Wednesday, December 12, 2012

It's bowling time..

Ni update activity kami semalam, sempena cuti Sultan Selangor's Birthday *rajin yer terus update =)* 
As usual, the 2 kiddos woke up as early as 6.45am, end up mommy terus tak boleh sambung tidur. After cleared up some house chores, we decided to have breakfast outside. Sekali, kedai nak makan nasi lemak dekat Bukit Jelutong tutup plak, terus kami menapak ke Space U8, breakfast sambil2 nak bawa Adam main bowling. Dah lama Adam teringin nak main bowling, specially bila dia tahu cuzen dia, Nuh pun dah selalu main bowling. Mulalah dia duk request nak main bowling, tiap-tiap hari ok. Adam suka sgt main bowling dekat my tabby, last years kut bila we all tunjuk dia actual bowling lane dekat OU, nganga dia. Ada yg real rupanye.Negehngeh!! Sejak daripada tu, he set target to play bowling. Pity him, semalam baru dapat merasa..*ok lah tu, mommy kat uni baru start main..oppps*

Having breakfast at Subway @SpaceU8


Jangkit virus Mr Hubs, gila makan Subway's brekkie set..
Sandwiches with tea/coffee for RM 6.50+ *lagi murah dr McD set hokey!!*


Sampai menjilat jari yer...

Lepas tu, kami terus menapak ke bowling centre, Shalin's bowl. 
*sah sah tuan punya dia Shalin Zulkifli kan*

Let's start your engine..


Mula-mula malu-malu..
First timer katakan..


So, Mr Papa kena tolong bawak ke lane..

Lepas 2,3 kali...

Tu dia..
Confident habis..


Peewiittt!!


Alamak 3 pin tinggal..


Tapi yang masuk longkang lagik banyak..


Macam2 gaya ada..
Comel je bila pin jatuh, siap yes yes and hi5 mommy and papa, opps ryan sekali..
Si adik kat belakang bagi sokongan padu..


Zoom sket..
Haa..masuk longkang banyak, takpelah..first time experience..
Rupanya sampai sini baru tahu, takde lane for kids, so next time plan ke Setia Alam City Mall.
Che Mimi kat kat sane ada lane for kids..Mujur size kasut ada, and ball pun paling ringan 6kg..

Si adik mane??

Ni hah, tukang jaga bola..


Kena tangan baru serik..
Lepas tu bf and doze off..maklumlah bangun awal sgt...

Celik mata nak pergi school harini, terus mintak "mommy nak main bowling lagik". Yelah, yelah..next time k. Banyaklah alasan mommy kena create nanti. Semalam dah 2 frames tak puas lagik ke Adam??Balik terus flat. Bukan Adam aje, dengan mommy2 sekali flat!!Hahahhaa. Obviously, memang dia sangat lah happy.

4 comments:

najmi said...

nuh excited tgh pics abg adam main bowling

Airin Diana Anuar said...

Wow!! Nice one Adam!

Nadia, adam guna size bola ape ek?
tak berat? ok je tgk dia bowl.. ade potential ni
after this bleh jumpa uncle Man, suh dia ajar hook plak ye :)

mommyNadia said...

Mie,
Xmas kekgi kita g bowling jom!

mommyNadia said...

Airin,
6 and 7 kg..ok je dia..
hahha yes, Uncle Man kena bukak kelas bowling for kids, mesti best kan..
Lissa mesti terror main bowling ni, selalu ikut abah =)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...