kan..makan jadik selera lah, tambah plak dengan variety foods provide, adooii sebu perut telan semua..ngapngap!!

Mummy GreenyHouse said...

wow..bestnye!

anna said...

wah..bestnya... dear,u bleh kecek german eh??? du bist ambesten..*eh..ye ke?ke bunyi jawa ni babe??kuikuikui*

Yee Ling said...

Wohooo...holidaying..SYIOK!!!

Fazrol said...

Jalan2 ngan family mmg best...
dapat tambah kawan baru pun best...

Seronok dpt balik kg skali...
Amboi... tghmlm baru balik...
Hari isnin smbg cuti ke?

mommyNadia said...

Anna,
hahaa..mane ade u..I manelah reti cakap german perancis bagai..
kononlah nk kene kecek omputih, bunyi lagu java..mak pitam!!

mommyNadia said...

mummygreenhouse,
best yeahh!!

mommyNadia said...

Yee Ling,
memang best!!

mommyNadia said...

Fazrol,
Makan free itu yg buat jadik best ek..
yelah tinggal kurang 2jam, dah smp kg, apelagik vroom vroom jelah..!!

mommyNadia said...

Nuurill,
Itulah u, tempat dia memang super luas..bawaklah Oman n Armi, mesti sronok..

Itulah, tak sangka Nuffnang ajak, kitakan picis picis u..

Depa duorang memang sronok, enjoy gile lebih2 lagik balik tgk Omma n Okki dia..;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...