Tuesday, June 22, 2010

back on track..

Time tea break baru lah boleh post new entry..
Ntah ape prob kat IT..slow betul internet hari ni..
So since internet slow..dah takde mood nak buat karangan berjela..
Nak buka u all punye blog pun alih2 kluo tulisan Cina jadiknye...hishhihsih..
Nanti balik umah baru boleh bloghopping..

Btw,Adam dah back on his schedule..
Routine to nursery ..and mommy pun start keje balik after dah almost 1 week work from home..
hehehe..mmg lah less effective but thanks alot to my lady B yg sgt memahami..mmmuaahhhsss!!
After almost 1 week being quarantined..
Hari Ahad we all bawak Adam ber"outdoor activity" sket..
Tak ke mana ..ikut mommy jadik pom pom boy..
Mommy ada Netball game interdepartment...
*will update this entry soon..InsyaAllah..;)




Thanks everyone for the prayers..
Adam dah recovered
*cuma tgh parut2 sket aje..
Mommy and papa sebbok duk sapu Adam ngan lotions...





Mommy's pompom boy..;)
"ok mommy ..catch!!"



Berehat sekejap!



My lil boy yg dah kepenatan...





Adam berlari ala Hindustan...



"Papa..I love you.."
Happy Father's Day papa...;)

Time Adam sakit hari tu..
Banyak menguji kesabaran kami...
Tiap2 malam Adam nak tido atas bahu papa dia..
smp lena..kalau letak terus berjaga...
Mommy plak..walaupun kena layan Adam, terpaksa jgak siapkan thesis mommy..
papalah yg bnyk tolong mommy settle kan Adam..
Mandikan Adam, pakai kan baju..main ngan Adam

Thanks papa for being a good father..
Specially during the hard time we had together...
We all appreciate it so much..

27 comments:

zahira said...

ha...itu adalah style tido ziqri. if nak tido kena dodoikan atas bahu. lepas dia dah lena baru letak. tp most of the time bahu opah dia la yg jadik mangsa nya...sbb opah dia yg selalu tido kan dia, hehehe. tp bila dia tak sehat, bahu ibu dia la yg dia nak.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yezzaa...time2 terdesak n suami tolong kita wat kerja handle anak lah perkara paling hepi yg pernah sy alami..sib baik depa nak tolong kan?

nice pic..:-)

si adam ni dari kecik bambam..tp skang dah kureng skit kan tang pp dia..ehehe cute

MOMMAHOLICSURI said...

Awwwwwwww... terharu baca entry ni dear. Alhamdulillah Adam dah almost recover kan. Kira dah recover la tu. Parut2 tu nanti hilang punya. Kulit Adam yang gebu tu kembali seperti sedia kala. Aamin :)

U, i nak men netball jugakla. Tapi x de port kat Shah Alam. My friend ajak main dekat UITM tetiap hari Khamis, 8-10 pm. Jom nak? hihi. Encik dadda and papa yang setia masa tu kene jadi pom pom teman Oman and Adam. Hihi. berangan je i!!
:)

Nadine said...

Alhamdulillah :)

Pom pom boy looks good in red. matching terus dgn payung n stroller dia tu :)

Happy Father's Day to ur hubby :)

MOMMY NADIA said...

K.long,
adoi..penatnye nak kena bahukan aje..
Adam time sehat cara tidurkan Adam hanging kt B aje lah...;)

*****
Rose,
mmg best kan..tp kesian jgak tgk kdg2,,rs bersalah aje ;(
tak sabar nak siapkan keje cepat2..bnyk benda nk settle ..;)

tq,Adam krg bambam maybe sb dah meninggi..tp beratnye maintain aje..;)

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
InsyaAllah..hopefully everythings went back to normal..

Nuurill..u mesti pemain netball tegar jgak ni kan!!sb excited bila sbt "netball" tu terselah...hihihi..
same goes here..susah to say NO..
dah lama takmain..skt badan gile you!mahu tak 3 games straight..pengsan!!

serious u?Nadia nak jgak join..betol ni..jom set time..
diorang main team university ke ape?kalau bdak U tak larat wooo nak kejo..diorang active..cm Nadia ni dah tahap pancet dah!!

update info k!!

MOMMY NADIA said...

Nadine,
tq dear,
hehehe..Nad u lupa sandal Adam pun merah!!

I will send this msg to my hubby..;)

*tak sabar nak baca ur entry..smlm tak sempat..ari ni plak server prob at my office..;(

MOMMAHOLICSURI said...

nadia!! sampai kat UIA pun Nuurill still main netball. Dari sekolah rendah lagi. Nuurill main GA. baru2 ni try shoot dah x sharp dah. Perlu latihan semula!!!!! huhu..

Ok nanti Nuurill roger Nadia k. Nuurill tanya kawan Nuurill tu semula. Dia pun tegar jugak. Hahaha.

Nadiah Sidek said...

chubby la adam! geram tgknya! :D

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
My 1st company dulu selalu ada tournament..so mmg join..aleh2 g Flex takde game langsung..4yrs stop mahu tak..masuk Pr**on..tak kenal org pun belasah aje..netball tegar katakan..
me too since primary till uni..never missed to join game ;)
ooo...Nuurill GA yer..Nadia GD..bila dah tua sket lagi suke WD..tp mcm aritu terdesak takde org..GA pun boley lah...hahahaha..pukul berseh gtu!!
excited plak nak buat entry netball..kalau kumpul2 ahli blogger ni..boleh buat 2 team agak2nye ;)

ok ok..roger me k!!
mesti best!!

MOMMY NADIA said...

Nadiah,
U tau time I bukak ur page..geram betol tgk ur dotter tau!
alih2 dtg si Adam Mikael ni..tunjuk2 kat ur dotter sambil senyum!2!!..
hish2 anak bujang ni suka betol tgk baby gal commey2 ;)

MOMMY NADIA said...

Nadiah,
U tau time I bukak ur page..geram betol tgk ur dotter tau!
alih2 dtg si Adam Mikael ni..tunjuk2 kat ur dotter sambil senyum!2!!..
hish2 anak bujang ni suka betol tgk baby gal commey2 ;)

faerni said...

hah, bagusnya adam dah sembuh!
err, papa adam macam dah put on weight. Ke mata kak eni yang tak betul salah nengok nih???

iu rf said...

salam kenal..
nice blog.. =)

RuZaNNa said...

Yeayyy adam dah sihat balik!..hehe..
Muka adam lain sgtlah in the stroller as compared to other pictures..nampak matang.. heheh
Anyways, lamanya tak main netball, the last time main was during skolah rendah..hahahah..

MOMMY NADIA said...

Iu,
hi ..welcome to my blog..ur's pun nice..hope u dont mind I link urs to mine..boleh bc citer kat dr Jepun,,nk ke sana entah bila ;)

***
Anne,
wah..matang sket kan..bolehjadik big bro dah ni..ahaks!!

itu sgt lama Anne..;)
jom join kitoarng main nanti nak..;)

MOMMY NADIA said...

Kak Eny,
tu lah syukur Adam dah ok..
hahaha..mmg put on weight pun..tp mcm gmbr tu lebih sketla..hehehe..
comment sket papa!!

MOMMY NADIA said...

Iu,
alah salah type..nak ckp German..tertype jepun plak!!

MOMMY NADIA said...

Iu,
alah salah type..nak ckp German..tertype jepun plak!!

airin diana said...

Wahh.. suke nye tgk adam happy and healthy balik! n extra2 happy tgk adam semalam, eventho dr jauh, adam siap bleh babai lissa lagi dari jauh.. aritu ms kenduri monyok je sbb baru nak start sakit. after this bleh la adam men2 dgn lissa.

oh netball! dah lama tul tak main. jom la nadia. kumpulkn geng2 mommies bloggers. tmpt main dont worry.casting ade tmpt. even skrg ni org kilang lain yg dtg main kat situ sbb kitorg x gune. so, ape lagi nadia? airin dulu main GS. tp skrg ni mcm x berapa nak GS jeik..huhu.. anne, ape lagi, jom2 join!

MOMMY NADIA said...

tu lah syukur dia dah ok balik..
active skrang ni..
commey Lissa smlm bj pink..
g mane?celebrate mommy dpt naik grade ek??heheheh ;)

nanti tgu Nuurill update info..nadia ajak Airin join skali..
yes GS mmg sgt sesuai utk Airin..wit ur height kan ;)

outdoor ek netball court kat casting?

MOMMAHOLICSURI said...

Hi kawan-kawan netball (eeeeeee excitednya!!!) :)

So kawan Nuurill nama dia Hana. Dia selalu main dekat UITM SHah Alam khamis malam, 8-10pm. Tapi, malam esok xde sebab dia pegi langkawi. Insya Allah, next week on... jom!!! :)

MOMMY NADIA said...

yeayyy!!!

bagus2..lagipun en hubby kata nak kena abiskan thesis ni..dah nak settle dah..InsyaAllah thurs depan free...
best main indoor..;)

u..Hana flex ke?
dia main geng UiTM ke ape?

nanti esok or next week Nadia post entry netball..boleh carik ramai geng..
ni nak kena tuned jgak smgt beriadah ni ...br enjoy.."demam netball" ;)

kepada yg tak main pun kalau turun boleh gathering sama2..tkpun jadik ponpom gals ;)

MOMMAHOLICSURI said...

Nadia, bukan Hana flex. She is a friend of mine yg i kenal through another friend. hahaha. She told me , dia main campur2..kadang-kadang siap ade friendly kalau ramai...

Best best!! x saba :)

MOMMY NADIA said...

ok ok..gud gud..(itu gaya bila dah overexcited!!)

kalau kita boleh buat team..then boleh friendly match ngan team Hana tu ek ;)

sukke sukke ;)

airin diana said...

haii.. bertuahlah kalau dpt naik grade.. (eh ke nadia dpt naik? job allignment kan?)

ntah sharp lagi ke tak bile shoot.tgk2 tak masuk2..hehe

casting outdoor..disadvantage kalau hujan..hehe!
insyaAllah bleh join jeik nanti. bleh gi together2..;)

MOMMY NADIA said...

hehehe..a'a adjustment aje..(ada jgak yg dpt...tuan punye b'day..)..pressie paling best on b'day ;)

boley2..nanti nadia contact Airin kalau nak ikut...Lissa kena pakai skirt ok..
sb semua pompom boy!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...