Thursday, October 13, 2011

PROPOSAL ENTRY TO MR HUBBY!

Dear Mr Hubby aka Mr Harith Charles,

This proposal entry written to propose for some budget allocation for Adryan Nufael's Weaning Equipment.

Proposal  : Request budget to buy Philip Avent Combined Steamer and Blender * haruslah dibesarkan dan di bold kan, supaya jelas bacaan En Hubby nanti!*



Ini lah dia benda nye yer En Hubby!!


Objective : To provide fully homemade food for Adryan Nufael. Therefore, a good equipment can help the mother aka myself in providing  lil baby a fresh and healthy food. *Ayat baik punye!!*

Background : Previous experience, when mommy still at zaman jahiliah, when the time was so limited kunun2 lah bz sgt, I had prefered to provide Adam with food from jar or lebih tepat lagik series of jar food from Heinz. I started to aware on important to give healthy and fresh food specially from air tangan ibu, when Adam was 10months old. Since then, I started to provide porridge for daily food at nursery up until 2 years. So for this time around, supaya saya tidak mengulangi kesilapan dulu, InsyaAllah, I will try my best to provide the fresh food for lil Ryan. *As of now, I'm using fork and spoon to mash the fruits and  semalam pakai blender mommy, to blend Ryan's food ...siiiiaaaaannnnnn mommy!!* Bukan jar food tu tak bagus, setakat apple puree, carrot, banana and strawberry, simple mmg boleh buat sendiri kat rumah pun!



Fresh and healthy food towards natural parenting...=)


Usage frequency : 2-3 times per week up until 2 years old. *Boleh di turunkan untuk next baby jugak yerr*

Price for the equipment : RM 439 after discount price is RM350.

Target ROI :
  • Daily jar food : RM 4 x 7 bottles per week x 4 weeks per months = RM 112
          by 4th months, targetted to get the ROI. *huh hebat tu ;)*

Features in the product :



Combine steamed and blender, so tak payah susah2 nak steam food dulu sebelum blend.




Hasilnye macam ni lah .. 

What else..






  

Please help to approve and allocate some budget for immediate purchase.
Though this equipment was not include inside our initial budget planning, ala mid year review kan boleh challenge lagi..kan bie kan...=)
Lagipun time Adam dulu, dah kena reject skali nak beli blender Avent yg ni kecik comel tu..


Macam tk convincing langsung proposal ni kan. Sah2 Director Procurement I reject. Sebab orang yang membuat entry ni pun, tiba2 rasa macam tak semangat nak beli. Apsal ek?? Anyone ada experience pakai blender ni sgt lah di alu2 kan to give comment here. Size dia tu cukup besar ke kalau nk buat stock bubur for 1 week nanti. Read here! *Garu kepala*



Dah la aritu melepas sale elc blossom play and platform ni...
grrrr!!!!
*aik apa kaitan ngan blender ni plak!!*

10 comments:

Nadine said...

wah, siap ade proposal tu..rajin tul mommynadia ni ;)

p.s: i pun mengidam benda ni masa faaz dulu tp agak terlambat sbb masa dia bawak masuk m'sia faaz dh besar sket :P

With Love said...

hai dear... i'm new here.. dah add u in my bloglist.. sudi2 lah folow i plak ye=)

aThidEaN said...

little bean pun ada jugak kan and the price is rm299 online purchase.

lydzar said...

i cuma beli new jar for my blender..so mmg khas utk blend bubur hilda saje..

Anonymous said...

I baru je gune menda ni starting monday aritu so far within this week I dah guna 2 kali. Sekali wat 2 types of puree, 2 trays each. Mmg worth sgt ok. Senang gile wat puree but for bubur nasik I just gune blender biasa coz I got 2 jars in 1 set of blender. So 1 jar just for my son's bubur. Even last nite I steam n blend my son's puree arnd 11pm coz tertdo after isyak. Gigih gak wat sbb it's only took me less than 45mins, peel d potatoes, chop it, steam for 20 mins tgu sejuk jap then flip over to blend pastu masuk ice cube zasss siappp. Sile bile skrg kt littlewhiz or mybbstore tgh sale rm350. Berbaloi coz d cheapest price kalo u nak order from amazon uk pn dpt arnd rm300 jek + shipping. Mine was bought from mybbstore dpt free avent flask -intan-

RuZaNNa said...

I pun ada teringin nak beli blender+steamer ni for 2nd baby since blender imran dulu dah selamat jadi generic blender.. tp since baby lambat lagi nak start solid food, so i tak beli lagi eventho most kedai is selling it on a rm100 discount..
So en. Harith, silalah approve as this will make mommynadia's life wayyyy easier.. satu bekas untuk semua, cook & blend.. takyah basuh banyak2 bekas (periuk&blender).. hehehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

brapa RM?

mommyNadia said...

Rose,
RM450. nadia beli mase ada sale kat lil Whiz RM350.

Biasa kat baby expo dapat sale RM350

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

nad, ini barang dah key in dlm wishlist! td survey2 kat mybbstore ade less n leh dpt dalam RM367 hope hubby setuju nak beli!

mommyNadia said...

Rose,
oklah tu,harga dah reasonable. Ayat kasik power sket k!!
tapi apapun worth,mmg best ;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...