Tuesday, March 13, 2012

Perfume oh parfum!!


Let's talk about perfume or parfum atau bahasa malaysia nye minyak wangiii ;)Tetiba plak blog mommynadia jadik blog kecantikan..abaikan ;) Yang pasti, last weekend, dengan jayanye outing with the galfrens *angkut jugak hubby and lil heroes*, merayap pegi testing perfume. And sampai arini, perfume tester tu belambak dalam bag I,semerbak bau perfume. Tapi dek banyak bau sgt, bercampur aduk, naik pening jugak kepala I ni..>.<  *mahu tak bila yg women n men bercampur*

Kaum wanita memang sgt synonym dengan minyak wangi kan. Tapi sekarang, orang laki pun sama naik. kadang depa lagik wangi dari kita, naik pening bau perfume diorang pakai. Same goes here, I love perfume. Tapi takdelah sampai penuh dressing table dgn perfume. Setakat satu branded perfume is enough for me.  Plus with body spray VS tu, cukup dah. Dulu, teringat masa zaman study, perfume yg selalu beli pun cK One. Dah ler botol besar, tahan lama plak tu. Boleh lah pakai 1 tahun. Hahahaha. Yang pasti, I really love cK One. Kalau diingat balik bnyk jugak botol cK yang berjaya di collect, plus dgn special edition lagik, mmm boleh tahan ler. 




Pernah jugak try clinique happy jugak. Tapi bau kuat sgt. Sembur2 sket boleh lah. Tapi bila dah lama, fresh je bau dia. I loike!!


Bila dah meningkat dewasa *amboi mcm tua sgt ke*, mula suka bau yg soft gitu..So antara yang pernah pakai Tommy Hilfiger *time ni tak dewasa lagi, tapi dah keje* and Bvlgari Omnia. Yang ni mmg bau pompuan melayu terakhir gitu.

Alkisahnye nak bgtau, tuan punye badan ni dah lama tak beli perfume. Dah lah kalau pregnant ape tabiat datang, 9 bulan mmg tak akan disentuh perfume tu, pakai body spray aje. So, last skali perfume hubby beli DKNY tu, mak aii, sorry Mr Hubby mmg tak boleh masuk btul. *No worry, he knew it* But this time, I want some new scent. Bau elegant gitu. Amik kau, elegant tu bukan gaya je ke, lantok le..I love floral smell, very soft one. Ntah kenapa, tanda2 penuaan sudah jelas ketara bila dah usia masuk 30. Adoiii..Atau kata lain, sudah matang u!!

So, that weekend bila outing with my besties, Lin and her sis, seronok kami duk cuba new fragrance. *dah lama tak buat keje try2 macamni* Sudahnye, dalam macam2 jenis perfume I cuba, mak aiii..yang ni mmg menusuk jiwa betul. Teringat bau dia smp leni.*apa maksud dia tu En Hubby* >.<


Flora by Gucci
*Elegant, natural and spontaneous* - amboi >.<



Alang2 browse kat Sephora website ni, sempat jugak jengah perfume senangkatan dengannya..Some of them are...






*Ni wangi, sempat test ari tu..*


Help me!!! Makin browse, makin banyak pulak yg menarik. You all, give me idea, apa lagi perfume yg best ala2 Gucci tu, nanti boleh buat site visit. >.<  Tak kisah yang latest edition ke ape, kadang2 perfume dah lama2 dulu pun masih best, evergreen gitu bau dia. Macam original Issey Miyaki tu lah..best kan??

H E L P ! ! !
= D

ps: Kenapalah tahun ni, bnyk betul wishlist mommynadia ni *garu kepala*. Adakah disebabkan faktor usia?? Apa2 pun Mr Hubby, please take note. My birthday just around the corner yawww!!!  

pss : Chanel N5 tu best tak??Lupa plulak nak try ...mmmm ;)


5 comments:

yunayuni said...

Hi again! wah bestnye nak beli perfume.I am due for another bottle too.Better scout around jugak.

By the way,iyelah,not exactly found ur blog via parenthots tp maybe dpd blog yg i jumpa kat sana kot.heheh.

nak tanya,you mmg bagi your children organic food ke? bagusnye.my daughter is such a picky eater, sekarang nak bagi makan buah susahlah. nak puree pun takut dia tak suka dah coz she is a year old plus.any suggestions?

dbalkis said...

i like issey miyake too. lama pakai tu dan yg jadi pilihan pun takat2 tu jugak eg. dior addict 2, gucci envy me, dior jdore, and recently versace vanitas. kalau nak bau soft cuba try versace crystal bright..sangat best bau die..ke incanto haven (ferragamo), 212 Sexy..

mommyNadia said...

Hi Yunayuni,
Not really dear, I tried as much to gv fully homemade baby food, but sometimes veggie specially, organic mahal sgt, I bg yg biasa je. Kalau rice,millet and quinoa tu, I bg organic.Campur2 jugak lah dear..

After all, handling a picky eater not that easy kan. Alhamdulillah, my 2 boys jenis yg suap ape semua boleh makan..*look at their size ;)*, but maybe with good recipes,boleh tarik minat diorang. I'm not yet to that level,but this blog really help me alot in making variety for babyfood. Take look here :
http://foods4tots.blogspot.com/

happy trying dear!!

mommyNadia said...

hi dbalkis,
wowee..ni mesti perfume lover kan..
good advice babe..will make a try soon..
tq

airin diana said...

Nadia,
try Burberry Body. mmg best. tunggu Proton masuk bonus baru nak beli (eh, ade bonus ke..dgr mcm xde..huwaa)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...