Tuesday, May 1, 2012

3D2N Awana Kijal : Day 1


I should not delayed this entry any longer, or else lagik basi je lah jawabnye. Be ready for flood entries of our Awana Kijal Trip.Huhu!!If you guys read my previous synopsis entry on our impromptu holiday, still can read here, you all mesti tahu yg percutiaan awesome kami ni ditaja sepenuhnya oleh World Genting Resorts under flag of Nuffnang. Walla hokey! Jom jom..lemme show how Awana Kijal Golf, Beach & Spa Resort can turn your holiday into a perfectly awesome family vacation. Yeay!!

On that fine lovely Friday morning, all the bloggers as well as the organizer - Nuffies (Shah and Will) & the Genting staffs *very lovely ladies* were gathered at Wisma Genting early in the morning as they departed to Awana Kijal by bus. Accept those who came with family which are mommynadia's family, madammondoq's family, redmummy's family & Fazrol's family, we preferred to use our own transports, biasalah kan, mudah sket nak bersilat dengan anak2 katanya. Dah siap breakfast semua, around 11.30am, we continued the journey to Kijal, Terengganu. By the time we reached Gombak Toll, bus dah masuk hway LPT, beza dalam 1hr jugak lah. Apelagik, Mr Hubby vroom vroom lah sket takut kami ketinggalan jauh sgt. By the time we arrived Kijal before 2pm kut, skali tengok bus still kat Cherating, diorang berhenti makan plak. Menunggu lah kami kat hotel tu. Bolehlah jugak kami melilau tengok lobby hotel yang open air concept ni.



Reception area..



Spacious and open air lobby..






Lounge..



Us while waiting for the rest..
Tengok Ryan dah start cranky...

After a while, finally kelibat bus yang dinanti2 pun tiba. We received a very warm welcome from Awana Kijal staffs. We were then directed to lounge area for a welcome drink and given wet towel as well. Kami yang dah berpeluh kat lobby tu, apalagik...




Ahhh...nyamannye..



While waiting to get the room key..

Our room was at level 6, a premier seaview room. Quite a nice and cosy room I would say. And the bathroom is super nice, with separated shower room and toilet. Love it.



Twin beds..



Complimentary drink but for Mr Hubby, 
its a pleasure to have a cup of nescafe after a long journey..



Super clean white bathroom..



Hooo...sliding door ni bagus untuk intai anak2..





Lovely view from our bedroom..
Setiap kali selak langsir, Adam ajak turun swimming pool..adoiila ;)

Petang tu, Adam sempat turun swimming pool with his papa, Adryan dah tidur penat, so I decided to just stay at room. After Magrib prayers, perut memang dah lapar, its time for a buffer dinner..


Lobby view at night..



We had dinner at Restoran Kampong Meraga Beris..
Actually restaurant dalam hotel tu jgak..



Restoran dia pun amatlah luasnye..



Yang penting, luas dan variety of foods..
Makan kat kampung halaman ni, lagilah rase heaven ok..



Ada steamboat to choose too..
Behind is grill thingy..Mr Hubby tak lepas pelaung amik lamb..



Salad corner..



Ni mukadimah aje..
Sushi and grilled salmon..



Jemput yer...



One  happy customer..

We had sweet time eating sampai pkul 9 lebih kut.While other bloggers went to see kelip kelip at Sg Yak Yah..Sebab naik boat bagai, budak kecik tak sesuai sangat. Lepas tu, terus masuk bilik. Many activities waiting the next day, so we better get enuff sleep and rest. Huh, bukan senang bercuti dengan 2 hero active ok. Great experiences for next trip.



Will update more on our 2nd day activities in next entry..
Check it out..*gaya ala Lisa Surihani taw*



Let's have fun yeay!!


6 comments:

Hanis MY said...

awesomenya!

ummi_ziz said...

Hehe now i feel u dear, izu baru ada sorg boboi ni pon pengsan hihi

Nway, nice hotel! :)

Mummy GreenyHouse said...

best layan pic ur holiday..teringin nk gi sana.. :p

mommyNadia said...

Hanis,
yesza ;)
Tgk part 2, lagi awesome hehehe ;)

mommyNadia said...

Izu,
Iye..kadang yang si kecik lah lagik need a lot of attention. Apa Adam buat si Ryan nak ikut. Hura hara jadiknye..
Biasalah ek, tak yah pening2..adat lah tu..buat de aje..
yeap dear..hotel tu mmg best!

mommyNadia said...

Mommy Green House,
jom jom..harga bilik dia takdelah mahal sgt taw..bnyk aktiviti boleh buat..check out the next entry k ;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...