Friday, May 20, 2011

MAY & MOVIES


Happy Fridays..
Mesti tgh count down nak tgu balik ek?Maklumlah esok weekend..
Macam I ni duk umah tgh bercuti, tolong kira countdown utk mr Hubby je lah..hekhekhek!
Mesti you all ingat nak buat review movies ek?No no no...
As we know bulan May ni mmg super special..many celebrations kan..
From Mother's day, Teacher's day and termasuklah yours truly punye birthday..ehemehem...
And this month jgak as we know banyak movie tengah on kat cinema, kan?
Apalah nasib mak beranak dua ni, dah lama tak tengok wayang.. 
Kalau mase bujang2 dulu, every weekend mesti nk g tgk movie, tempat berdating lah katakan..
Me and Mr Hubby boleh dikatakan kaki movie jgak..
Macam kalau citer Lord of the Ring n Harry Potter, memang kami follow time couple lagik..
Hahaha..yelah..kalau cite Harry Potter tu dr couple time blaja, keje smp ada anak...;)

Tapi malang sket bila dah beranak ni, nak kena amik cuti, time keje baru boleh pergi..
Tu pun Mr Hubby bz aje..kadang2 time my parents ada,boleh lah cabut kejap gie tgk movie..
Kesian Mr Hubby tak tgk Fast n Furious 5..maklumlah tengah berpantang!
Kalaulah sempat lagi boleh lah plan tgk nanti..yer En Bie!

Tapi dalam banyak2 citer best yg tgh on skrang, I teringin nak tgk Nur Kasih the Movie..
yer yer..jiwang karat sket..
Tapi, I memang a good follower series Nur Kasih ni..ntah berapa kali dah tgk..
Suka jalan cite plus scenery dia cantek sgt...
This time, kalau I ajak my hubby tgk, sure dia mesti on nye..sb dia pun layan Nur Kasih...wuhahahaha!
Susah nk ajak my hubby tgk cite melayu tau..tak best katanye..wekwek!!
So, sempena my 30th birthday ni.."En Bie, silalah bawa isteri mithali kamu ini  tengok  Nur Kasih yer"..
Kira safe lah this year punye poket, I mintak tgk movie aje tau...;)




Agak2 best tak movie Nur Kasih ni??


Alang2 kalau En Hubby amik cuti on my birthday ^-^, boleh lah kita marathon tgk Pirates of the Caribbean skali..;) *amacam Bie?? 
My hubby super duper fan of POC..gila suka smp berpuluh2 kali I rase dia tgk..
Mesti u all tny, mane I nak letak Ryan ek?Owh Ryan dah kena hntr nursery.. practice duk nrsy before I start keje on 31st May..;)




Pirates of Caribbean
On Stranger Tides


And for the first time Adam will be giving chance to watch his first movie too..
Kungfu Panda 2..watcha!!
Yes..Adam loves to watch Kungfu Panda, movie preview je dah bnyk kali dia repeat..
And out of many citer yg dia layan, his fave movie is  Up..ikut kira,rase2 dah 10kali kut dia tgk..
Good thing dia boleh tgk sampai habis...nganga sorang2 atau with his papa ;)
So maybe on 26th May, kami akan bawak Adam tgk movie..En Hubby mesti tkleh follow..
Jom Cik Mimi n Ayah chek..!



Tak sabar nk tgk reaction Adam watching movie!


Orang kata pucuk dicita ulam mendatanglah..
2 weeks ago, I received email from Mr Nuffnang!
And guess what???



yeha!!
I got 4 free movie passes..
Any movie..* wink wink
Sayang Nuffnang...;)


Tak sangka, I duk berangan since last month nak plan g tgk movie, alih2 dpt ticket free..
Free things..I loike u!!
Btw, Pn Thara, c u at ur office..tak sabar nk pergi office Nuffnang yg walla itu!

Moga2 plan tgk movie I ni berjaya..
And if that happen, it will be a beautiful birthday celebration on my new phase of 30..waaaa ;(
Wish me wish me..I'm gonna be 30!!!




6 comments:

K-Addicts said...

nak start keje 31st may? wah cptnya!!! dah nak abis pantang la ni ye...me pun dah lama tak tgk wyg. semenjak ada anak ni memang terbatas la. kdg2 time puan menteri dtg buleh la escape dating tgk wyg ;p pasni anak dua lagi la tak tahu bila nak tgk wyg plk... heran tgk parents yang boleh heret anak skali masuk wyg tuh. behave plk the kids dalam gelap2 tuh.

Hanis MY said...

bestnyaaa hv a wonderful movie marathon, kiss to ryan...

alynzz said...

yahhhh..cte nur kasih sgt best...its not all lovey dovey kinda story tp more about life and love pada Dia. it's really a good movie..bg kesedaran n peringatan sbg hambaNya. x rugi tgk...hehe

ishamizu said...

Bila birthday u? Happy bday in advance, dear..all the best and wish u many happy returns k.

Wah bestnya nk pi tgk wayang. ;) tingin jgk nk tgk Nur Kasih tuh. Dulu drama dia i ikut on n off je..:(

Tk care dear..kiss for lil boys k. ;)

Nadine said...

Wah wah, tak sangka ur hubby pun follow Nur Kasih ye :D

Jap je kan, dah nak habis pantang and dh nak masuk keja. Rasa mcm baru je u deliver Ryan :)

Mesti Adam enjoy punye tgk movie. Pasni siap, he will ask more more!! :D

Thara said...

not trying to pop your bubbles, but Nur Kasih was a disappointment for me :( but it's worth a watch I guess, especially kalau u memang hardcore Nur Amina's fan! :)

do come by Nuffnang office soon and I'll take you for a tour around the office! look forward to see u soon!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...