Monday, December 10, 2012

Beautiful Monday ...

Yeay esok cuti lagik, so takde lah Monday blues nye. Kalau ikut bnyk cuti and tak de keje, sudah lama ku apply cuti pergi berjoli-joli. Tapi impian hanya tinggal impian. Boss dah cuti, kena kitalah mengadap boss besar nak approve budget huhuhu :( Semua dah settle, yang balance pun kn settle sb boss I nak cuti panjang. Nak tak nak kenalah buat dulu. Itu yg semput tu!

Rentetan entry stressful week kat bawah tu, bukan disebabkan keje kat office pun. Dek satu minggu tido tak ckup, dah 5 hari dari weekend 2 minggu lepas tu tido pukul 1- 2 am. Semua dek kerana nak settle kan video shooting and edit Sa**ung tu. Haishh seriously penat and I don't like. Udahlah kita ni tak reti nak berlakon2, pastu nak editting satu hal. Bukan nye pandai sgt, kena Mr Hubby turun padang buat sekali. Stress ok.  Yang jadik kelam kabut sebab mulanya plan takde due date, sekali weekend call nak suruh update by 6th Dec, gelabah lah mommy ni. *kalau dapat payment lumayan takpelah jugak*  hahaha. Takpelah, bersyukur, at least ada. So sekarang ni, semua commitment tambahan dah settle last week, semua dah update yang schedule entry semuanya. Seriously tenang jiwa. Dah pulun rehat abis dah weekend lepas. Memang blissful sgt.*hover kan, orang lain sponsored post seminggu submit 3,4, kak jah dapat setahun sekali kecoh...hahahahaha*

Biasalah, time sibuk dgn unplan jobs, banyak lah dugaan datang. Since 1st Dec *his 20th months*, Ryan bangun pagi dah start with mild fever, flu and cough. Ikutkan batuk dia awal2 tu, memang scary. Risaunye kalau kena croup lagik, sebab batuk dia bunyi barking cough. Alhamdulillah, fever dia tak berlanjutan, in 2 days dah hilang, so just monitor flu and cough je lah. Tapi everynite asyik merengek jelah, tido tak tenang. Bila anak2 sakit macam tu lah, hidup tak tenang. Last2 mommy and papa pun berjangkit, flu and cough. Everything goes haywire, smpai semualah delay >.< Alhamdulillah so far Adam masih kuat bertahan. Blame to the current weather, everyday hujan kan, so nak tak nak, budak2 memang cepat sakit. Kesian jugak kat Ryan, disebabkan mommy busy kat office, kena jugak hantar nursery. Tapi ubat-ubatan pagi2 lagik kita orang dah bagi, kat nursery dah tak payah bagi. After series of unwell, myself dgn food poisoning lagik in Nov, really hope semua boleh bertahan to go thru this December month..Very hectic month, many activities to be settled. Be strong everyone!! I wish to go for holiday, nampaknye tidaklah. Takpelah...next time k *pujuk hati*

Banyaknye pending entry, will try to update more soon. Hopefully something yang tak merapu. Some of the pictures for last 2 weekends activity...

Gaya seorang Abang..=)


His first passport picture..
For school registration...*bukan sebab buat passport huhuhu*
Alhamdulillah, dah settle semua registration process for Adam 2013preschool enrolment  Tinggal nak collect uniform aje. Few more weeks to go, hahah can't wait!
*Owh bila nak shopping beli barang keperluan sekolah plak ni yea..haish!*


 
Owh ini kisah budak bambam aka rempit jr..
Minat motor tak tahulah datang dari mana..


Buat macam hak sendiri, pusing2 kedai dengan bergayanye..
Mujur time nak balik, bye bye je, kalau menangis, pengsan mak bapak nak kena bayar..
Mahal weh basikal tu!!


Rambut panjang dah gaya retis..
*free ride pastu mula duk berebut dengan Abang Adam*


So, jadiklah macam ni, nak settlekan sesi potong rambut Ryan...


Mujur uncle terrer potong, 10 min dah siap..
Hensem pulak..lupa nak snap picture after, ni pun tak berapa clear..

December, how I wish you will treat me nicely...
>.<

ps: All the best to beloved Mr Hubby. Do your best Bie =)

1 comment:

Airin Diana Anuar said...

Alahai butenye Ryan.. lama dah tak jumpa
klu tak dulu at least sbln skali nampak kat bawah *as in, lobby indahria
skrg dah x nampak dah..uhuk

anyway, i dont hv to worry about hanie's haircut sbb slalunye opah dia (babysitter) dah settlekan. siap one time tu mcm tempurung style.hoho

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...