Monday, March 7, 2011

nuffnang oh nuffnang!!

After a year working with Nuffnang, I'm finally got my 1st paid! hehehehe..
owh owh..not the monthly high paid as Pn Thara received k..;) * jangan marah babe!
Ni hasil yg tak seberapa dr blog tak seberapa I ni..



my 1st ever cheque received on last Fri..
* happy sangat walau amount tak berapa nak besar pun...;)


Imbas kenangan blogging ni..
I started my 1st debut around Nov 2009..
Just after Adam Mikael 1st birthday ..
Mase tu orang dah hangat berblogging..and myself yg buta IT ni baru nak merangkak, try n error itu ini..
Inspired by few bloggers (one of them is Pn Nuurill..:) * yes dear..u are the 1st link from somenone I knew...
Me nekad nak menulis just to keep all the sweet memories in parenthood..
As of now, this gonna be my 155th entry from fabulous motherhood..
* walaupun I tahu kadang2 ntah pape yg I merepek kan..;)


And started from mid Feb 2010, ni pun dr mr hubby yg ajar and set up for me...
I able to set up the nuffnang adv to my humble blog ni..
Just imagine lah kan...berapa sangat frenz and follower I ada...
How much pun I can earned in weekly or monthly basis..
But yet..ape2 pun..I'm satisfied..
Not to compare with those famous bloggers who earned much on their monthly basis..
Stakat ape yg ada cukupla..as long as I'm still enjoy blogging and sharing info in parenting..


Sebagai kenangan, I wrote this entry just to remind myself that I'm once received a cheque from the nuffnang team..
* sebab dgn confident nye I can say, lepas ni mungkin dah tak dapat lagi kut..susah sgt tgk nuffnang nk bagi adv to me dah..huhuuhu...



Nak tahu I dapat berapa..???
Pesanan penaja..
Tolong jangan gelakkan saya tau!!
 ;)

:
:
:
:
:
:
:



Ni hah...sket je kan..
Takpe lah..bolehla beli mainan untuk Adam Mikael..


p/s : Thara, share la sket macam nak dapat adv bnyk dr nuffnang??hehhee ;)
* Adakah tiba2 diri ini makin tamak??? ;)


19 comments:

mommaholicSURI said...

Ini u kata sikit? Banyak la ni babe!!! I dari dulu sampai sekarang, my earn only RM1.00 tau! Ahahahaha.
Kesian :)

Intan said...

Banyak gak tu nadia! Weee seronok lah adam sopping toys nie nanti :D

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
yeay..momma Oman dah dtg balik blog I..hehehe..
lama u sepi, windu taw ;)

babe mcm tipu lah RM1 je..
U kan, lagi ramai follower n ur friend circle besar..tgk lah skali u update entry..berduyung tgk tau..
I guess kalau u active update,mesti tak lama boleh jadik mcm red mummy..fuyooo!!betul ni..

read from nuffnang tutorial kan,diroang ckp nk kena letak papan iklan bnyk2 dulu..atas,tepi n bawah..--- yg ni dah buat!

tp tang nak update regularly tu yg payah.;(

syukur ek, seratus pun ok lah tu..


Intan,
hahaha..bnyk??
kak Intan mesti lagi masyuk..
ape tips nye??
a'a..kena bagi dia hadiah sebijik..sb Adam sumber inspirasi tulis blog..nanti adik dia kuar nak kena bg 2 la plak..heheheh ;)

Aziela said...

waa..alhamdulillah..ok la tu...saya baru nak merasa syok dgn nuffnang nie....lum dapat cek lagi....boleh la..share2 Tips dgn saya ye...

Tutorial Jahitan Bersama De'Ziela

mamasuri said...

alhamdulillah..
rezeki tu..

zahira said...

wah...congrats! dpt jugak! k long yg dah berkurun ni pon tak penah dpt lagi ;-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wah wahh..sonot tuuuu
ape lagi..leh beli brg2 baby lagi..eheh

MOMMY NADIA said...

Aziela,
hi..
ni mesti dah bnyk kumpul BE ek?
tips..takde,I'm not a blogger tegar jgak dear..;)

as long as letak ads nuffnang keliling..chances to get ads higher ;)

****
mamasuri,
Alhamdulillah..rezeki Adam..

***
k.long,
wah dpt congrats tu..!
ni kalau dpt monthly bnyk ni..lagi happy..
boleh selalu buat giveaway..awww!!

***
Rose,
ye ye..nak beli mainan Adam..
ala cipot je Rose dak..
banding awak..skali cash out monthly pun lebih lagik kan..;)

K-Addicts said...

tahniah!!!wah...jelesnye...me pun xpenah berganjak dari RM0.00 dlm acc... Nadia buat cane?ajar la....

Nadine said...

Wah, masyuk tu Nad! sikit apenya. Murah rezeki :)

I punye dr dulu pun tak gerak2. RM1.50 saje. ahahaha!

RuZaNNa said...

Wahhh rezeki baby you.. i pun cam nuurill baru 1 digit aje earning.. you dah sampai triple digit.. hebat!!!..

Thara said...

hehe masa first time i saw ur earning pon i was very impressed u! i may be earning from nuffnang for my work, but im not earning much from nuffnang for my blog -- at least not as much as u! hehehe. nak share tips tu banyak. i pon baru baru belajar lagi ni. nanti bila kita jumpa bila-bila i share ok. kalau nak tau in detail, kene send ticket ler hehehe :P oh but the 3 ad units tu mmg betul. kalau nak maximize our chances of getting more earning, mmg first kene make sure ad units kene complete 3. baru la optimum! :D happy blogging babe!

Thara said...

ps : nadiaaaaaaaaa buat twitter account pulak bole takkk! jadik senang nak stay updated with ur latest update jugak besides ur blog ni. the rest of our mommy bloggers dah on board tauuu! :D

ishamizu said...

Wow banyak tu..! rezeki baby, alhamdulillah..keep it up dear! i tk reti la nuffnang2 ni..dh register tp mcm tade pape blaku..huhu..

MOMMY NADIA said...

Teh,
hehehe..Nadia takde la terrer sgt..
tp mcm nadia explain kat atas lah..
paling penting kena letak ads tu kt 3 different area..mcm Pn Thara ckp,to max chances nak dpt ads..
ramai yg tak letak..

mcm Nadia.. letak..tapi malas nak update..tk guna jugok!!

****
Nadine,
hey,lama u diam..tak sihat ker?
glad u dah update ur entry..;)

I saw from ur blog tadi, u dah letak ads kat bawah tu..thats good..
nanti chances nak dpt ads nuffnang more higher ;)

* mcm pekerja nuffnang plak I ni ;0

MOMMY NADIA said...

Anne,
harap kuar sorang lagi,rezeki bertambah Anne..Amin ;)

***
Thara,
owh yes..jgn lupa bagi tips..nanti I share with others..
kami semua nak menjana pendapatan lebihan...hahahhahaa ;)

babe,btw what the criteria nuffnang set to gv BE/ME?
U know what ..I pernah gv ticket tny about this..
mase tu tgh syok tgk ME bnyk..
hehheehe ;)

hahaha,nk twitter u?fb pun I jarang..
nantilah..once my hp ni jadik smart sket kihkihkih ;)

MOMMY NADIA said...

Izu,
Nak tahu..nadia pun lagi buta IT..
bila blogwalking,tgk diorang cite pasal nuffnang,itu yg jadik tertarik..

but yet,since this blog pun bukan regularly update, follower tak ramai..
itu yg jadik setahun br dpt 3 digit..
Izu pun boleh lah leatk bnyk ads!

Thara said...

hehe memang ada criteria dia babe, tp kalau nak cite dkt sini panjang noe lah. how about u send a ticket in, and i'll try to answer em dkt situ? :) or dah kata u ada number i kan.. calling calling je lah boleh i explain panjang berjela dkt u :P

ps : bila EDD u ni?

MOMMY NADIA said...

hah criteria tu lah I nak tau tu..
mesti ada sepcial criteria on how the advetiser choose our page kan?
hish seganlah plak nak call u smata2 nak tau pasal ni..
nanti I send tiket..tapi confirm u reply ker?

my edd ikutkan tarikh I bagi around 19 April..
tapi ntah lah..I main belasah je bagi date last period tu..
tapi end of this months after 36wks dah kena standby..
ikut history Adam, 2wk earlier..
I pun doa2 after 37wks,cepat2 kuar..tak larat nak jalan g office dah ;)

babe, i send ticket kat u nanti ek..opps nuffnang I mean..

gals..nanti I share all info yeap..
semangat nak mennjana pendapatan tambahan..huwaa!!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...