Wednesday, June 23, 2010

happy 29th birthday ;)



HAPPY 29th BIRTHDAY
MR HARITH CHARLES!!!



Semoga Allah panjangkn umur dan murahkn rezeki..
Sentiasa diberkati Allah dan dilindungi selalu hendakNya..
Diberi kesihatan yg baik dan maju dalam setiap kerjaya yg diceburi..
Dan sentiasa dilimpahi rahmatNya..
Amin..




"Papa..we all love you so muchhhhh...."

and this is special present for papa..
Please collect the car key at COE k!! ;)




******************

Last Sat we had a pre-celebration of papa's birthday cum the father's day at Bubba Gump Shrimp Com at Sunway Pyramid...
Its only 3 of us..and that was our first time dine in at that rest..
*pening jgak nak plan makan kat mane actually...last2..I just popped up wit this idea..;)
Plus with Naza previllege card..we managed to get 20% disc..coool..*



Bubba Gump Shrimp Company
Loc : Sunway Pyramid




The environment quite nice..
ala koboi town gtu..
Malam tu mmg full house..
Everyone celebrating father's day katakan..

Jom makan....
*ala lupa nak note nama makanan plak



Papa had grilled salmon with jasmine rice...
yg ni best!



Mommy had shrimp, crab and jasmine rice too...
boleh lah..sbnyk bnyk..jenuh nak perabis!!



Lotsa lurve and run forest run...
itu lah namanye..
Actually both are the fruit yogurt drinks...
yummmyyyy.....



and the desserts...
strawberry shortcakes...
yumyum ;)



Adam also enjoying himself...
Exploring the place..
* huh memang jenuh nak kejar ..
and finally we found something that can put him stayed at his seat for 15min..
crayons and paper...



 
Hope papa enjoyed this treat!

Looking for the post celebration papa....;)

Again...enjoy ur big day my dear...

33 comments:

Nadine said...

Happy Birthday to ur hubby!

Owh..bubba gump tu ade jugak meal xde prawn yer. I thot sume ade prawn since the logo pun ade prawn. Few times org ajak makan sini terus tolak..hihi, so naive of me :P Kalau ade salmon okla for me, I ni allergic to seafood :)

wah, ade pre and post celebration? meriah! untung ur hubby ;)

MOMMAHOLICSURI said...

Hihihi.. i pulak mmg peminat tegar seafood. esp squid and shrimp. I pernah makan kat sini masa bukan puasa tahun lepas. Not bad jugakla. :)

Your hubby mmg minat lotus esprit tu ke? bestnyer!! keta yg u all pakai sekarang pun dah hebat dah.. I like!!!! :)

MOMMY NADIA said...

Nadine,
owh bukan dear,fish,chicken,beef n lamb pun ada..
mcm TGI Fri jgak kut..
cuma their speciality is shrimp!
n salmon tu boleh gerenti best!cuma rice dia kering sket..

but shrimp yg Nadia makan..I lagik prefer Manhanttan Fish nye ;)

Faaz allergic jgak tak ngan seafood??

hehe..takde main2 aje..yg post tu atas budi bicara tuan punya badan ;)

MOMMAHOLICSURI said...

Boleh x i lupa wish Birthday kat Hubby u? hihi.
Happy Birthday, Hubby Nadia! :)

i suka typo error tau!! *bukak puasa

:)

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
me too..selalu bnyk grammar prob n wrong spelling bila post entry..pastu mula lah duk 2,3 kali adjust!

I pun suka seafood..overall ok lah kut BG tu kan..cuma ada bnyk sign kt situ yg tak sedap mata memandang ;(

owh..keta kitaorang pakai tu combination of family car and sports..sb nak puaskan hati mommy n papa..hehehe boley plak!

my hubby petrol head people..die hard fan pasal keta..I main letak aje keta lotus tu..sb dia bnyk sgt suka keta..kdg duk gila VW GTi (ni my dreamcar gak!),Honda type R la,skyline GTR..tak masuk lagik keta2 pelek yg I pun tak tahu..hehehe ;)
nak bg betol memang tak dapet lah..so bior bg gmbr aje ;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hepi besday to adam's papa..:-)

Anonymous said...

thanks mommy...

luv...
*papa*

Anonymous said...

thanks mommy...

luv...
*papa*

RuZaNNa said...

Nadia.. sorry if this is a sensitive question, but nama husband you mmg Harith Charles ek? die ada darah campuran ek? ke itu nama manja?hehhehe

Agree with nuurill, kereta korg skang pun dah hebat ok.. kitaorg hanya blh menengok aje la org pakai.. sbb tak mampu..hehe..

Anyway, happy 29th birthday to ur husband!

Nadine said...

I tak pernah try seafood lagi kat Faaz. Fadzil pun agak kurang dgn seafood jd kalau I yg masak mmg free of seafood lah. Harap2 Faaz ikut Daddy dia in this rather than me :)

MOMMY NADIA said...

Rose,
thnx on behalf of my hubby!

MOMMY NADIA said...

En hubby,
amboi2 smp 2x post comment..mesti happy sungguh dgn hadiah lotus mommy kasik tu ek?ahaks!!

MOMMY NADIA said...

Anne,
u just make me smile ..;)
tu nama after dia convert..so charles tu maintain..nama asal charles philip..bukan mat salleh tau!chinese+indian...nama manja ada..all of my close frenz n our family used to call him charlie..:)
still teringat time nadine n thara intv I pasal ni dulu2 ..kan ??
panjang lebar plak!!

owh tidak..u all lagik mampu ..semua org minyak tau!..ni pun sb kitorang dah shrink jadik 1 keta..n my hubby minat sports car..layan aje lah Anne..;)
thnx for the wish..

MOMMAHOLICSURI said...

Nak menyampuk pertanyaan Anne :)

Nadia, buatla entry cemana leh jatuh chenta dengan charles philip.
Hihihi....

MOMMY NADIA said...

Nadine,
but u have to start early..lets sa u always avoid Faaz with seafood..takut lama2 nanti Faaz tak biasa n jdk allergy jgak tau!
boleh ke I buat fatwa cm gini..but its true also dear!
aritu i try bg Adam crab..so far ok..cuma shrimp tu not well done..tak berani kasik!

*****
Nuurill,
u buat I gelak besar tau!
tidakkk..pretty sure my hubby tersingeh2 k..malu lah..kisah cinta kami ni unik tu takdelah sgt cuma klako pun ade..

tp kan..everyone get used to treat him like malays since muka Harith kan cm melayu..so takde pelek sgt..

tp time kt U dulu mmg org pandg smcm jgak sb dia pierce n rantai..me wearing tudong!huhuhu ;)

nak buat entry..malu lah dear ;)

MOMMAHOLICSURI said...

Ala Nadiaaaaaaaa, janganla malu.
I rasa interested nak tahu how CHarles Philip became Harith Charles, how Nadia boleh jatuh cinta dengan org pierce and rantai :P, and terharu bila terbaca perkataan 'convert'.. it means BIG u know. :)
rasanya unik bangat tuh!!!!!!!
Aah, mula2 mmg x bugdet langsung sebab he looks like a real malay man.
Citerla..citerla..

Awakku, over betolo saya nih.. awak yang start tanya.. saya pulak lelebih. HAhahahahaha

MOMMY NADIA said...

InsyaAllah..nanti nadia post entry..kena cr gambar time study dulu2..br gempaq!
maybe during my 3yr anniv on 07/07 nanti..hehehe..
tp serious ..malu tau!
sb we all kenal fren over fren..kira cupid angle kami lah..;)

ahaks!!

MOMMAHOLICSURI said...

Hahahaha.. ok cantek ah tu.
Encik Hubby Nadia musti tengah geleng kepala baca ni. Ish Ish.. hahahaha :)

MOMMY NADIA said...

hahaha..mesti dia gelakkan nadia..sb dia tahu kenapa Nadia malu nk cite ;)

RuZaNNa said...

Awakku.. sy sgt sokong idea tuh.. for some reason nadia.. anne dah agak harith tuh dah campur baru.. there was something you wrote in ur entry about ur MIL baik hati bagi balik t'gannu eventho it was CNY.. but tak budget pula die tuh saudara baru..
Itula.. nampak cam melayu.. maybe sbb 'cindian' kan..
Anyway, kitaorg tunggu 07/07/10 pnt entry nnt about this ok.. cam nuurill ckp la.. sgt interested nak tahu kisahnye camne.. and how brave you are to pikul tanggungjawab memimpin saudara baru :)

Nadiah Sidek said...

your hubby sebaya la dgn my hubby..dah la bln jun jgk :). happy birthday mr harith!

oh, mr harith saudara baru ye? nak tahu jgk ceritanya! (sibuk je! hehe..)

MOMMY NADIA said...

Anne,
wah..bagus Anne..sgt sensitive ;)
kisah biasa je Anne..takde pape yg super romantik pun..
hih2..malu..
Alhamdulillah my hubby drp dulu pun bukan yg makan ntah pape..kaki disco ke..so tkde lah payah sgt kan..
puasa pun never missed since pelok Islam Alhamdulillah..
cuma masa yg sentiasa singkat ni buat terkejar nak belaja..
tk boleh jadikan alasan sepatutnye..InsyaAllah akan buat terbaik ..doakan kitorang berjaya..InsyaAllah..
u guys mesti nak tahu how family dia accept and my family jgk ek?
nanti lah Nadia cite k!

*****
Nadiah,
ooo..so sebaya I jgak ler..;)
thnkx..
ooo..nak tahu jgak?
alamak! ;)

Thara said...

hoh terlambat dah ni! korang ni super fast betol when it come to mengomen-ngomen! mengomen ye, bukan meromen. hahaha. ok thara behave. :P

anyways. yeayyyy best best nadia nak buat entry. mmg i dah tunggu lama dah entry u dgn harith ni! cepat buat nanti tau! skali dgn segala rintangan and whatnots! misti very interesting! :D

oh btw, aien pon hantu kereta u! kalau lah dia tau laki u hantu kereta jugak haritu, im sure they'd be talking all day non-stop! i call my husband a walking car dictionary! kalau sehari tak tengok worldcarfans.com tu mmg tak sah! pastu nanti sebok tunjuk dkt i kete ni lah itu lah. sebijik mcm harith! kita yang bini ni, layan je lah kan :P

ps : happy belated bday harith! ;)

MOMMY NADIA said...

hish Thara..notty!
behave u..tahulah Aydein dah tak sabar nak dpt adik ek ;)

jangan u..mesti amik masa 3 hari 3 malam nak karang ayat..mane nak letak mane nak kn censored..hishishish ;)kidding..InsyaAllah..

mr hubby tau Aein suka keta..dia kt tgk blog u or kt mane ntah ..I pun tak sure..
he said time party Aydein ada jgak dia tny pasal keta sports car u yg hebat tu..tp takdan bual pnjg..u all tgh bz kan...hehehe..
mmg Thara..tiap2 hari dijamu topik pasal keta..my hubby suka tgk top gear..n surf info kt paultan n zero2hundred..let them to meet again..habis la;)
I think hubby Anne n Nadine pun suka keta..En Armi, Nuurill??

thnx dear..I let him know ;)

Thara said...

haa yes! all those websites! u pon tau eh! hahaha mmg sah sah la laki u dgn i ni car maniac!

and he also knew about our beloved RX8? sobs sobs sobs. kereta favorite i dulu kot! i yang pilih kereta tu dulu tau! we had an option to choose fairlady or RX8 or Caldina. tapi fairlady was a bit more expensive when it comes to maintenance. Caldina pulak masa tu mcm more like a family car, so i tak berapa suka (kata masatu jiwa muda hahaha). so RX8 seemed like the perfect choice masa tu! then once we had aydein, monthly installment dia jadik too much to handle so we had to let go. sobs sobs. haa kan dah terkenang! aaaaa :P

anyways. tade tade. 3 hari 3 malam pon takpe. kitorang nak tau jugak! kalau ada video, dgn video2 skali tau! :P

MOMMAHOLICSURI said...

Hehehehe.. When we were at uni time, my hubby memang gilerr kereta. One of it yg i still remember, SUPRA. hihi. Ade one time we saw it one the road, awek cun pakai tudung pulak tu bawak..pergh!!! siap kejar tuh... Tapi keta tuh dah lama la.. xglamer dah skrg kot... (kot..i manala tau sangat..haha)

Now, his obsession towards car tu ada, tapi dah kurang sebab photography mengatasi segalanya. Punyala banyak magazine pasal DLSR, model, Photography kat umah i tu. hihi. I layan je jugak :)

MOMMY NADIA said...

sah sah u pun mmg dah terkena badi car maniac!!

yeap..he told me bout ur RX8.wah semuanye sgt sporty..
fairlady tak mampu babe!
so dah letgo..what ur new family car?
tp agreed caldina mmg family car yg tersport sket kn..thats why we choose that one hehehe...
ikutkan my hubby nak skyline..mampos 2 pintu ..I nak masuk belakang pun karang tak muat!!
but I luv Impreza so much ;)
n VW GTI..ooowwhhh bnyk laggi...
stop daydreaming ;)

wahwah..mane I nak korek video time study dulu u..jgn tau!
nanti lah..dr skrng nak kena kumpul material nmpknye ni...hsishihsihsih ;)

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
my hubby time day 1 kenal till now..makin bertmbh adalah semenjak keje kilang keta..

u..dulu pun dia minat Supra gak..n bdak pompuan yg u kejar tu I tahu..owhwoh..not me..
bdak tu study jepun keje kt Proton..sb my hubby selalu duk usha keta dia..
hahaha..kat sini bdak balik Jepun semua keta mmg best!
jeles k!

MOMMAHOLICSURI said...

Owh really... she looked damn cool ok driving that car!!!!!! Kem salam sket kat dia ek. Hahahahha

Nadia, i dah pernah naik Impreza, VW GTI pun.. tapi keta orang la.. i suka tapi kalau diorang bawak laju i takottt!! Hahahaha.. My hubby cakap.. dah confirm keta2 tu dicipta performancenyer untuk bawak laju kan? kekekekeke

I have a dream car. Keta kecik je. Mini Cooper S. GIler i suka tahap gaban!!. :) I hope 1 day i can own it. Armi kata kalau dia kaya, dia belikan kan i satu untuk bawak gi pasar.. Cess berlagak!!
hahahahaha

MOMMY NADIA said...

hehehe..think she has resigned already..;)

oo sgt best..I pernah naik jgak..time ikut hubby g kedai keta..testing seat aje..
mesti best bolew bwak golf or impreza or type r..cool betol!!

u..pakai spec hitam besar..naik mini cooper..macho gile u!
I pun nak ikut lah Nuurill g pasar kalau gini..mesti terasa kemachoan itu..hikhikhik..

daydreaming betol kita ni .
takpe itu pengbakar semangat utk lebih berjaya...;)

Thara said...

haha tu la kan! semua sporty-spory type! dulu before we had RX8, Aien used to drive me around in his Honda. i think u can also find the pic in my wedding website, aienthara.com. that Honda tu pon byk kenangan u! it was so pimped! aien actually lowered it, tinted the windows real black, pasang lampu dkt bawah kereta, tuka HID lights, pastu tuka exhaust tips yang vroom vroom tu. hahaha. mmg zaman drift betol lah! thats why skarang kalau nampak kereta mcm gitu dkt jalan, rasa rinduuuuu sangat zaman kegemilangan masa dkt campus dulu! :P

ooh u pakai Caldina ke! patutlah these girls ckp they like your car. its mmg a nice car pon! now kan, how i wish we have a Caldina! its cantik and sporty and nice for a family! :D ooh skarang my idea of a family car, selain Caldina, is Alphard! very spacious and comfortable u! our baby bole crawl in it! :P i know bcoz my SIL has one ;)

ooh skyline mmg kereta laki u! hensem kan kereta tu! hahaha. ikutkan i, kalau nak berangan yang logic, i nak fairlady lah. :P tapi, kalau berangan yang hanya tinggal berangan, i nak SLR Maclaren! oooooh. kalaulah saya seorang jutawan :) :) :) ok stop daydreaming :P

eh babe, nape tetibe u punye entry ni tetibe beralih topic ke kereta ni? hahaha. CONFIRM DAH TERKENA BADI! :P

ps : Golf GTi dah keluar yang baru! tapi ntah, i suka yang Golf lama lagi :P lagi comel i rasa. tapi kalau dpt yang baru pon, bole jugak lah! :P

MOMMY NADIA said...

hahaha..my hubby pun used Honda e.k too b4 we decided to let go for family car..mmg seddey kan bila tgk teringat zaman duk meronda2 before kawin..hehehe ;)

yup alphard sgt sesuai utk baby main2kat dlm keta..cuma I tak minat..sb kalau I bawak mesti fail..besar sgt!
n rs mcm bawak scoolbus..hehehe..

haha..maybe we just found ada similarity..actuallykan dah lama I nak buat entry pasal "petrol head hubby"..
mesti best kan..

owh yea I love the old golf too..;)

MOMMAHOLICSURI said...

Thara, i x abes lagi tgk album kat website you.. Tapi setakat yg i dah tengok.. i suka!!!!!!!
You look superbly gojas in white!!!
:)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...