Thursday, December 30, 2010

first time..

So far as I remembered, after delivered Adam and started working back after 4months maternity leave..
There was only once I need to overnight during the new executive teambuilding..
Itupun, habis 1 family angkut bawak pergi PD..
I booked 1 extra room for my hubby, my mom n bro, so that I can bring Adam along..
Same goes to my hubby, kalau outstation pun abis jauh kat Tg Malim tu hah..
* teringin jgak nak follow kalau dapat pergi Japan ke Korea ke plak..huhuhu ;)

And for the first time in 2yrs, suddenly my hubby need to do a vendor visit at Singapore, 2 ari je pun...
Due to the last minute plan, tak dapat lah I ngan Adam nak ikut skali..
I was tight with a lot of works to be settle in this few weeks..waaaa!!!
Bestnye kalau dapat ikut, bolehlah ber"new year" kat Singapore..huhuhuhu ;'(




It was so difficult to convince my hubby that we will doing OK!
Maybe sb I tgh preggy, so Mr Hubby sangat lah berat hati nak tinggal kami 2 beranak..
I said, it should be ok..we will doing fine..Adam kan goodboy..
* walaupun dia sgt lah active skrang!!
And I tried to gv example of other mommies yg sgt independent..2 days would be small matter for us..;)
* dalam hati..risau jgak..Adam karang membuli mommy dia habis!!
Sb nak sedapkan hati Mr Hubby..I followed all of his plan to ensure the 2 days will be a smooth sailing..
Mr Hubby dah ready 2 set of completed nursery thingy for Adam to be prepared in car, and siap bg flow what to do after pick up and during morning to send him to nursery..
Layan aje lah En Bie ni..

So yesterday, was the day..
At 5.30 pm on the dot, I was ready to pick up Adam..
Adam takde la terkejut tgk mommy dtg sorang2..sb dah biasa pun pick up dia sorang2 before..
So all the way back, Adam was doing good..
Sb dah bagi bekal toy dia main dalam keta..
Cuma bila time nak naik rumah, suka dia buli mommy ajak jalan depan nursery kat my apartment tu..
Pusing jauh sket lah..

That night...we're both watching final AFF Suzuki Cup together..
Adam pun lil bit excited sb nmpk bola..
Mulalah dia menjerit goal2..walaupun game baru nak start..
Agaknye dia teringat time watched final on last Sun with his papa n his uncle..
By the time Malaysia scored the 1st goal..mommy yg tiba2 dpt extra energy terus melompat..
* tolong jangan imagine rupa mak buyung yg tgh melompat..dah mcm gaya ape rupanye yer!!
Adam at first was a lil bit shocked, sb that time dia tgh syok main ngan toy dia..
and then kami berdua menari-nari depan tv sb happy sgt M'sia menang!!!

Almaklumlah..this is the 1st time to bring the prestigue cup to M'sia..
Neway..Congrats to Malaysia Team..u guys mmg rock!!
I really adore the goalie yg mmg tangkas menepis serangan drp team Indo..
And semua goals mmg cantik..takde lah stakat goal nasib kan..
So Indo..please stop all the speculations..
They deserved to win after all the hard works!!



Go Go Tiger!!


As usual, night would be a lil bit troublesome for us..
Lately ni, Adam asyik terjaga tengah malam, mulalah dia mintak berbagai2..
And last night was a funny one..
Bila dia berjaga tgh malam..to stop him from keep crying merengek2, I offered him to bf..
Dalam mata tertutup, bola dia tepis tangan I sambil kata "No, No..cicak yuck!!"
Hahahaha..Adam mmg tak geli sgt bila tengok cicak..
Actually before went to sleep, I ada cakap kt dia, at my nipp ada cicak..langsung dia tidur tanpa bf..hehehehe ;)
* bie..mommy berjaya!!
This morning pergi keje pun, Adam gv a good cooperation..
Alhamdulillah..

"Bie..dont worry..
We're doing well sepanjang papa takde..cepat2 balik..Adam miss u so much"..

p/s : yeay esok cuti..
Happy Holidays everyone and Happy New Year 2011..
pssstttt, azam tahun baru dah ready???

Monday, December 20, 2010

lil' bit updates!

Salam everyone..

So sorry for being away for almost 1 week..
Owh..tk kemana2 cuma kesibukan menghalang saya untuk update..
Too many things too update, sampai tak tahu nak mula dr mana..

Genap 1wk after the incident..
Last week on Monday..after all the taisho thingy early in the morning..
During monring meeting kat luar office, tiba2 rase pening..
Kaki pun dah start shivered, and few minutes after that..black!!
yeap..I was collapsed during the meeting... few minutes after that..sedar2 dah diangkut ke dalam meeting room..
I was sent to internal clinic for pressure check and so on..
Bila kat klinik tu, rs mcm basah kat blakang sluar..rase nye takde lah terduduk atas lopak air ke ape..
And I started to feel more water coming..water broke ke??owh sudah panic ketika itu!!
Then mu hubby immediately sent me to DEMC..
After scanned everything, the dr decided to admit, but yet I requested to divert me to UMSC for further check with my gynae..
So that evening, we straight away went to UMSC to meet Prof Ct Zawiah..
Alhamdulillah..takde lagik air yg kluar..
But the gynae still doing detail check yg sepatutnye..
I've given a few days mc to rest..
And this Wed, the results will come out and hopefully everything ok..
Owh tak sabar nak buat detail scan jgak!! ;)

Yeap..lately mmg rase penat sgt..too many things to do at office..
In fact on Fri masuk office last, 3 meeting kena attend..stiff je rase!!
And this morning pun pagi2 dah kena meeting lagik..over next 3 weeks I will be very  very busy..
Doakan kesihatan saya..hopefully my body boleh bertahan..
Amin..
Biasalah dah penghujung2 tahun ni..bnyk benda nak kena settle to achieve the KPI..
Yang pening bila boss asyik follow up aje and all the things jatuh atas kepala patik!
Nak tak nak ..terkejar2 jgak lah mak buyung ni..
Takpe..settle keja awal2 nak beranak nanti senang..
Kalau boleh kita smbg terus 90days walaupun belum approve lagik utk private sector..boleh ker??

Sorry kalau lambt jengah blog u all..
Kalau sempat baca pun maybe, lmbt comment..so sorry dear..

Lil bit updates about the baby inside..
At 23wks..
Owh sgt active skrang membuat martial art inside my bump!
Specially time Adam bf and watching barney..
That time baby kat dalam pun nak join skali..kiri kanan boleh rs duk kicking...
huih..Itulah org kata 2nd baby cepat blajar dr abang/kakak dia..
Since dlm perut dah dgr macam2..
Jangan lah kuar yg sorang ni hantu Barney jgak ;)
hehehee..
owh tak sabar tgu my mum dtg bercuti
...nak g shopp' barang baby..yeay!!
Beli yg mana penting aje..
Bila list balik last week..(dah nama duk umah takde keje kan ;)..
Nothing much to buy since I decided to use what ever belong to Adam last time..
Tambah sikit aje..tak kisah lah gal or boy taram aje color white &  blue..hehehe...

Ok lah..thats all..sorry for the boring entry..
I have few pending entries try to be update soon..InsyaAllah..
till then...

Wednesday, December 8, 2010

KLIMS 2010

Being a gf (before kawen dulu lah kan..) and wifey now to a petrol head bf and hubby, Mr Charles..
He really keeps me updated with all info about cars..
* mana tak kalau pagi2 nak g kerja pun boleh cite pasal engine keta..boleh imagine tak??
Not only that, since my couple days, I've been accompanied him for many motor events..
From motor shows to all events at Sepang Circuits..
Everyone knows tahap gila kereta my hubby is!



The petrol head hubby with his ex-gf, kakak Civic...
no more Honda yer bie...



During the Japan GT in 2006



 KLIMS 2006



A1 in 2007


Still remembered my last visit at Sepang during A1 in Nov 2007, that was my last time followed him before Adam was born..
Most of the Sepang Circuit events (last skali during the F1), hubby pergi sorang2..sian!
InsyaAllah, one day..once Adam dah besar sket..we will bring him to Sepang too..

Since last 2 weeks, my hubby started to remind me about KLIMS 2010 (KL International Motor Show)..
And everyday, he asked me to clear schedule on that weekend so that we can have a visit again for this time  KLIMS ..
More special, this going to be the 1st time to bring the lil Adam to the car show..
* see whether Adam dpt inherit minat keta mcm papa dia tak?? ;)

So last Saturday, after breakfast at Bukit Jelutong, kami bertiga bergerak ke PWTC for KLIMS 2010..
As we reached there around 12o'clock, huih..ramai nye manusia...
Maklumlah tengah scool holidays kan..
After q for the tickets, we straight away heading to the 1st exhibition hall...
Jauh jgak nak menapak tau!
* For those yg br plan nak pergi, suggest not to bring the stroller since bnyk anak2 tangga yg nak kena naik..and standby sapu counterpain bnyk2 kat kaki yer!!
Ada 5 halls located at 5 different areas..
So, the 1st booth visited is...PROTON..
* Dah nama pekerja berdedikasi dan bersemangat 1Proton kan ;)



Welcome to booth Proton..
Many range of cars exhibited here..
From prototype to hybrid car..
sincerely said, the design pun quite impresive..



Tuah



R3 Neo and Neo S2000



Green car



Lotus City Car



Proton Emas



Last but not least..
the lovely Lotus Esprit..
cun gile ;)


Moved to Mutiara motor booth..
* hubby Juliana Banos punye..



Skyline GTR ni mmg best giler..




The Bumblebee and Camaro..




My dream car..
Golf GTi..


Preggy mommy with the new Fairlady..
*huih gemoknye model ni..;)



at Naza booth..
the Ferari..


Dah pusing2 4 hall..came to the final hall..
After came out from the ladies..Tgk budak kecik ni duk syok makan roti..
Lapar la tu..sian Adam!


 

"Penatnye...rehat seketika"
yummy...


and final hall ada Toyota and Honda..


Toyota's prototype car..



at Honda booth..



The new Honda Insight..
only 98k for a hybrid car..resonable price rite??



CR-Z which not yet enter Malaysia market..
and the red color one is the hensem Type-R..walla!!


Overall, its a gud car show..
Since I've been working in automotive industry, its a good time for me to visit this show and gained some knowledge about cars..
Plus silau tgk keta cantek kan..;)
If u can see that day, there were many photographers at KLIMS..kami yg camera kecik ni mmg tak peluang nak dpt angle cantek..Geram betul!
Diorang semangat duk amik gmbr model n car sb ada shot contest..
Stand to win RM 15k..so cepat2!!
We leave PWTC after solat Zuhur..
and seriously..penat gile..2 hari br hilang lenguh kaki...huhuuhu...



The tired lil man..

So guys,u all dah pergi KLIMS??

Monday, December 6, 2010

SALAM MA'AL HIJRAH 1432


Salam Ma'al Hijrah untuk semua umat Islam diseluruh negara...
Semoga kita sentiasa diberkati dan dilindungi oleh Allah SWT....
Amin..


*************************************************

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata “Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”




Hikmah membaca doa akhir tahun Hijrah adalah kita memperingati amalan-amalan pada tahun lalu, sama ada yang amalan yang membawa kebaikan mahupun amalan yang membawa kepada dosa dan lalu meminta ampun atas kesalahan-kesalahan serta meminta perlindungan Allah swt. daripada kejahatan syaitan dan manusia.


**************************************************

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata “Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”.







Manakala hikmah membaca doa awal tahun Hijrah pula adalah kita memperbaharui azam untuk melakukan kebaikan dan meminta kekuatan dan hidayah untuk melaksanakannya.

Tuesday, November 30, 2010

Adam unwell..

While writing this entry, my 2 boys were currently at home..
I guessed Adam was still sleeping after 4 type of medications taken this morning..
He woke up last night at 1am, and his body temperature suddenly increased..
After took PCM, maybe due to block nose..he's not comfortably sleep and woke up again at 3am..
This time, he was fully awake and crying to play outside (our bedroom)..
Thanks to Mr Hubby who entertained him all night..
Mommy sedar balik, Adam dah tidur sebelah mommy at 5am..
I guessed they were having many activities last night ;)
* Including watching her his fave show Barney..

So we took Adam to DEMC early this morning and we were shocked when the temperature increased up to 39.3degC..
Kalau tengok Adam yg duk berlari sana sini..u wont said that he was having fever..
The dr said not to worry since he still active, there should not be problem since he also free of asthma..
* risau sb cough and flu dia dah nak masuk 1 wk..

So, today my hubby took EL to take care the sick child..
Thanks again my dearest hubby ;)
Appreciate it so much..
" I know u can handle ur son well, dear ;)..mmmuahhhsss bie"
Adam kalau ngan papa, gaduh2 pun..still behave well..kalau ngan mommy sukalah sgt bully mommy..;(

Hopefully the boys having a good rest and sleep..
Can wait to go back to see them..



" Jangan gaduh2..tau!!"


p/s: Ape tips nak hilang flu and cough for preggy mommy?
I was having running nose and cough for more than 1 week..huih tak tahan nye!!
Sakit kepala dibuatnye!

Friday, November 26, 2010

My Bling Moment : Breastfeeding




Adam Mikael and his feeding mission ^-^


I've been pending this entry for quite sometimes, niat dah ada cuma tk sempat nak pilih2 gambar...
Entry ni sbg kenangan 2 yrs breatfeeding my lil' precious Adam Mikael..
Plus experience to wean him off after 2months concieved for 2nd baby..
Kebetulan pulak mysuperkids and bling buubies buat contest about breastfeeding..
*detail will be explain at the end of this entry..
So I think its gud time for me to write this entry..
Sambil menyelam minum air..^-^

Back to the story, everyone must be aware that I've been breastfeeding Adam since his day 1..
And of course it was the most precious experiences ever had..
Daripada tk tahu ape2 pasal bf, I started to read and find more info during early of my pregnancy..
Alhamdulillah..Allah memudahkan segala urusan saya..
Adam mmg bagi fully support dalam menjayakan my 2yrs exclusive breastfeeding
Hasil kerjasama kami yang bagus, I managed to breastfeed him up to 2 years to be exact.

Alhamdulillah..Adam grew up healthy ..InsyaAllah berkat hasil susu mommy..
Still remember my last entry about BF dilemma??
Alhamdulillah..Genap after Adam celebrated his 2yrs birthday, Adam now able to wean off himself..
Niat awal memang nak continue bf, due bad nausea, terpaksa digugurkan hasrat hati ..
Experience to wean off ,pengisap susu tegar macam Adam ni..memang sgt mencabar..
Naik buntu kepala mommy and papa..
Everynite keje duk bergaduh ngan Adam…
Huih naik pressure jgak lah orang kata..

The routine of direct feeding start after pick him up from the nursery..
So at this point, we try to drag him biar dia leka..we sing along, ask him to play with his toys..tgk car..
Tunjuklah apa saje yg membolehkan Adam leka and forget about to be breastfeed..
Day 1 and day 2, mmg kurang berjaya, but after 1 week, Alhamdulillah..he tend to forget the routine of bf after nursery..;)

Night time, was the most challenging part..
Adam biasanya akan mintak susu bila nak tidur..
So what we did, we try to feed him with UHT before he went to sleep..
But at middle of the night, he will cry and pushed me to bf him..
Most probably, he just need my b**b to soothe him actually, tapi sb lama sgt hanging kat situ..
I jadik penat and most of the time jadik sgt pressure..
So sometimes we woke up and give him either plain water or sometimes he know to demand for Ribena too..hish!!layan je lah Adam..

Funny part, in between to stop him at from bf, we tried a few ways suggested by family and fiends specially who success in weaning off their kids..
I did put things like whipped cream, ribena and honey..just to tell him, there were something at mommy’s b**b..
Hahaha..at the beginning yes, he make funny yurk faced and cancel niat nk bf..but after few days, dia plak yang tolong mommy lapkan and sometimes ask me to go to toilet to clean it up!
Adam Adam…so clever of u dear!

So overall, about 1 wk after his birthday, Adam now not fully depend on my milk anymore..
It just at night when he really need the b**b to soothe him, or maybe the time he really missed to bf..
Then I still there to entertain him just to make him happy…
Seriously, it was a hard time for both of us actually..
But yet, I have to be a little bit harsh since I can feel that my body was too tired to feed him during pregnant..
I have promised myself that I will try my best to tandem nursing him with the lil one soon..

 


my big big boy Adam Mikael..


For the 2nd coming baby, InsyaAllah..I'm still committed to exclusively breastfeeding..
And try to improve a lot of things so that this 2nd mission will run smoothly dengan izin Allah..
Even I'm not the expert since I 've alot of things more to learn, but yet I will try to share those experiences with u guys..
Wait for more breastfeeding entries to come..;)




The beautiful moment of pumping..



Public breastfeeding during his 18months check up at UMSC


Alhamdulillah..misi 2 tahun exclusive breastfeeding Adam sudah berjaya, walaupun mommy terpaksa berhenti buat sementara waktu ketika ini..
Mommy halalkan setiap titis susu yang mommy hadiahkan untuk Adam..
Kenangan terindah semasa brestfeeding Adam akan mommy kenang sepanjang hayat mommy ..
May u grow healthier and be a good and smart boy to us..
mommy and papa love Adam so much..


p/s : sayu nye hati masa type entry ni..I almost crying..waaaa....

******************************************************************************

Ok, jom jengah contest yang dianjurkan oleh mysuperkids and bling buubies..

Contest My Bling Moment : Breastfeeding ini adalah bersempena dengan pelancaran Blog Susu Sihat dan sebagai mempromosi tentang breastfeeding in public (penyusuan di tempat awam).





Syarat-syarat pertandingan:

1. Anda mestilah seorang ibu yang sedang menyusukan anak, di bawah usia 2 tahun. Ataupun sedang hamil dan berazam untuk menyusukan anak.
* tak pastilah pihak juri nak kategorikan saya dibahagian mane..mungkin bahagian yg hamil dan berazam untuk menyusukan anak..
so hopefully gambar yang disertakan memenuhi piawaian ;)
2. Anda mesti warganegara Malaysia atau Brunei.
* Malaysian, of course!
3. Mempunyai blog, atau FaceBook, atau Twitter.
* yes..blog yg tak sebrapa ini..


Cara-cara untuk menyertai My Bling Moment : Breastfeeding
Bagi Blogger:

1. Buat satu entry blog bertajuk – My Bling Moment : Breastfeeding --- DONE!
2. Letakkan gambar anda sedang menyusukan anak anda (haruslah menutup bahagian yang sewajarnya ) Jika anda sedang hamil, letakkan gambar anda bersama barang2 yang berkaitan dengan penyusuan ibu.
--- DONE!! Pn Juri, minta nilai kesesuaian gambar yang diletak, samada memenuhi kategori ibu hamil atau sedang menyusu ;)
3. Tuliskan satu slogan/kata2 hikmah/pesanan/ucapan/luahan hati di bawah gambar tersebut tidak melebihi 150 patah perkataan. --- DONE! most sayu part ;(
4. Sertakan bersama links ke blog MySuperKids (http://mysuperkids.net), blog Susu Sihat (http://blog.sususihat.com) dan Bling Buubies (http://www.blingboutique.biz/). ---- DONE!
5. Komen di entry ini beserta URL entry anda. Sekiranya komen anda tidak muncul, sila email kepada saya – admin@sususihat.com --- DONE!


Bukan hadiah dan kemenangan yang dicari, cuma berkongsi secebis kenangan yang tersemat rapi dalam kamus ingatan seorang yang bergelar ibu..

Wednesday, November 24, 2010

Its 2nd trimester ;)


courtesy of google image


Yes, I'm now in 2nd stage of pregnancy..Alhamdulillah..
At 19wks, I felt like my bump was as big as the picture above...huhuhu ;)
Kata orang, bila 2nd pregancy semua nye lagik besar and lagi cepat..
Which I truly agreed...
At 4months, I felt like I was at 7months during carried Adam..
So tired to have big bump at early stage preganancy..
And today, I started to wear my maternity suit to work since my uniform dah tak boleh nak fit well..
Still ok, but yet nak comfortable, terasa macam terangkat2 je kat bahagian bawah baju tu..
Seems like I have to buy the company uniform too, baju2 preggy time kat Flex dulu semua tak formal..
Pening jgak tadi nak cari baju yg nmpk formal..
I used to wear matternity shirt and cardi to work last time during my 1st pregnancy, but here, seems like all the preggy mommies came with formal maternity suit...huhuhuuu..tak syiok lah!!






As per previous pregnancy, I loved to read the baby growth progress from the Babycentre weekly info..
Even this time dah 2nd experience, seems like I almost forget what I have been thru during 1st preggy..
*bukan lah lupa semua..to be detailed every each week tu, mmg tak ingat lah..
By reading the info, its gud to keep us alert with happened inside there..

Compared to my last pregnancy, these 2,3 weeks I started to feel my baby's movement..
Dah start rase slow kick from baby specially bile time baring..
Tak termasuk dia duk berpusing2 kat dalam lagik..
After all its gud, orang kata bila baby dah gerak, nausea pun dah kurang..which is YES!
Rasenye at this stage, dah takde rase pening2 mabuk..
Only thing I started to feel tired specially after when back from work..
Common lah kan..lebih2 lagik we still have small kid which still need our full attention..sabar ;)

 




 
Based on my last check up, Prof Ct kata still taknmpk..
* or agaknye dia taknak bagitau pun maybe yes...she said not so important!
Betul jgak..as long the baby growth healthy, syukur Alhamdulillah..
People used to ask whether I want a boy or girl..frankly said..I dont mind..
Ape2 pun ok..If I get girl..bolehlah tengok Adam in girl version plak..
kalau boy plak..boleh lah Adam dpt geng main..and since barang2 Adam semua blue color..
Mommy tak payah nak invest dah..
Kalau kuar girl pun, still kena pakai Adam punya jgak..malas nk change everthing to new one plak..cost saving ;) huhuhuhu..
But yet its gud to know the gender, since I can predict what to prepare..jangan nanti beli all pink mitten, kuar2 boy plak..hehehe..
Alhamdulillah, time Adam dulu, after 6mnths, from the monthly scan till the detail scan, the gynae keep syaing its a boy!So senang nak prepare..

Btw, talking about preparation and shopping, mothercare having X'mas sales till Jan 2011..
Gud time to buy things since the discounts up to 50% plus another 10% on top of it for the VIP member..
Skrang ni, tgh plan nak beli nursing bra, since I really love to wear the mothercare nursing bra..
so comfy..kalau dpt 30% dh bnyk kurang tu..hehehe ;)
So u guys dah visit ur nearest mothercare...jomjom!!




Ok gtg, rest time almost over..
I have training this 2,3 days...which equal to free foods..hahaha..
Ya, saya kuat makan skrang!
Tp last months check still tak naik compare the previous, still at 57kg..shud be next checkup,mak buyung will gain extra 2-3 kilos, exactly from daging Qurban...hahahaha!!

Till then..muahss!!

Friday, November 19, 2010

Hard Rock Hotel Trip!




Its Hard Rock Hotel Penang!


Its been a while after the trip actually, but yet I decided to post the entry to share experience with others...
* so sape2 yg tgh plan nak bercuti specially during scool holidays ni..boleh lah dpt sedikit tips..hopefully!

If u still remembered my last entry about my unplanned trip, specially time tu tgh having bad nausea, but yet kami still ambil peluang bercuti to visit the HR Hotel Penang..
What so specially here...??
Let see..;)





Unfortunately we just managed to get Hillview Deluxe room..
Dah tu 2 single bed plak..seddey betul..all the rooms mmg fully booked that time..
So apa2 pun must plan earlier..try to always check the promotions offered to get better room at reasonable price..1st tip!
But yet, bilik dia mmg sgt spacious and since the hotel still new, all the furniture and room condition still in tip top condition..walla!
Even after 4hrs journey, Adam still fully energetic exploring the whole room..that's my boy!




The bathroom pun quite nice and spacious too..
but yet without jacuzzi..
so Adam tak boleh lah nak berendam ..pity him!
Dont worry.. even they not provide the jacuzzi,
* I guessed, tak tahulah bilik2 mahal yg lain ada jacuzzi kot2..
 but they have a very spacious swimming pool outside and complete with kids slides and everthings gitu!




As per earlier planned, since HR Hotel ni mmg jauh dr town, most of the time we really spent at the hotel..
Dont worry they have alot of things provided so that we can really utilized our time over there..
Nice swimming pool view at night..


Guys, its good if we really can plan our holiday supaya tak bertembung dgn cuti2 matsalleh kat sane..
Since kalau belah siang..mmg diorang yg conquered pool..
Faham2 lah pemandangan dia macamane ek??
Even they offered us a spacious room..overall I think the hotel area still sempit..
Imagine masuk2 dekat reception dah nmpk pool..kat tepi tu pun lah lounge dia..
so quite crowded..
Unless if u really dont mind to share the pool with everyone..
owh yea, if u really have big budget, family room I think they offered private pool..
Buka2 balcony boleh directly terjun kolam..syok lah sket!




The lil' kids rock..
small playground for small kids...
takde lah boring sgt bdak2...boleh spend time kat sini..





Night activity kat sini mmg happening..
Tak kira lah yg dekat HR cafe tu ek..
Dekat lounge hotel ni pun dah boleh layan..
Kena time kitorang pergi, band ni mmg sgt syok..!
Suara abg2 ni mmg mantap..
Kalau time muda2 dulu boleh layan smp pagilah ni..
Suara serak basah ala2 Kid Rock gtew..pergghhh!!
* btw,sorry gmbr tak clear..




Most of our time we spent at room and pool area..
Even tak mandi sb ramai org..n bulan puasa plak tu..
* next time yer Adam...sian ;)
We all sempat shopping at HR shop jgak..
Beli baju buat kenangan ;)




During check out time..
Overall place at HR hotel ni mmg well decorated..
Bnyk angle boleh amik gambar..
and very nice view too..



InsyaAllah kalau ada rezeki, we planned to come back again..
But at that time, hopefully we can plan earlier so that the holiday pun much more meaningful..
Adam pun boleh spend more time playing at swimming pool ..
Or maybe plan with our family so that bnyk sket activity boleh buat ;)
Guys..jom bercuti ke HR Hotel..;)

Wednesday, November 17, 2010

Salam Aidiladha..



Salam Aidiladha buat semua umat Islam..



We safely arrived K.Trg yesterday morning at 11.00 am..
Agak terlambat compared biasa sb malam tu tertidur kul 2.30am baru bangun..
Terus bangun pack baju, around 3.30am baru kluar umah..
My hubby mmg tak suka travel siang, since Adam tak boleh duduk diam dalam keta..
Asyik ke depan ke belakang..pening dibuatnye..
After breakfast at Kemaman around 7.30am, we continued the journey to K.T..
Yang lambat kat sini lah..bnyk lori bawak slow..
Apa pun, Alhamdulillah kami selamat smp..


We never planned to go back for Raya Haji this year..but due to long holiday given by company and ada kenduri plak at my hubby's uncle at KB..so we decided to go back ..





Adam Mikael di pagi Aidiladha..


For those yang balik kg, drive safely ;)
and last but not least..Selamat Hari Raya Aidiladha...

Tuesday, November 16, 2010

Fish Feeding


We went for breakfast on Sun morning at Laman Seri, and as usual Adam will spent most of his time playing around the beautiful landscape over there..

He was so happy and fully energetic that morning..
and before we went back, Mr Hubby sempat pergi beli roti kat kedai Mesra to feed the fishes at fish pond nearby..

It was the 1st experience for Adam to feed fish and we were so happy to see him super excited when the fish open big mouth to catch the bread..
* teringat time Adam baby, his papa used to call him fishmouth,sb bila Adam nk bfeed, mmg bukak big mouth..lahir2 dah reti practice fishmouth ..hehehe ;)

Dalam duk bagi fish makan, sempat jugak dia mintak papa dia feed dia..
Agaknye Adam kata, bazir bagi ikan makan..baik aku makan jgak..hehehehe





Sun morning @ fish pond Laman Seri...






Adam nak tahu...ms mommy time dating ngan papa kt UTM dulu2, 
mmg selalu ikut papa fish feeding kt tasik UTM..
Even dah keje pun selalu ke tasik Putrajaya bg ikan makan..
Dah hobby papa awak Adam....turun kt Adam plak ;)


We managed to captured video while Adam bz feeding the fishes..
Enjoy!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...