Tuesday, March 6, 2012

When My Lil' Bambam Not Well..


Dah masuk hari ke-3 budak bambam mommy ni demam. Yesterday, the temperature increased up to 39degC. I gv him Voren *via suppository* waktu subuh and after 6 hrs, the temperature increased balik, so we decided to see the doc. The swollen tonsile due to infection as the caused of the high and fluctuate temperature. Last night, the fever still there, but very mild, so I keep on sponging, kalau bangun bagi PCM mahu satu rumah bangun sb Ryan pasti akan melalak bila tengok ubat. So, this morning, I need to take another day leave. And I guess I really make a correct decision. Ryan was cranky the whole morning sb hidung pulak tersumbat. Tak nak makan, bf pun kurang sb tak selesa. So, I gv him Sterimar nasal spray, Alhamdulillah, he fall asleep right after. Tengahari pun makan dah banyak, and dah start bf walaupun hidung bunyi sgt lah rough.

I guess I know why the bambam boy down with fever again this time after the last one about 2 months ago. 2 big gigi kapak kat depan tengah nak kuar. But I don't know whether the medical practice accept teething can lead to fever.*anyone??* He started to feel uncomfortable since last week.Sgt cranky tak tentu pasal. Owh this is not his first tooth. Including those gigi kapak, dah 4 batang gigi. His 1st tooth appeared on his 9months. Demam jugak that time. I wished to upload the picture, tapi susahnye nak ambil gambar. Macam perang sudah jadiknye. Patut le Ryan kuar gigi lambat, asyik nak mengigit aje budak ni. Naik seriau plak nak bf. Adam dulu, few times je dia bite, tu pun main2. Ryan ni, lagilah..kadang2, saje2 je dia gigit. Satu rumah mommy jerit ok.So notty notty boy..grrrr!!!

Beberapa cubaan untuk ambil gambar gigi Ryan..

Failed!!


Fail jgak..


Last weekend..


Finally..
His first tooth on your right side..
So, total 2 btg kat bawah..

Cubaan nak ambil gambar gigi depan pulak..
Semalam..fail jgak!!
Sebab duk berebut camera ngan mommy pulak..


This morning, duk agah2 main cak cak..sekali dia sengeh..
Owh..now I know how to snap the picture..

Taraa...

"Seksi kan gigi saya ;)"


Atau demam sebab nak berjalan??
hahaha..
Camane nak jalan cepat, tengok kaki gumok tu, nak berdiri pun tak stable ok..
Semalam timbang 11kg..MasyaAllah..

Ok, gtg..budak bambam dah bangun..
Get well soon lil' bambam.. 

2 comments:

Blog Diva said...

hoho!look at your feet ryan!!!!

mommyNadia said...

Teh,
hahhaa..nape kagums ek??hehehe..
Serius tak balance dgn proportion body dia kan..heheheeh

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...