Friday, April 23, 2010

let's talk about M.A.K.E U.P ;)



"Adaaaaammmm..!!!!"
Suara mommy memecah kesunyian pagi..
papa laju meluncur keluar dari bilik..
"why,why?? what happen??"..he asked.
"Look at what Adam did to my compact!"..me in sad voice :(


yup,ini lah hasil kerja tangan pada suatu pagi..

He loves to play with my compact powder,pagi2 selalu tgk I duk touch up depan cermin, sibuk dia nak main ngan compact case tu..
Normally he just take the sponge,and put on his face..
Ntah kenapa hari tu, datang creative dia..koyak into tiny pieces..

Tak pelah, dah tak de rezeki..lagipun dah nak abis dah..
huhuhu..almost a week I hv to use my compact with the big piece one..
Area Shah Alam ni mane lah nak carik MAC booth..have to wait till weekend!

Talking about compact powder..seriously, I'm not a good compact powder user or in the other word ..I'm not good in make up!
Maybe sb sensitive skin that I had since in high school, I just started to use compact powder when I start working!
Of course my 1st compact would be CLINIQUE..I hv to go with something that have blemishes treatment inside..
Few years as Clinique devotee, my sis started to influence me into MAC.
I was scared at the beginning, worry all the pores to breakout..but yet MAC really make me satisfied..
The best things, semua pora pori I covered well behind!

After the above incident, I was planning to give a try to somethings new..
*tu lah MAC,kenapa tak bukak booth kat area Shah Alam or Subang..or dekat Sunway Pyrmd ada ke??
I planned to try Bobbi Brown..mane tahu boleh jadik mcm makeup time kawen dulu..
*remember my make up artist who used bobbi brwon n I'm really satisfied with her!

hehehe..;)

Unfortunately, bila ke SP, the 1st booth I singgah is Anna Sui,n satisfied with the great service from the sales girl..I decided to try to Anna Sui..


The lovely booth of Anna Sui..


The compact powder..
Hopefully it wont influence all my pimples to breakout again!

A small case, so hopefully I wont take another 1.5-2.0 yrs to finish ;)
hahahaha..as i did to MAC!


As usual all the miniture and trials pack given..tq

Welcome to the family..

The reason b'cos I love the casing of Anna Sui so much..
*but yet the hug me lipstick from MAC still in my heart!

*****************
 A lil bit update..
yup, I was in front of my lappy rite now..not doing the job at home..
but yet try to fninish my "unfinished job"..
I was on leave since yesterday..
Remember I did mentioned in my early year resolutions..:)
So hopefully I managed to handle it without 2 boys around..
Ok, go back to work..
*Tom Cruise sgt hensem dlm Oprah show this morning,yet I love her Suri more..:)

me n my coffee..
n the books!

I miss owner of these toys so much..
"Adam, sorry mommy hv to send u to nursery..
but this thing, is for all of us.."
Pray for me!


till then.. Happy Weekend!

22 comments:

K-Addicts said...

wah lucky ur hubby ada wifey yang sangat pandai bersolek..me, sangat tak reti and so daratz about all this make u thing. reti cuci muka je. tone, moisturise semua setahun sekali. ahahaha.... sangat teruk la.

zahira said...

wow wee...make up!! sudah lama tak make up...dah lama tak beli make up jugak...especially lepas ada ziqri ;-). k long nye estee lauder make up akhirnya dlm tong sampai. dah 2 thn tak abes jugak guna, hahaha...

p!nkerton said...

hi mommy nadia, it's my 1st time here.. nice blog ;)
btw, dkt sunway pyramid ada MAC outlet :)

MOMMY NADIA said...

teh,
statement itu adalh salah!!
kalau tak takkan lah bertahun amik masa nak habis pakai brg2 tuh..
sgt malas nak touch up,lebih2 lagik bila si kecik sibuk bila duk depan cermin :)

****
K.long,
oloolo,sayangnye kena buang dah!!
yup,me too prefer witout make up,tp foundation still kena ada lah ;)

MOMMY NADIA said...

hi Pinkerton!
welcome..and thx for the compliment!
owhowh ye ke ada..pasti kena gelah ngan my hubby huhuhu..;)
tak perasan plak ek!
tp takdir nk try Anna Sui kut! hehehe

MOMMAHOLICSURI said...

1) Mac pernah try, Bobbi brown pun. Mmg best!. Currently i'm using Estee Lauder CyberWhite EX Powder. I like!!!! Dah habis ni nak try Giorgio Armani. hahah! yer, saya mmg x setia :p
Adam koyak2 sponge nadia, Oman pulak dah pecahkan cermin eye shadow EL Nuurill. Huhu.

2) Saya juga x pandai make up. Main taram saja :p

3) awwww.. Ape project Nadia tu??

4) Owh Owh.. Suri mmg sangat adorable. So beautiful. Terus suka kat nama 'suri'. hehehe

5) Nadia, you looked cantik sangat on your wedding!!!

:)

mummy_adam said...

cantik nyer case anna sui nyer compact powder..menggoda ;)

happy weekend jugak :)

miemiminajmi said...

beg barney tu, bagi another 1 month mesti masam, adam duk cium n gigit je hihih

sengih cik mimi tgk beg barney teringat gaya adam jerit kat kedai nak beg tu

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
bestnye u can try tanpa was2..I takut actually b'cos of my senstv skin,as I said..love EL so much,but again I worried!
lucky dear u have such clear skin,jeles tau..!
owhowh,pecah???Oman baling ke?

haha, malu nak cakap,once settle mmg buat entry gempaq gtu..*sebernarnye takde lah hebat,tp malu nak cte ;(

ckp pasal Suri,sgt adore her..time preggy till 6mnths,I put Suri pix on my desktop wallpaper,hari tilik,bila dah tau baby boy inside,terus stop tilik..takut!

weee!thanks for the compliment ;)
but it was 3 yrs back, but now I'm almost 3times of the pix..waaaa....

MOMMY NADIA said...

Ena aka mummy_adam,
haha dah tergoda apa lagi,silalah melawat ke outlet2 Anna Sui berdekatan ;)

****
Che mimi,
bukan setakat dia cium n gigit, mommy n papa pun kena pks kiss mulut Barney dia tuh..

mujurlah dia lupa ke patung Barney yg same size as him..mahu nanti bangun tidur dalm gelap terkejjut tgk big purple creature tu!

MOMMAHOLICSURI said...

Oman mmg style dia lepas dia boring main, dia akan campak termasuk make up momma dia, remote control tv, aircond, kipas.. hahaha

Thara said...

NADIAAAA! u sgt cantik on ur wedding day okayyyy! so pretty! love ur makeup! :D

hehe is it also beauty season already? bcoz i pon tgh dok berjinak2 dgn makeup skarang ni hahaha. speaking of which, u pegi haritu Sunway Pyramid ke, Subang Parade? bcoz MAC outlet ada dkt Pyramid. and, ive nvr tried Bobbi Brown, but ive heard good reviews abt em. i love Mac stuffs too! warna dia lekat kan! :D

as for myself, im now using loose powder instead of compact. i feel that it suits to my skin better. :)

Nadine said...

Wpun I jarang2 makeup sbb tak reti make up, I setia pada MAC. Kalau stock habis, plg dkt I go Sunway Pyramid. Next time, if u nk beli MAC kat Pyramid, u pegi cari Jen Nie..she's my fav makeup artist/beautician there. Very helpful n informative :)

Agreed with the others, u look lovely on ur wedding day.
Who's the makeup artist?? :)

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
hehe,Adam krg sket baling brg,tapi kalau jumpe my hp or papa dia nye,lepas main mesti nak baling!
dah brape bnyk hp Nadia kena baling n screen blank..huhuhu ;(

*****
Thara,
eheh malu plak..blush2!
neway thx..;)

I jrg make up, pergi keje mana mahu nak makeup,ngan compact powder je le jwbnye..
betul2,MAC mmg lekat kan color dia..ur skin flawless,mmg sesuai ngan loose powder aje..

I went to SP,tak biasa sgt ke Sunway pyramid,tu tak familiar ngan outlet2 kat sane..

MOMMY NADIA said...

Nadine,
tu lah bila everyone ckp MAC ada kt Sunway P,t'kejjut plak!
shud ask u ol 1st kan..heehhe..
biasa I beli MAC kat KLCC,so mmg tak perasan langsung ada kt sane,neway kat level mane ek??
ooo,ur make up artist,mesti ngan ngan u kan..

I lupa nama chinese gal tu,I meet her time I dpt free make up trial utk clinique,
she's nice terus got her hp no..
she doing freelance utk booth2 make up kt metrojaya time tu..
harga murah je tau n best nye semua brg2 bobbi brown n MAC dia pakai!
mmg lekat make up dia..simple!
should dig n find her hp no la ;(

Nadine said...

level mana i kurang pasti sbb pyramid start ngan LG2 kn. tp dia sama level dgn main entrance pyramid so by right level G..dr main entrance pyramid tu dia one of the shop to the right.

hihi, bkn my personal makeup artist, cumanya MAC kan everytime u purchase products rm250 above dpt free make up kn, twice dh dia yg makeup kn. tu je..hihi

ic, freelance je ye..tp cun la makeup tu :)

RuZaNNa said...

Hohooh.. nampaknya semua mommies yg lain pakai make up.. heheh.. i think i'm the only yg sungguh buta makeup and sungguh malas nak pakai makeup.. not even a compact powder! pergi office mesti nakes aje muka ku.. lipstick or lipgloss pun tak pakai.. hahaha.. that bad ok!

Anyway, apakah poject yg nadia buat ni? work related ke or personal life related?? mcm serious ajeee.. hehehhe

Have fun with you makeup kit!

MOMMY NADIA said...

Nadine,
nadia mmg tak expert pasal Sunway Pyramid,sejak duduk rumah br ni aje asyik ke sane,
tp still tak hafal outlet2 kt sane..
my hubby expert,nak kena tny dia lah..

****
Anne,
haha,Anne actually kita sama la..cuma Nadia baik sket lah sb pakai compact!huhu..
but dear,at least u rajin g spa tau!penjagaan diri u mantap!
owh yea,selalu nak tanya Anne..EL set yg Anne beli dulu ok?
hows the results?
same goes to nadine..ok tak??

nadia aritu suka2 jgak g survey EL tu,tp geram betul sales girl kat SP tu buat layan acuh tak acuh,angkat kaki blah!
geram!!

owh,bukan pasal keje,almost personal,mmg sngt penting!
menganggu my life btol kalau tak settle cepat..bnyk keje kena tangguh,nak holiday pun tak boleh penanggan nye..dah lama carry on burden ni..
nak cite pun malu..another 2 months to go..once settle,hiphip hoorayyy!!!..next week pun cuti sb nak settle tak habis lagik..mujur boss sporting!;)

RuZaNNa said...

I'm going all out with EL.. tp dah tak pakai Nutritious line.. anne pakai Idealist line pulak sbb nak tackle pore problems.. susah nak proof kan improvement sbb tak amik before and after pictures.. but break out mmg dah jarang sgt2.. pastu kalau ada pun masa period tp dalam 2-3 aje timbul pastu kecut balik..
The facial really helps jugak.. sbb everytime lepas habis buat, muka rasa ringan... sgt suka bila die massage muka.. relax gila rasa.. hehe.. ikhwan pun everytime balik KL mesti bagi comment pasal my skin dah improve dah tak nampak dull mcm dulu..

MOMMY NADIA said...

should ask u for details lah..
geram tau bila nadia tanya beautician tu,asyik nak promote nak suruh kita amik semua..
I try to explain my skin type macam ni macam tu..tp dia keep promote ape2 ntah lupa dah..
tension terus cabut..
lagipun time tu nak tutup dah parkson tu,agaknya takboleh nak concentrate!

my intention, I nak carik type yg boleh improve my skin texture, same goes with pores lah..
so means that, skrang nih Anne amik yg total set idealist ke camne?

The things is Nadia ni tak suka kalau banyak step sangat!takut nanti tinggal macam tu aje tak pakai!

nanti bolehlah Anne recommend ur beautician utk facial..

really,envy u rajin buat facial n spa tau!
kalau dah natural beauty, tkpayh make up pun cantek k!!

RuZaNNa said...

Nadia, i think it's better for you to go on facial dulu.. sbb masa tuh the beautician akan tgk skin condition.. upon my first facial treatment lah my beautician beritahu which product that i should use.. btw masa mula2 dulu pun anne beli kat SP.. dgn Cindy tak silap nama dia.. pastu start buat facial kat the gardens.. so bila product dah running low, i'll make sure the last titik of the product is on the facial day itself.. so senang nak consult the beautician either to use the same product or a different one..

Btw.. sbb muka anne teruk la kena rajin2 kan diri jaga diri.. i'm following my mom sbb die dah 60 tp nampak muda ok!.. her key is start early.. itu sbb la skang ni mmg menjaga yg teramat.. tp takde la cantik mana pun.. setakat cantik mata sendiri memandang ade la.. heheheh

MOMMY NADIA said...

yeap2..Anne,si Cindy tu lah..
Nadia pun tak amik pot sgt pasal muka ni..
bila dia tanya pelik2 kita tak boleh jawab..
bila nadia tny pelik2 plak dia yg tak reti nak jawab..hish!

sepatut dia lah kena advice type of our skin,I tot dia ada mc to check ke ape..
last2 dia cakap,thru conversation dia decide type skin kita..eh boleh ke..!

betul lah Anne, i think the best thing we go for facial treatment 1st kan..then let them to decide..
basicly how many steps daily kena pakai!
ni yg paling takut!
yeap,shud start from early..I jadik takut nak start, sb asyik spend tapi tak sesuai..last2 gv up!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...