Monday, April 5, 2010

SWING SWING ...

Let's scroll down..
See before and after of Adam Mikael..
Spot the similarity
and enjoy the pix..
.
.
.
.

1.5 months Adam


2 months Adam


3 months Adam


4 months Adam


towards 1.5 years Adam


big boy Adam Mikael



Have u spot the similarity??
yeapyeap..Adam and his swing!

I was just opened all my folder back when I captured his last pix..
Actually swing tu since dah moved to new house,dah lama bungkus elok2..
Wished I could use it for my next baby..InsyaAllah :)
but then,last 2wks when my SIL visited us, they came with new baby Ariana..so I take out the swing for lil baby..
Alih2 pacik Adam yg sebbok2..mcm ingat zaman2 kecik dia duk berbuai kut!

Remember the story behind,I was so proud of my hubby yg sanggup angkut swing nih time I was confinement..naik flight lagi tuh..semata2 nak bg baby kesayangan dia duduk atas swing!
Starting from that, alat nih lah yg memudahkan urusan kerja ku!
Apa taknye..letak sekt terus lena..smp time kalau battery weak..ah jenuh lah duk ayun nak suruh dia tidur..huhuhu...:)
Banyak berbakti jgak!..kira dah ROI dah la ni..
Max up to 11kg loads..so actually dah overload si Mikael tu nk jgak duduk dlm tuh..
Nak kena simpan cepat2 ni..asyik tgk tv duduk dalam swing aje..tak sempat mommy nak bg baby nanti! hish!!

However, I'm still thankful to my hubby for this useful gadget, even after my confinement, went to Parkson and Toys r US and see more choices of swings..kira ok lah papa shopp' sorang2 ek..:)

till then..

9 comments:

faerni said...

adam tembamnya masa baby! sekarang dah menurun pipinya. Lasak ke idak ni???

Nadine said...

OMG Adam...mcm dipam2 badan dia! sooo tembam n cute. Lahir bape kilo ni Nadia??

MOMMY NADIA said...

k.erni,
boleh tahan lah jgak lenni..takleh duduk diam..berpeluh2 kitorang ikut dia tawaf kedai kalau bwk kuar!
a'a..surut bnyk dah kalau kira tuh :)
Aus pun active jgak kan..!lebih kurang lah tu..;)

****
Nadine,
haha..mommy Adam pump dgn susu pumpnye!!
mase selongkar folder td..duk tergelak sorang2 gak,dlm hati "kuss semangat anak aku ni yer!!"..

mesti terkejjut..Adam lahir 2.83 kg aje..1 bulan naik 1.5 kg!
on fri timbang 12.5kg..!camane ni??

MOMMAHOLICSURI said...

Heheheeh.. Nuurill inngat lagi masa chatting dengan Nadia dulu. Masa tu Nuurill pregnant lagi. Nadia ade cerita pasal Nadia nak exclusive bfeed Adam. Masa tu tgk gambo Adam, mmg pipi mcm gamba dia yg 3 motnhs tu lah!! Ya Allah! memang geram x hengat! hihihih :)

Intan said...

Kusss semangat adam dulu ye...mesti sodap kena gomol nie!

zahira said...

mak aii...semangatnya adam. ziqri masa 2 bulan baru 2.6 kg!

Nadine said...

wow, dh 12.5kg dh skang..fuyoo :)

Faaz masa lahir 3.11kg, lepas sebulan pun dia naik 1.5kg dear. Mmg wonder of BFeeding lah I guess. Tp kalau tgk dia takla se-chubby Adam time tu..kagum betul tgk kebulatan Adam. Hihi :)

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
a'a ingat time tu Nadia duk soal mcm2 kat Nuurill kan,dah beli bpump ke blom??but momma Oman mmg bagus,everthing well prepared nye!!
mase 3 bulan..nak masuk 6-7 kg dah time tuh!!

****
k.Intan,
sodap mmg lah sodap akak, kat 6-7 bulan suffer sakit tgn..lenguh tau duk dukung dia :)

MOMMY NADIA said...

k.long,
Ziqri lahir bp kg?tapi last time jumpe dia sedap jgak tau!peha dia guwamm rs..
ms dulu2 tk perasan tau Adam nih sihat n bolat..lepas dah beso,tgk pix lame2..br lah perasan huhuhu :)

****
Nadine,
Adam time 1.5 months is around 5-5.5 kg dah..
ada org ckp BF bby tak naik..tp ada yg naik,such Adam n Faaz kan..mesti susu tu sgt sesuai utk diorang smp mcm di pam2..:)

I nak tgk balik lah ur entry yg lame2..boleh tgk kebolatan Faaz jgak!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...