Tuesday, August 24, 2010

NO WONDER...



No wonder I feel so lazy lately...

No wonder I have no passion into blogging lately..

No wonder this fasting month was the toughest ever had..

No wonder I feel so restless for the whole day..

No wonder I started to lose my appetite..

No wonder I have lost passion into foods..

No wonder I feel like lying on the bed for the whole day...

No wonder I started to vomit everytime after sahur and buka puasa..
 
No wonder I started to feel dizzy all the time...
.
.
.
Now u guys wonder why??

.
.
.
.
.
.



Alhamdulillah...
Adam nak dapat adik rupanya..
* picture courtesy of googles

30 comments:

SyahNas80 @ Nana said...

congrats!!! best ar adam dapat adik .. hehe...take care ...

amirah said...

congrats nadia..!!

Farah said...

tahniahhh!!! take care yer

K-Addicts said...

so soon?!tahniah..wah bestnya adam mikhail nak jadi big bro pasni..hopefully a girl pulak la kan ;p

zahira said...

wah...congrats! dape bape minggu? hehehe...orait la tu...adam pon dah nak masuk 2 yrs kan...wah, thn depan dpt cucu lagi tokki & tokma, hihihi

Nadine said...

Congrats Nad!!

Alhamdulillah, what a great news to share with us :)Pas izu bg surprise, turn you plak bikin surprise sama kitaorg. Hihi..

take good care of urself tau. adam nak jadi abg dh...weeeee!!!

mommaholicSURI said...

No wonder la! heheheheeheh :)
Alhamdulillah. Congrats dear.. Adam nak jadi Abam dah.
Kalau dapat girl best jugak kan. Amin!

Mrs. Ishamizu said...

Salam dearie...NO wonder laa..hehehe...so we're in the same boat! congrats mommy!! yay, Adam nk dpt adik, mudah2an dpt adik girl.;)And me, ada geng..!! tah2 edd kte sama tk? seronoknya! hehehe..nway, dh bape mgu?:)

RuZaNNa said...

Nadia,
Congrats!!! as anticipated, you'll be the first among us for the 2nd lil one!
take extra care bulan puasa ni.. :)

MOMMY NADIA said...

Nana,
tq tq ;)

***
Amirah,
thnx ;)

***
Farah,
thanks..bila giliran Farah plak ni???

***
Teh,
ok lah kut..next year Adam dah masuk 3,dah big bro!
hopefully girl..best jgak ek!

Thara said...

OMG! CONGRATULATIONS BABE! I AM LIKE, SANGAT LAMBAT TAU PASAL NI OK! AND I AM SUPERRR EXCITED! CONGRATULATIONS, CONGRATULATIONS! THE TIMING WOULDNT HAVE BEEN ANY BETTER! YEAY!

sorry. tadi excited sangat sampai kena pakai big letters for all. :D

CONGRATULATIONS AGAIN! :D

MOMMY NADIA said...

K.long,
tq..ntah lah k.long,
nadia this time mmg lupa last period..boleh ker??
ni tgh recall2..so next week scan..prbably ikut gynea nye edd lah..

but I guessed around 1 month

***
Nadine,
thanks dear..
mujur u inform I Izu preggy jgak..I missed her entry sb malas betul nak blog lately ni..

yeap,nak jadik abg..tp makin manja tau ngan I..tak larat betol..
tp tak pe kan..pikir balik, after this nanti kita mungkin dah less focus..so skrang focus aje kat dia..

tmbh lagi when his cezen, Nuh around, mmg dia super jeles kat Nuh..fening2!

MOMMY NADIA said...

Izu,
nadia vomit terok tau!
pusing2 aje kepala ni..
ntah lah girl ke boy ni..ikut symptom morning sickness mcm Adam aje dulu..
nadia dah g klinik..tp nadia lupa my last period..hahaha..anak satu tp dah nyanyuk...
so next week jumpe dr baru scan..
probably ikut edd from scan tu lah..

bestnye ade geng..
baru je Izu ckp hopefully Ramadhan ni full puasa kan..
Alhamdulillah..Allah dak makbul doa Izu..

tq..and congrats to u too..
take care dear!


****
Anne,
Maklumlah kan Nadia dah tua ni..
next year dah 30..huihh!!
kena cepat2 sblm smp line risky tu..hehhee...

mmg Anne target nadia dpt b2nd baby dulu ke??...hehehe..pandai!
tq

Pn Nuurill and Nadine..tolong bergegas jgak yer!!heheheh

hopefully iftar tu jadik..
tak sbar nk jumpa u all semua..n bertandang rumah br Anne..
boleh masak2 kat dapur baru..
bestbest!!

Chef nadine..ok ke??

MOMMY NADIA said...

Thara,
tq dear, u just make me smile widely!
I thot u dulu tau..since u duk sebut2 nak baby lagik..
ape lagi..cepat2,nanti anak kita sekapal!

maybe u all nak tgu sape start dulu ek..nanti kalau jumpe time iftar nanti..I touch2 u all..
kasi jangkit k..;)
hehehehehe...

***
Nuurill,
tq dear..thx for the phone call!
I was so dizzy that time..bila dgr suara u excited, terus jangkit kat I..u just make my day better today!tq ;)

hehehe..nak jadik abam ek??
bila I ckp kat dia Abg Adam..he will replied big smile..ala2 muka proud gitu ;)

Amin..kalau girl..penat mommy nak tukar wardorbe from blue to pink..waaa!

Ismahani said...

salam..hehe.. sebagai silent reader saya tumpang gumbira...

saya pun pregnant time puasa 2 thn lepas..alhamdulillah bila puasa penuh sebulan baru nak buat test pregnant. suka sgt...

jg diri dan kesihatan ibu dan anak dlm kandungan ye..

Thara said...

hahaha. u thought i'd go first? :P no lah babe. i pon nak tunggu aydein at least 2 years dulu, baru nak try for another one. tambah2 lagi aydein ni makin besa, makin manja. so, tunggu2 sat kot. nak manjakan dia puas2 dulu. :P

ps : u pulak, planned ke unplanned pregnancy ni?

Hanis MY said...

Nadia..congrats! bestnya nak dapat second baby dah..semoga semua berjalan lancar...

roziah said...

congrats nadia. mesti adam sayang kat adiknye nanti. macam kak roziah dulu dpt 2nd bile yg 1st tu dah 4yrs old. nampak la dia jeles sbb ade baby baru. later on dia ok la..cuma awal2 jek..tapi, maybe girl mmg emosi sket kot.btw, take care yer..

MOMMY NADIA said...

Isma,
thx for dropping by and be my follower ;)

my last pregnancy pun bulan puasa, tp time tu dah 8mnths..dah gagah..
ni mmg lemah..
seddey mcm tak dpt nak complete 30days puasa..huuhu ;(

thanks for advice ..feel free to come again!

****
Thara,

hahha..consider unplanned jgak kut..tp I mmg tak ade buat family planning ke ape..
since my period my tak teratur..mmg tak expect lah this soon..konon kalau after Adam 2yrs..
tuptup..2mnths before Adam 2yrs..
express by 2 mnths hahaha..
tp rezeki kan..Alhamdulillah
but yet happy jgak..sb duk tgk org lain duk beranak..teringin jgak nak preggy balik..hehheeh ;)
cuma tak larat 1st trim ni lah..
mmg sengsara sket!

tp my plan nak enjoy free pumping after Adam 2yrs tak kesampaian la..
I diberi cuti 9bulan aje..pastu smbg balik routine memerah susu...
hehehehe ;)

MOMMY NADIA said...

Hnais,
thx dear..
InsyaAllah..

***
K.Roziah,
thx..risau jgak..skrang ni Adam anti betul nadia dukung cuzen dia, Nuh..
jeles sgt..
nak keja ajar berkasih sayang ni..
akak punye gap lama jgak ek ..after 4yrs..
Nadia mmg pun ada plan nak after Adam 2yrs..cuma ter"advance" 2 mnth..hehehe..kira ok lah kan..
Adam dapat adik at age of 3yrs..hehehe ;)

Siti Rohana said...

Alhamdullillah nad..congrats dear..:)

wah2...best nye..

u take care nad..:)

Thara said...

ooh. its okay babe. susah2 sket skarang, kemudian hari senang! many ppl keep telling me to conceive while we're still young, jadik bila tua2 nanti tak susah and tak sebok, bole concentrate jaga badan pulak ;)

u know, i am STILL excited for you! taktau nape, happy sangat! :D wishing you all the best babe. and make sure u record each and every little thing about your pregnancy in this blog ok! i rasa rugi dulu i tak record about my pregnancy journey in my blog. i will make sure i record everything for my next baby! ;) take care!

farrahar said...

Congratulations Nadia! Secondtime motherhood has really been fun for me. Especially the babywearing part. :)

airin diana said...

Congratulations Nadia!! Lama x bukak blog, terlambat la plak..hehe.. hw many wks? edd bile? hopefully dpt bb girl, leh kawan dgn lissa :)

irradhil said...

wahhhh.....tahniah nadia....
byk btul suprise bln pose ni kan...lps izu...nadia lak...pas ni turn saper lak yer???

do take care k!!!!ermmm....mmg bes jer dgr org peknen ni....tp xnk lg la....tunggu la dina bsr skit.heheheeh

ayunisha said...

yahh...sy baca entry awak pasal BF, pregnant, adam turns 22mo ari tuu...ingatkan awak dah enaunce dohh kat sini...kkakakaka...nampok sgt tak baca dgn betol2... banyok ngak perkataan aarr...pinnor mate...

nasib baik ambe tak TERkomen congrats, tahniah, etc masa entry tuuu....

MOMMY NADIA said...

ct,
thnx!

***
Thara,
haha..betul kan..kalau preggy rapat2 org kata senang nak jaga..
ntah lah..

I pun plan nak blog all memories and info bout the 2nd pregnancy ni..org kata 2nd preg dah matured, plus watever yg missed time dulu2 boleh cover time ni...
wait till the mood blogging come back again!

***
farra,
I've promised my self, 2nd preg must CD and babywearing!must do!!

nanti u boleh turun ilmu babywearing kat i??

tq!

MOMMY NADIA said...

airin,
tq tq..last wk check dalam 7wks..tu pun after raya br dr nak confirm balik..gal??doa2 kan yer!

***
Irra,
tq dear..
tu lah..ade geng ngan Izu..
nadia pun dulu suka sgt tgk org peknen..
ni yg melekat kot!

***
aimy,
haha..mase tu duk pening pale mek..nak buka blog malas sgt!
time tu inform family and besties aje dulu!

Fara said...

wow! congrates dear~!

anna said...

ya Allah dear!!!i baru bukak blog today!!!alhamdulillah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!congratsss...semoga Allah permudahkan urusan u ye..amin....

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...