Tuesday, January 31, 2012

Getting slimmer with AB Rocket!!

Sayaaaa!!! How I wish I could get shape like during my anak dara time!*gigit jari*

To be truth I still have 2 kgs to be removed to get before pregnancy weight, and 5 more kgs to get weight before kawin. Seriously, to reduce 1 kg was like naik tangga pat puluh kali tak jugak turun, tapi bila dah belasah nasi sepinggan, senang plak timbang tu gerak. Paling tension, semua weigh machine kat office dah lah yg calibrate accredited lab *maklumlah I jaga calibration*, nak tak nak kena percaya jugak bila naik penimbang tu. Grrrr!!! And one more thing kalau dapat bali berat asal, tak pasti samada shape tu boleh balik macam dulu juga. Macam flabby semacam. Tensi!!!

But what ever it is, I really not plan for any diet program yet. I'm breastfeeding thus I need foods to get milk and energy. InsyaAllah lepas dah abis 2 years breastfeeding, Mr Hubby sila sign in ur wife into slimming centre.;) Wajib. How I wish I could have time to go for swimming. Or maybe going for aerobic class. Mana plak nak letak 2 hero tu. Banyak beno alasan itu yg tak kurus mommynadia oooiiii!!!


satu, dua , tiga.....lapan, lapan lagi...


Now, I have one solution to share here. Weeee!!! My colleague aka bussiness man berjaya sekarang tengah hot selling fitness equipment ni. Before this, I never take pot for what ever he sell. But this time, look so much interesting. Almalumlah kan, bab bab nak selim jangan di tunjuk kat kaum wanita, paling tak pun mesti droooling kan... Jom tengok..




Ni hah..
Ab Rocket namanye...





So, untuk kes macam I nak buang lemak kental kat bahagian perut, seat up is really a good thing to do..
With this thing, I think so much easy to workout..
Sambil-sambil tengok tv tu kan..
Plus, size yang kecil, ringan, and paling penting mudah nak sorok bawah katil.
Betul tak???


Ni, actual barang yang dah sampai kat store Mr X ni..


I try to search in you tube too..
Saje n tgk effectiveness alat ni lah kan..
So far, memang impressive..



Cepat cepat!!! Sape nak body macam Kim Kardashian???
Angkat tangan..

This so called pisang panas now selling at RM 230 + RM 20 for postage ..
Best part, almaklumlah, member sebelah kerusi katakan, I dapat best price, woweee!!!
So for those yang interested, can drop email to me at nadya_1901@hotmail.com
* Interested buyer only k, since I buat pun tolong member;)* 
Harga boleh discount for more than 2 items..
Kalau ada pape, boleh email, I will fwd the message to Mr X ;)
Stock terhad..cepaaatttt!!!


ps:  agak2 bulan depan boleh bawa balik satu utk yours truly ni  + utk Mr Hubby jugak ;) *urut dagu tgu duit nuffnang ;)*


9 comments:

mommaholicSURI said...

Babe!! Rindu kat u!! :)

I x sempat baca habis lagi entry you ni dah terus angkat tangan. And sangat faham ketensenan bila naik atas mesin penimbang. But mine is more pressure babe. I have 10kg to shed off to get my weight before i pregnant Oman dulu. Oh my!! :(

The equipments look great!!. You nanti buat review tau babe. And kot kot memang sangat berkesan, hakak nak jugak angkat. hihi.

Nadine said...

Waaa, agak canggih this exercise gadget. Mcm2 kan skang, advance. hanya perlu pilih je yg mana sesuai dgn keperluan kita. I pun rindu nak sweating and be healthy..especially rindu nak beraerobics tp for the time being ber'areobics' with my babies je la..hahaha.

Kenapa 2kg sgt degil utk dished off kan? kenapa? kenapa? *emo* I pun sama, lepas 6 bulan baru dpt my pre-pregnancy weight. now tunggu bila la lagi 2kg nak turun so that i can get my ideal weight sblum kawin...*sob*.

madammondoq said...

miss u allzzz jugak.. bila dapat jumpa lagi ni? i pun nak kurus jugak!!! berat i maintain gitu jek lepas deliver.. naik pun tak.. turun pun tak.. uh.. sedih..

mommyNadia said...

Nuurill,
Me too..bila nak bersocial dgn event Nuffnang ni. Dah lama tak terima jemputan..sahdu la..Kan kan!!

Serius, I kalau bab kuruih terus ingat ayat power u said Armi kata perut kekal..hohoho tak mo mo!!

Apappun, ni kalau I kurus, terus I bagi invoice hntr equipment satu kat D'K ok ;)
Oman pun boleh kayuh sekali ;)

mommyNadia said...

Nadine,
I jeles ngan u, body alamak kecik commey, I tak tahulah mana 2 kgs yg susah nak di "shed off" kan tu menetap. Sgt selim ok.

Apapun, its gud to have a healthy life kan..ni bersenam kat meja office n meja makan..alamak ;( * aii le tu *

mommyNadia said...

Madam,
Alamak!! mana nuffnang tak invite kami 3N sekawan ni..rindu taw nak bersosial dgn nuffies!!Ahaks ;)

Apakata u beli alat senaman ni, gerenti turun 0.5 kg yang pasti.hikhikhik.Kalau nak tutun lebih 2kg, suruh Danish paksa ibu dia kayuh.Yang tu pasti 5 kg turun. Meh order ngan I ;)*hebat tak I promote ;)*

She Wears Premium Beautiful said...

interesting gadget indeed!

Anonymous said...

ada lg ke alat senamn ni?

mommyNadia said...

Salam,
Masih ada, yg color biru..email to me if interested ok ;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...