Thursday, June 16, 2011

THE BLUE & WHITE WEDDING..


This week dah start school. Jalan pun dah start busy, kalau kat office plak dah penuh orang. Time start keje aritu, ramai yg cuti, lengang je office. Itu yang keje pun lalalala je lah jawabnye. My first week masuk keje pun, two days je keje.  Lepas tu apply cuti mintak balik kampung ada kenduri. Terkejut jugak dengan happy my boss approve cuti, lagipun time pantang lagik I dah forward form leave kat officemate. Takkan tak mau approve lagik ^-^

Walaupun dapat cuti 2 hari, still tak boleh nak attend semua wedding invitations. Tu pun yg dah shortlisted, only cuzen and sedara mara. Walaupun semua weeding kat Terengganu, dekat2 je hari dia, nak tak nak, wedding cousin belah my mom je yg sempat pergi. Nasib ler.

So, sebelum nanti cite dah jadik basi, baik post entry ni dulu. Lagipun tak nak cite banyak, just to share few picture taken. Kalau takde photographer amatur ngan kitorang, jawabnye takdelah orang nak amik gmbr kami. Tangan dah penuh pegang anak satu sorang..hehehe..

Apapun, walaupun skejapnye je balik, tapi seronok,specially boleh makan nasi minyak Acik Dibah fave kami sekeluarga..huhuhu..itu yang jadik naik 2 kilo tu ;)

Jom layan gambar..


On the way pergi akad nikah kat Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam
* tak sampai 5 min dari rumah pun..

 

Yang penting mommy kena posing dulu..




Abang Adam



and baby Ryan..



Pihak rombongan perempuan..
Orang lain angkat dulang, I angkat Ryan la yer..


 

Time akad nikah..
Tema white..



With pengantin baru..




Posing lagik kat depan masjid after masjlis akad nikah..




Majlis bersanding kat rumah nenek I..
Tema blue and white..



Sekitar majlis kenduri..

 

Nenek, nenek saudara and atok sedara..
The good old days..


Sebelah malam, my fave session..
Bukak hadiah session..
Alih2 tengok, anak teruna I yg sebbok lebih, tukang bukak wrappers..
Adam, Adam..


and the happy lil Ryan..



"Selamat Pengantin Baru Eifa & Fiza"
Semoga kekal ke hujung nyawa..
Dikurniakan rezeki anak yang soleh dan solehah..
Amin..


ps: congratulations to newly wed Masrinie & hubby , housemate kat UTM dulu..
and to all my cousins too..sorry tak dpt attend wedding u all semua. Masa tak mengizinkan..

pss: bila agaknye Che Mimi nak post entry wedding kat Temerloh ek? Kita tgu je lah..;)
Skrang ni entry dia semua tak bergambar..hehehehe

pss: bulan 7 nanti anniversary kami.Alhamdulillah dah nak masuk 4 tahun. InsyaAllah kali ni nak post entry wedd dulu..Sorry readers, last year janji nak post, tapi tak terbuat, rupanye ada isi..itu yg takde mood nak berblogging ;)


10 comments:

Hanis MY said...

Ryan mcm muka Adam masa baby dulu... :), bestnyaaa attend wedding, semoga pengantin kekal bahagia dunia akhirat

irma said...

comey pengantin kan...

K-Addicts said...

wah sportingnya semua pakai baju ikut tema ;p i bet dalam ramai2 kalu ada cik mat, dia la paling hensem bergaya dok??? ;p ;p ;p

mommyNadia said...

Hanis,
best sgt..
specially bila dah lama tak kena nasi minyak ..
frust tak g Mas kawen..tp lawo sgt Mas during wedd dia..everything was perfect!

mommyNadia said...

Cik Ma,
lawo..mata pun biru ;)

mommyNadia said...

Teh,
a'a semua biru..smp nenek n nenek sedara..semualah..
plus pengantin baik hati sponsor..except bj kami ler hhuhhu;(

hahaah.che mat takdop,dia g temerloh nye wedd ;)

Nadine said...

Manisnya Adam senyum dgn baju melayu turquoise tu...cair aunty! :)
Bila tgk Ryan senyum dlm photos tu, i saw u! :)

Noli said...

cantikknye biru putih...
comey jugak adam ngn ryan...hehe..
haii ;)

mommyNadia said...

Nadine,
hehe..Nad I tak sabar nk tgk Ryan growing up..ikut muka Abg Adam tak..;)

mommyNadia said...

Hi Noli,
tq..yup,blue n white just a perfect combination :)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...