Tuesday, March 20, 2012

Testing testing..


Kesian..budak commey mommy, jadik mangsa testing..


Actually semalam, masa try to upload gambar for my bebel2 story, tup tup keluar notification kata blog saya dah exceed 1 GB allocation for pictures uploading. Alamak!!Ahkak terus stress satu malam takleh tido duk mikir taww *tipu beno, mana pernah mommynadia tidur malam tak lena ;)* Then terus dia bagi link untuk upgrade storage allocation min 20GB for USD 5. Hampir2 nak bayor dah, hish sayang jugak kalau kena tukar blog lain kan. Tapi hold dulu nak balik tanya En Suami, lagipun takut lah nak bayar online pakai credit card, tak sure website tu secured ke tak. Hubby said sb picture I upload besar2, abis kalau nak collage dulu, pastu watermark then kecikkan plak, sampai subuh takleh publish entry. Pastu bila dah kecik karang, takut muka Ryan yg kembang jadik slim plak, susah pulak nak jawab dgn ayahanda bonda nape Ryan kuruih.

Alih2 pagi ni try upload gambar cute anak teruna I ni, boleh plak.Haisehh, what happen ah??Ke semalam tu false alarm?? Anyone facing the same problem? Sebelum ni tahu daripada my cuzen, now dia pun dah tukar to new blog. Yang musykil ni, apahal arini ok plak. Let's surf the answer kat internet ;)

Yang pasti, sangat bersyukur kerana sudah pulih seperti biasa. Hopefully no more false alarm after this. Ahkak tak suka ok ('~')


8 comments:

rzahira said...

rasanya false alarm. penah gak jadi gitu 2, 3 kali sampai btl2 dah exceed limit.

mommyNadia said...

hooho...ye ke..
meaning that, after this akan smp jugak masanye nak kena increase storage allocation dia ek.Adoyaii..

Boleh tahan kedekut jugak google ni..
yg geram 20GB for 1 year..masalahnye, kita dah blog 2 tahun baru pakai 1 GB,sampai 20GB buat ape bnyk2..
nanti once dah upgrade, kena beli tiap2 tahun ke??Sudahnye..

Nadine said...

Erk, betulke babe. I thot blogspot takde limit upload gamba...ala, tak bestnya mcm ni...

mommyNadia said...

Nadine,
a'a you..dah few bloggers kena..
hopefully lambat lagik lah time I..gmbr besar gedabak semuanye..

kak ina kl said...

tu yang leceh guna bw tu..ada limit nak buh gambar..akak lebih suka yang free..just beli domain tapi msh blogspot lagi


wow banyaknya membebel..itulah keadaannya bila berkerjaya, akak dah rasa dulu tapi alhamdulliah semuanya mak dan family yang tolong sebab duk berdekatan. Bersabarlah yer, kalau panggil helper datang seminggu 2 kali lagi senang dari kamu ambil maid tau..lagi sakit jiwa nanti dibuatnya.

gi kumpul duit dalam tabung cepat..nanti leh gi London..tapi kan bila dah sampai rasa biasa ajer sebab duit sekejapan habislah.

Blog Diva said...

i penah kena tahun lps ke thn lps2. mmg panik attack la kan.syg la kalu nak kena bukak blog lain.nak upgrade, i mana la ada kad kredit.nak mtk guna kad kredit en jack, rasa mcm 'terlalu mencuba' plk.lgpn ni cuma blog picisan je kan...

bila kena tu, i terus kecikkan gmbr. sblm kena, semua gmbr size large.pastu insaf la, guna small size.haha. time ada masa, i delete gmbr2 lama yg tak mustahak dalam picasa.it helps la utk besarkan blk capasity.
kahkah...tp gigih la mendelete.

mommyNadia said...

Kak Ina,
ala akak mesti terrer bab2 bandwith domain semua ni kan..nak menuntut dgn akak lah nanti..

Sy ni agak cerewet nak panggil helper. Diorang sambil acuh je, karang saya yg sama naik buat. Takpe slow2, asal hasil ada kan ;)

Ni Omma da dah nak dtg, kena keje keras sket mop and sapu lantai..Wakil K'Menterian Kesihatan tu..;)

mommyNadia said...

Teh,
yes yes tq Teh..now I know what to do, shud removed all unnecc picture at picasa..woohooo!!tq gal ;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...