Thursday, March 31, 2011

clock ticking!





picture courtesy of google image!


owh bun dalam oven belum kuar lagik...
Kalau time Adam dah selamat kuar dah pagi ni..
Orang kata kalau still boleh duk depan lappy siap update blog..paham2 lah yea..
Memang dah consistent contraction, but belum tahap intense tu lagik...
Tahap rasa nak geget semua orang...huwaaa...takutttt!!!
Ramai dah msg thru phone n fb..ingat baby dah kuar..well thanks for the supports and prayers..
We are still waiting the rite time to come..

Wonder awal2 lagik I dah serah diri??
Instead of contraction yg dah start rase since Tues and rapidly yesterday..
Myself decided to text the gynae and asked her to confirmed the dilation..
Kesnye..during antenatal check on Monday..the gynae warned me to stay calmly sb dia takde on weekend ada meeting nun kat Bangkok..grrrrrrr~~~~
Me with the strong instinct dah boleh agak baby dah tak lama nak kuar..
Cuma kalau I tgu tahap intense contraction or water broke, worry it will be on that weekend...waaaaa tak nak dgn doc lain!!
Lucky yesterday during cervical check, Prof Ct confirmed 3 cm dilated and asked me to admitted immediately..
* hubby pun tak suka nak sesak kat federal kata dia..so admit cepat2!! ;)

The whole night it was only normal contraction..
Gynae awal2 dah siap call bgtau dia nak suruh cervics ripen normally..
So this morning, she came and said by 3pm she will rupture the membrane kalau tak waterbroke lagik..
InsyaAllah by tonite..I will be in labor...
* seriously lupa nak branak mcm...!!!

Cakap bnyk tak payah...pergi exercise yer Pn Nadia!!
Smlm duk terlentang atas bed..kepala baby naik balik..mak aiiii!!
Miss my lil boy...apelah agaknye Adam duk bully Che Mimi and Omma dia kat rumah...
Datang sini..kita main kejar2..cepat sket mommy deliver!!

ok lah..contraction keep coming and lil bit intense I guess..
Nak pi pusing ward kejap..jadik supervisor ward yer!!

Wish me luck!



6 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hadoi..kelakar la nad ni..ape2 pon semoga selamat k!

mommaholicSURI said...

Kagum Kagum. Good Luck Nadia!! Xsabar nak tunggu your new baby nih!
Hospital you sebelah je ngan Office I, sila inform satu dunia bila dah deliver k. :)

amirah said...

good luck..bagus2 kena check nurse tgh watpe tu..

Nadine said...

You tau, dr pagi tadi I asik check je phone for any messages that coming. Tunggu the birth announcement dr you!!

All the best, Nadia! :)

Mama said...

congrats Nadia...chomel macam adam gak le weh!...boy...Alhamdulillah...salah pulak ct teka tu...hahahaha

please update lagi...Alhamdullillah...:)

airin diana said...

nadia, congratulations!! bleh geng dgn adam after this ;) and hope both of you healthy.. selamat berpantang ye.

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...