Friday, June 10, 2011

lil' model in the making ;)


We have been invited by Nuffnang for Trudy & Teddy Tea Party at Parkson, Alamanda Putrajaya last Sunday..yeay!
When I received call by the nuffie, Pn Thara * lov ya! and invitation email, myself dah start berangan2 dah..
Maklumlah u all, first time ni I dapat invitation nuffnang pastu private function kids apparel plak tu..
* ala Charlie dpt invitation pergi Chocolate Factory giteew..;)
Then I started to worry kalau semua bloggers yg datang those femes2 aje..I blogger picisan aje, malu ;(
Lucky I dpt tau Nuurill aka mommaholicsuri pun ada * tp ni bukan blogger picisan taw! pweeet!
Then bila dapat tau ada dress code, pening lagik!
Dress code for the function is earthy outfit and both mommy and papa wearing cream n brown color..
* Bukan apa dah kata mommy baru lepas bersalin..bnyk baju yg segan silu lagik dengan I ;)





Arrived at Parkson sharp at 3pm..
Sampai2 terus nampak Nuurill, then we straight away pergi counter for registration..
We have been given badges for mommy, guest (papa n Ryan) and our model harapan Adam Mikael by the crew at the registration counter...
Then we have been instructed to dress up our lil kid  for Beautifully Dress Up Contest..



* badge Adam belum sempat ape2 ntah mane dia baling ..


We only given less than 1 hour to choose and  dress up the model with the favorite T&T apparel..
Total not to exceed RM300..
Adooiii yang peningnye, I have to handle our model harapan ni alone since my hubby was fully occupied with lil Ryan..
I tell u, memang mencabar betul..belari I satu Parkson duk kejar si Adam, asyik pergi kat tempat toys aje..grrrrr~~~
With the help from T&T staff, I managed to dress up Adam Mikael..
Main rembat je ape yang nampak..tak de peluang nak pilih2 dah..
* rugi plak tak datang awal..kalau tak mesti boleh silau2 yang lain lagik..
Here we go..


Mr Adam Mikael in T&T apparel..
* we called it as the matsalleh college outfit!
Ok tak???



Adam during fitting shoes time..
mommy n Ryan went to nursing room to feed Ryan..
* huih..haru!



Tak tahan tu, model I ni sempat alas perut..orang lain sibuk duk fitting2 myself duk layan Adam makan..
"mommy mommy, fruit tart tu look yummy la.."

And the fashion show begin..

"Contestant no 8 , Adam Mikael"
* jangan tak tahu mc aritu call my son's name as Adem Michael..adeh..malu ler plak!



Since Adam malu2, mommy ler kena lead Adam kat runaway tu..



Done!
fuhhh lega..



Walaupun model harapan kami ni tak menang, yang bestnye.. this apparel worth RM300 ni jadik milik kami..
Tercengang kami bila Nuurill tanya crew Nuffnang tu..
weeeeiiii...sukenye!
* kalau tau awal2, mesti pilih sakan at the beginning..dah tamak!



and the goodie bag jgak..ada calendar,tissue cover and DIY set..
suke lagi...


After the parade, barulah kami boleh duk rehat sket..
Mahu taknye.. terkejar2 ngan Adam lagik, nak pakaikan baju lagik..habis semua tudung lilit mommy tau!
Hana Tajima ke mana mommy pun kemana..sudahnye..paham2 la yerk!

Besides the contest as the main agenda during this tea party, T&T also provided carecatur service for all the guest..
Bila guest dah start balik, baru kami beratur to get the service..


              

Sebok Adam duk try pen cartoonist ni..
pening uncle tu tgk..;)

 

commel jgak kan...


Lately Adam memang suka buat banyak aksi2 dia..


Ntah ape yg diteropong kat si Oman ni..
Sian Oman..



Ni agak2 dia teropong sape??



Hish..pandai yer..lepas teropong pergi ngorat plak!


Overall, even this is a short event, tak sempat nak mingle around with other bloggers..
But yet its a satisfied one..
* mahu tak dah bawak balik baju RM300..;)
Ok lah tu, for first time event kan..next time we know what to expect dah!
* eh ada lagik ker?? I'm more than happy to attend ya !;)
Thanks nuffnang and T&T, really appreciate for those sweet memories..



mommynadia with mommaholicsuri together with their model harapan..
hensem Oman and Adam!
* say it wrong angle mr cameraman!

With their outfit yg lebih kurang sama colornye, mcm hntr anak start sekolah u!
"Nuurill..I love Oman's jacket tu..cantekkan babe!"



mommynadia and the T&T designer..



mommynadia's family..
* thanks En Armi for helping us to snap the pictures ;)



"mommy, when is my turn??"


Anyone dare to hire my little model??
^-^


10 comments:

Mama said...

seronok tengok gelagat adam...he is soooooo adorable la nad...and tambah pulak 1 lagi..ryan..bertambah2 seri family u nad...i like..:P

btw...hamba Allah yg dalam blog i tu..u mesti kenal juga...budak pc..lelaki....tapi itu lah...i tak boleh pulak nak kasi tahu..

yg i tahu..kes terjebak..the girl ex dia masa sekolah b4 masuk pc..then putus...bila semua dah ada family..jumpa balik dalam fb...mula2..masing2 masuk gambar family bahagia masing2...toward the end...masing2 buang gambar family..then..tup2..now dah nak kawin...gosh!...i don't know lah how's the couple families feel...cinta itu buta gila!...

mommaholicSURI said...

yeyeey!!! u did it nadia!! Good Job!! Now it's my turn. *cross finger*.

You know, Adam mmg tersangatlah comel. Macam anak Mat Salleh. So when the MC announced his name as EDEM MAIKEL.. pergh.. memang sesowai babe. hehehehe.

It was really an enjoyable event kan? I feel so glad to be invited. and Thara, TQ so much zillion times!!! :)

Sayang betul la x amik banyak photos on that day. Camera pun x bawak. *ketuk kepala*. next event if we're invited, must really take a lot lot of pictures! :)

p/s: Ade sapa-sapa nak sewa baju anak kita x rasa? aahahahha

maniscinta said...

wawawaaahh..advance btol mommy yah nie..hehheheh

mommyNadia said...

Ct,
tq dear..tp active nye mashaAllah..
tk larat!

hhehe..sempat gosip ni ;)

mommyNadia said...

Nuurill,
yes!berjaya ;)
yeap shud thanks thara too ;)

betul u,t'gamam I bila dgr mc pronouce nama Adam..mcm nak tutup muka aje..
betul,en hubby kena jadik cameraman yg active ala2 paparazi gtu..baru gmbr cun ;)

boleh2 sapa nak sewa..Adam amik size 3..Oman I rs smaller kan? u take 2yrs size ek?

mommyNadia said...

maniscinta,
mek org jeput kita g..;)

zahira said...

wah...dah dpt event invite from nuffnang. good progress. tak sia2 tulis blog, heheheh...

K-Addicts said...

cantek la karikatur gmbr adam tuh... diam plk dia masa org tu lukis.

mommyNadia said...

kaklong,
Alhamdulillah..hopefully ada rezeki lagik..best event diorang!

mommyNadia said...

Teh,
commey kan..adalah 70-80% muka Adam..
dduduk diam??5min je mek..
dan cartoonist tu sketch gmbr dia..the rest dia duk sibuk main ngan markerpen uncle tu..tensi!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...