Tuesday, October 25, 2011

His 1st Time Fever..


I was on emergency leave yesterday. Tak sedap hati nak hantar hero-hero pergi nursery. Adryan, dah nak masuk 7 bulan, tiba2 demam. Petang Sabtu tu, dia dah start cranky. Merengek2 semua tak kena. Malam tu, temperature start to increase. Bagi PCM, tapi tahu2 je lah, 2ml bagi, masuknye ntah banyak mane. The whole night, mommy dah macam zombie. Ryan tidur kejap2. Yelah, first time demam panas. Sepatutnye pagi Ahad ada game inter subsidiries. Terpaksa cancel mengenangkan anak2 yang tak sihat.

Ahad pagi, cepat2 kami bersiap bawa Ryan pergi DEMC. Tak sedap hati sebab dia asyik merengek. Breastfeed pun kurang. Sampai DEMC, check Adam skali sebab flu dia dah 1 week tak sembuh2 lagik. Tengok2 temperature Adam pun 37.8degC, tapi relax je berlari ke sana sini. Adryan dah 39.2 degC, terus cucuk masuk Voren.

Semalam, yang kecik dah feeling better, mula active balik. Gelak2 tawa bising satu rumah. Kalau time demam, kita senyum dia boleh buat muka nak marah pun ada.Sedih aje. Cuma Adam, flu and cough still ada. Both were still under medications. Cepat2 sembuh. Mommy banyak plan ni..;)

Picture ni taken for Omma. Adam dah menghitung hari nak balik kampung. Dah rindu sgt kut. Bangun pagi2 duk sebut nama Omma, Okki and Hekal..;)


Odw nak ke DEMC hari Ahad lepas..


Sian betul bila baby tak sihat..






Orang kata, demam dah 6 bulan lebih ni, nak tumbuh gigi ek..
Patutlah, bila bf skrang, asyik gigit ngan gusi dia aje..
Sakitnye...

Cepat2..mommy tak sabar nk tgk gigi Ryan..


6 comments:

p!nkerton said...

oh my, gerammmmmnya tgk pipi adryan! dah brapa kg dah ni nadia? comelll sgt! get well soon k? Firas 3m+ dah demam :( susut sikit badan dia.

bonda dadif aka akish said...

cepat baek yah adam & ryan...

aduhai..bam bam sgh dak ryan nih....

geram tgk!

aThidEaN said...

get well soon Ryan..Ilyaas pun 7bulan dah harini n dah tumbuh gigi :)

- zuriey - said...

ciannya dia..muka pun sedih je..tapi pipi maintain je..hehe..nak cubit je rasanya

mommaholicSURI said...

Betul la kot nadia, Adryan nak tumbuh gigi kot. Masya Allah pipi dia!! memang kalau Aunty jumpa Aunty geget je nanti. hehe.

Get well soon, boys. So Balik kampung tak nanti? :)

ishamizu said...

Alahai siannya dia, tp pp ttp maintain kuih pau ye! Hihi cOmel sgt! Slmt bcuti n blk kampung!;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...