Friday, May 6, 2011

xoxo Adam Mikael


Hi everyone..
Its me ..Adam ;)
Its been a while since my last entry..actually Adam bz sket ..banyak betul benda nak kena buat lately ni ;(
Maklumlah, Adam dah jadik abg skrang..yesh I'm a big boy now!
Everyday, bangun pagi dah nak kena tolong mommy kemas rumah..
Adam atur semua toys Adam kat atas lantai..baru nampak rumah mcm nursery..;)



my fave buddies!
Brewster, Thommy and Jamie ;)


Dah sebulan Adam tkpergi nursery ..jgn bgtau mommy..Adam suka duduk rumah..bessssttt!!!
Boleh tengok chuggington, barney, thomas n friends, and my new fave cartoon Boiboi Boy..terbaek!
Tapi,since last week, Adam bangun tidur, dah tak nampak laptop atas meja..
Ntah mane mommy sembunyi..papa asyik marah sebab Adam rosakkan keyboard..sorry papa Adam tak sengaja..;(

Last week Adam balik kg, jumpe Omma, Okki and Eysu Hekal..best...
Adam suka balik kg..nanti Okki n papa bawak pergi tgk horse..tapi papa kata tu cow bukan horse..ermmm...* garu kepala!




Itu motor Eysu Hekal..pelik Adam tgk, eysu asyik basuh motor aje..padahal tak kotor pun..
Baik tolong Omma basuk keta Omma kat blakang tu.hish!!
Tapi motor Eysu laju..best lagik..;)



Yang ni pun motor Eysu..tp kapcai buruk..
Yang ni Eysu tak basuh..minyak pun dah habis...hahahaha!!
Posing sket kat motor eysu!yeha...


Bila petang, papa, okki and Eysu Hekal bawak Adam jalan2..
Mommy, Omma and baby Ryan tak nak ikut..borink lah..
Mommy kata dia tak boleh kuar rumah..sian mommy..
2nd day, Okki bawak Adam jalan2 pergi Taman Warisan..best tgk kapal..
Ala lupa plak nak snap gambar..:'(
Next day, papa bawak Adam pergi main2 kat playground at Tmn Tamadun Islam...dekat je ngan rumah Omma..Eysu Hekal pun ikut..




Buai laju laju...



Papa..nanti lain kali kita datang lagi ek..


Following day, after my afternoon nap, papa bawak Adam kuar lagik..
Owh kali ni, papa and eysu bawak Adam g Pantai Batu Burok..Adam dah selalu datang sini..
Tapi kali ni, Adam tried something new..



Adam tgh buat ape agak2nye tu??
Guess??
"eh eh..jangan tersangkut plak.."



Yesh..I'm flying the kite ;)
Selalu tgk barney main kite, kali ni Adam fly my own kite..sronok!





While choosing my 1st kite wit Eysu..



"Papa..tinggi lagi.."



Me and my papa..




Lepas penat main..papa belanja A&W..
yummy!!


Nanti bila baby Ryan dah besar, boleh join Abg Adam main..yeay!!!


Thats all for today..
See u again next time..

xoxo..
big bro Adam Mikael






5 comments:

K-Addicts said...

*clap clap clap!!!

pandai papa mengasuh adam ye time mommy takde! ;p

Anonymous said...

luv u too...

*papa*

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waaa rindu terengganuuuuuuuuu

~dila~ said...

hye mommy nadia... u know what, masa i preggy wit my 3rd child, i nak namakan dia adam mikael... tapi last minute before register, hubby tukar to haiqal mikael coz dia mimpi dia panggil our son with that name... bgn tido, terus nak tukar, kira cam dapat ilham laa tuh...

MOMMY NADIA said...

Teh,
mmg terrer..
papa plis jgn jadik belon..;)

***
Rose,
nanti pantang mane??

***
Dila,
wah terrer tu dpt ilham..neway haiqal is Adam's uncle aka my lil bro..hehehehe..
neway..thx for visiting here;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...