Wednesday, April 14, 2010

OFF LIMIT!!!



I really think that I was above my weight limit right now. Why??


1. When I’m easily get exhausted doing the housework or even my 5 minutes walk from car park to my office.

2. When everyone I met, the 1st question will be “Nadia, pregnant ke??”..Aiyark!! So scary okey!

3. Bila dah tengah buat keje, tp otak tgh piker nak makan ape for breakfast, lunch and dinner?? This is the most dangerous.

4. When  my colleague jadik pengkritik bebas memberi komen tentang pengembangan diri ku yg mendadak naik akhir-akhir ini..

5. When I really think that the weight scale need to be calibrate because it’s showing a wrong number!!

6. When I really think that I’m above the limit! Again!!
7. Ni paling confirm, bila baju yg beli after giving birth to Adam pun dah rase sendat2 aje ..huhuhuhu :(

8. Last but not least, bila my hubby pun finally said “u have to cut ur meal!!”..


Seriously, I memang kuat makan lately ni..
Semua food nampak tempting and delicious and keep craving for sweets things!!..
So ape lagik..PLAESE FIGURE OUT WHAT TO DO??

 

p/s : entry kali ni luahan hati yang terpendam dan diharap tidak menyinggung mana2 pihak ...:)

23 comments:

paij188 said...

hm bile org tanye, 'are u pregnant?' that person like, no manners..

tak terfikir nnti org yang kena tanye, tanye balik, 'are u suggesting i am fat?'

but memang, bile badan naik mule la semua serba tak kena.

ur problem, same like mine. i tgh berselera makan sgt. badan dah start naik, jeans dah ketat. especially my tummy area. tapi camne nak cut meal? i BF. jom kite jadi diet buddy, amacam?

MOMMY NADIA said...

ala,kdg2 diorang buat gurau!
tk kesah pun..tp dlm hati paham2 aje lah tu!!
me too,keep using the reason BF,lahlah ni hah hasilnye..
tak boleh nak cutoff terus,cuma kurangkan aje sket!!

diet buddy??boleh..tp kalau nak ajak g swimming ke jogging camane??
nadia kt m'sia, u kt Dubai..hishish..
nmpk gaye diet buddy thru blog aje lah :)
hikhikhik

Nadine said...

Nadia, I love to eat too. Rasa sayang sgt rasa nak cut off my meal :P and I hate working out in gym, but I love aerobics/dancing.

Eh jom kita aerobics sama2 jom! :)

MOMMY NADIA said...

hehe Nadine,
as u said dah nama Nadia kan..love foods and dancing too!!
best2, jom2..kalau boley cr tempat best kan,ajak mommy bloggers nih dah boley cukup corum dah!

I really love dancing,tp gym ni so-so lah..thats why dulu hampir2 pergi fitness 1st tu,sb suka kelas dancing diorang specially boxing class!!
tp nak enroll kt fitness club tak berbaloi kalau stekat g dancing class aje!!kan kan..??

any ideas nad??

Thara said...

hahaha. i love the image you appended here. i actually giggled looking at it. riang hati sket lepas baca entry nadine. sobs sobs. thanks nadia! :P

anyway, bole tak i nak join kata "YE BETOL SAYA PON SAMA!" to ALL your points above? seriously, IM ALL THAT TOO! i think im doomed to be like this forever lah. what to do la?

Nadine said...

yes dear, my SIL pegi true fitness for bollywood dance. Rasa nak join je masa tu tp tula, it comes with a package skali for gym and yoga as well. so i tak jadi.

nowadays, I join my office's sports club. they organize aerobics every month. pastu sabtu pagi, i aerobics sorang2 dpn tv. I ikut vid from youtube yg my hubby dl kan..kdg2 faaz pun join mommy dia terkinja2. ahahaha!

najmiyah said...

long ada iklan marie france bodyline kat blog mu ahhahah sgt sesuai,

hhohoho i can eat eat and eat n not feel guilty for another 2 months yippie dont be jeolous

MOMMAHOLICSURI said...

kita sekapal. kuang kuang kuang.. :)

RuZaNNa said...

Nadia.. dah buat pregnancy test? mane tau kot kot tak sedar mmg ada little one which may have caused the food cravings.. hehhehe
Anne pun skang mmg dah cut on my food intake akibat berat badan dah naik berganda2.. nak jugak join gym.. tp mcm tak mampu nak pergi aje lepas kerja.. tuh igt nak pergi gym office.. tp since ari tuh sakit lutut.. so nnt2 la kot.. for now nak tgk the progress with my diet.. kalau tak banyak changes sgt then maybe kena rajin2 kan ke gym.. heheh

MOMMY NADIA said...

Thara,
yeap,Nadine's entry has brought tears to all people who read!

betolkan,one of things can make us happy is food!!
so camane nak slim??

u pun ada semua points kat atas??
ikutkan banyk lah kalau nak list!
so ape lagi,Nadine's idea is gud..
fine the place, lets workout!!

dear,jgn cepat beralah..we stillyoung!!lets do something sblom terlambat!

tp tipulah,u last picture I tgk gojes ok!!

MOMMY NADIA said...

Nadine,
can imagine Faaz melompat2 skali tgh mommy dia workout ..mesti cute :)
love to see Adam dancing with Barney..comel!

kat my office pun ada buat aerobics..ingat nak join,tp tu la after office,time limited!
nak pick up Adam lagik..
nk kena pike balik!!
but kind intresting, sip ada poco2..:)
huhuhu

*****
che mimi,
cepat aje nuffnang detect word "weight" tu..siot!
terus kuar adv marie france..takpe lah drp bazir duit ribu2 kat sane..
kejor2 ngan Adam lagi bagus!!

time ni enjoylah makan,look after dah gv birth..mcm we all ni lah..
pike lah sendiri!!:)

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
hehehe..ye ke satu kapal..
takut u speed boat, tp Nadia dah titanic cmane tu??
So whats ur plan??

****
Anne,
hehe..kalau ada lil one pun best jgak :)
tp obviously my food intake increased lately ni..mmg nak kena cut..
besides,nak kena workout jgak!
tp betol nak g gym or class,susah sket,takut plak bayar siap2 tak boleh nak commit!

so the best exercise now, Nadia try to g swimming kerap sket..try to make alternate day!
hopefully boleh balik asal..or
nak turun 3-4 kg pun dah cukup..
tak best mengah2..low stamina!!

gud Anne,at least u dah take initiative..so happy workout mommy!!

zahira said...

ramai yg ada weight prob after gave birth, hehehe...same like me. tp mcm dah tak kose nak layan. bila nak diet, rasa cam lemah gemalai lar pulak...bila makan byk, badan lak rasa berat. nak wat keje pon dah mengah...tp tu lah...susah betol nak kontrol makan! selalu dok pikir makan jer lar selagi sihat, bila dah sakit org bg makan paling sedap pon dah tak lalu.

MOMMY NADIA said...

K.long,
I think sb we still terbawa2 habit boleh makan banyak time preggy kan!
Ikutkan time nadia duk umah 4 bulan jaga Adam,b4 start keje balik..nadia boleh turun smp 50kg!
tp once dah start keje balik,3 times daily makan..camane??

then keep gv reason bf (myself la!!),yg jadik susu 40% the rest jadik lemak!

nanti boleh lah turun swimming same2 ek!
nadia dah odw nak committed kan diri utk pergi swiming 3-4 times per week!InsyaAllah

Hanis MY said...

Nadia..u look slim mcm dulu je.. takde nampak mcm gain weight pun, btw hanis will go private for awhile.. already invited u..nanti accept k..kalau tak dpt i'll invite again

MOMMY NADIA said...

Hanis,
kalau Hanis nmpk dlm pic tu slim,pic yg dah berapa kali filter k!
obviously mmg naik la Hanis!!

ok,tp nadia tak terma pape pun lagik!

airin diana said...

nadia, betul la.. bile kite bf, mesti nak bagi alasan makan byk. my sis pun tegur hari tu,"kaklong makan nasi byk gile. penuh satu pinggan. kat mana nasi isi dlm perut tu?" airin siap bg alasan,"org bf mmg kena mkn byk mcm ni" huhuhu.
so, ape kata, nadia nak turun swimming tu, calling2 airin. bleh la kite ala2 exercise sambil berendam.huhu

MOMMY NADIA said...

Airin,
Seriously u dont hv to worry yet!
maintain lagi k,and at ur time metabolisme masih tinggi,tp bila kita dah msk 1-2 yrs bf,dah kurang..tu makin bnyk jadik lemak!!

boley2,ptg ni mmg plan nak turun,tgk kondisi air and cuaca!
me alone,Adam tak boleh kerap,nanti sakit mommy dah takde cuti :0
lagipun kalau bg dia main air,tk mahu dia naik..nak berendam aje :)

jom balik keje..tp kena korbankan Adamaya la..hehehe (follower ke Adamaya??)

airin diana said...

elleh, nadia saje je nak bodek :P nampak mcm x naik. akan tetapi, perut ku ini, bagaikan pregnant balik plak..oohh tidaaakkk!
alamak, pasni dah turun ke metabolism? aiyoo.. cuak2 ni. ha jom la kite berswim2 kat swimming pool bawah.
Adamaya? tgk gak kdg2, dengar2 je slalunye sbb sibuk either melayan lissa or masak. tp Lisa Surihani tu mmg cute la.. suke tul..!

MOMMY NADIA said...

ya Allah..Airin,dah lah awak tu tinggi,lagila susah nak nmpk gemok..ok!!
neway,best jgak boleh swimming skali eek..
so lepas boleh lah buat prog swimming bersama2..
nanti nadia bw turun Adam..boleh swimming ngan awek..sukke la Adam tu nanti :)
mommy boleh buat 5laps pun dah ok..:)

airin diana said...

boleh boleh.. nanti kite set la bile lagi. airin tak kisah bile. memang lagi fun. tp next time, kena lama sket. smlm kejap je, sbb takut plak Lissa selsema, but to my surprise, hilang terus selsema dia since Monday! Next time, bawa Adam, bleh lagi lama kite berendam ;) yeay!
mommy buat 3 lap pun dah cukup..hehe

MOMMY NADIA said...

wahwah!bagus ek Lissa,berendam terus hilang selsema!
ensure leaps naik pool,rendam dalam air panas..me selalu buat macam tu kat Adam,Alhamdulillah tak pernah selsema lepas swimming!

MOMMY NADIA said...

wahwah!bagus ek Lissa,berendam terus hilang selsema!
ensure leaps naik pool,rendam dalam air panas..me selalu buat macam tu kat Adam,Alhamdulillah tak pernah selsema lepas swimming!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...