Tuesday, December 4, 2012

Things To Do -_____-


Moving towards End of Fiscal Year 2012 and 3rd quarter of Financial Year 2012/2013, workload makin bertambah2..
Everyday I set mission to reduce my what-to-do-list..
End up every morning, my Lady Boss call me for new task..
So my list become MUST DO, MUST MUST DO, IMPORTANT, SUPER DUPER URGENT...bla bla bla..
Until one stage, dah malas nak tengok what to do list, follow je date line mana yang nak dulu..
Paling tak best semua keje paperwork based, budgetting, project update bla bla bla..
*termasuk keje orang lain, yg kena tolong perabihkan..grrr!!!*
Bosan lah...



Kan dah cakap..
Baru tengah type ni, boss bagi keje lain plak..
Plot graph sb graph orang lain buat tak betuiii...
Adoiilah!!


Bebelan di waktu rehat petang...
Bosan...
I want to go for holiday!!!
lalalalalalaalalaa........

6 comments:

Airin Diana Anuar said...

lalala.. tu perkara biasa bile makan gaji ni nadia. huhu
yg paling biasa is : buat keje org len sbb org len buat tak betul. u r sooo right!
has to plan for holiday so that kite bleh release tension.. tp oppss.. cuti plak takde. stress sress! hohoho
Note: bebelan di pagi hari :D

mommyNadia said...

Itulah dia kan Airin, yg tak best walau keje asyik timbun kat kita, sb kita bnyk amik cuti, time assessment je lingkup. Orang yg tak buat keje, tapi selalu duk kat office, itu pasti naik pangkat. PASTI!Kompeni kita kan KPI dia attendance 50% contribution. Citt poooo lah!! Malas nak layan. Dah nak masuk 4 tahun dah ni...huhuhu!!

Satu lagik tak puas hati, bila pangkat clerk kat kompeni kita ni taraf dia level Manager..payah!!

Airin Diana Anuar said...

yeah right!!
datang je dah kira bagus. padahal bukan buat keje pun. main game jeik. blueekk! pastu dok ckp kite asek cuti je..eii sakit jiwa.
airin ni lagi la. dh masuk 7 thn tp habuk pun tarak.

oh, clerk mmg level lg tinggi dari manager, nadia baru tau ka? hihi. i hv this one clerk, whenever i'm giving briefing to suppliers, dia menyampuk. adui, sakit jiwa!

jom aim for time freedom kat rumah! wuhuuu! (aka stress free)

mommyNadia said...

Itulah kan, menjaja cerita no satu. Malas nak ckp!

mommyNadia said...

Btw, Nadia tgh nak bukak bussiness kapkek,dah maju karang baru boleh benti keje. Hhahha, sampai sudah tak kut.=)Airin takpe, dah bussinesswoman berjaya..tak lama lagik pakai beemer lah ni..nanti bg nadia test beemer taw..

Airin Diana Anuar said...

Wah! Good planning. bagus2. nanti bley la airin order kapkek nadia :)

Nadia pun boleh jadi mcm airin. x susah pun :) biz plan pun mudah. lunch time free, airin bleh present kat nadia (cewah "present" tuh)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...