Tuesday, May 31, 2011

Its Over!

huhuhu..my 60days maternity leave was over..
* Rindunye time tak payah bangun pagi awal and goleks2 atas katil ngan Ryan ..waaaa...
And now I'm in front of my pc cleaning up all the unneccesary emails from the inbox..
Itupun, my colleague Rusmimy dah tolong I delete kan apa yg patut..*tq Mimy..;)
Kalau tak mau jammed outlook ni..
Maklumlah cuti maternity mengejut..deliver awal before EDD..jadiknye tinggal keje mcm tu aje..
Mujurlah banyak yg dah settle sebelum maternity leave started..

1st day start keje ni..biasalah..main2 bnyk..
Lawat sahabat2 kat office sebelah..borak2..hehehe..sgt lah tak effective..
Ramai plak yg cuti maklumlah cuti sekolah..tenang sungguh office minggu ni..
* Waduh2..agaknye boss bagi tak I cuti ari khamis ni nak balik Trg ;(
Yang best boss pun macam bagi greenlight suruh settle dulu email2 yg pending...
Tapi nanti 2,3 minggu lagik,abis lah..bnyknye keje tgh menunggu ;(
*Staff2 I semuanye cakap bnyk keje, tapi boss suruh tgu Nadia masuk dulu..kenapakah???!!!

Since last week dah start practice hantar Ryan ke nursery..
Selain nak sesuaikan Ryan, mommy ni pun nak kena fine tune balik..
Bangun awal, handle semua barang keperluan for nursery..
Kalau dulu untuk Adam, je pagi2 nak g keje sempat lagik amik baju masuk bag..
Skrang ni, kalau dah bgn pkul 6am, baru nak buat berbagai..alamaknye kul 8.30 tak smp office lagik..
Bawak bag ke nursery, macam dah nak balik kampung dah gayanye..
Bayangkan dengan bag Adam, bag Ryan, bag ebm, bag mommy lagik..
So nak tak nak kena bawak stroller..letak Adam dalam tu..mommy dah nak kena carry Ryan..
Time ni lah baru rase bestnye duk rumah atas tanah..huhuh
Kena plak pagi ni hujan..cabaran sungguh hari ini..

Practice sebelum ni, bangun pagi sempat pump sekali..
Tapi pagi tadi dah licin kena sedut ngan Ryan n Adam..
So masuk office baru pump..konon nak maintain 2-3 pump..
Tapi botol tinggal 3 botol lagik yg kosong ..* smlm dah pinjam 1 botol che mimi time pergi Sunway!
Nampaknye kena carik botol lagik..;)

Oklah..borak2 kosong je..
Just to mark my 1st day work after the maternity leave..;)
Time birthday pun tak sempat nak post entry..wordless entry aje..
*Thanks everyone for the wishes and prayers..thru sms,blog,fb!
Tapi bnyk  sgt entry to share..InsyaAllah..
Nanti slow2 update...

ps : Will try to update entry pasal my 44days confinement including the post natal treatment seperti dijanjikan sebelum ni..dah ramai email suruh beri comment..InsyaAllah will try to review it asap ;)

pss: Esok time Che Mimi plak..Happy Working! ;)

4 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo tempat keje nad tak practice 90 days ML yea..if tak leh guling2 30 ari lagi kan..ehehe
kejap je ye
rasa cam baru lagi dengor berita nad bersalin

weekend ni pon kita nak balik ganu. besnye..:-)

selamat bekerjerr nad!

airin diana said...

nadia, i'm sure doing the same like u on the 1st day of work..cleaning up inbox!! yeahaa.. it'll definitely take more than half a day.
oh, tq for the tips on 'how to handle 2 kids for nursery trip' ek..hehe.. kena tiru mcm nadia nih. mmg mcm nak balik kampung, berbag2 kita bawa ;)
Anyway, All the best (since dh start keje balik, im sure berlonggok2 keje nadia kena settle kan..huhu)
me? tinggal 18 days je lagi.huwaaaa!
ps: might not be Casting tools controller anymore..hehe

dyana "his other half" said...

eh cepatnya u dah start keja balik. rasa cam baru je baca psl u deliver ryan. hehe.

i dulu dok apartment cam u juga. what i did was mu hubby bawa semua bag nursery hadif n my pump semua. i nanti turun with ebm, hadif n my handbag ja. laptop pun kadang2 i pasrah je kasi hubby bawa turun siap2. huhu.

anyway, happy starting kerja. huhu.

Nadine said...

Happy Working again, babe! :)

Sekejap je kan rasa maternity leave. I feel u...nnti I lagi la susah nak tinggalkan bukan satu, tp dua babies.. huhu.

Agree with u, part nak bangun awal and adjust timing tu yg crucial and mencabar. I nanti cemana la ye...huwaaa!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...