Monday, July 16, 2012

Cerita di hari Isnin...

Ok, misi nak update blog dengan fresh story alamaknye terkubur lagik. Last week busy kat office, time rehat semua dah tak tentu masa, balik rumah fat flat sampai decided to get supplement to help reduce tiredness. Alhmadulillah, so far working well. But today, terpaksa extend cuti after weekend, the two boys not feeling so well. Started with Ryan since last week, weekend tranferred to his brother, Adam. Running nose *macam air sungai dah* with bad coughing specially at night. Macam zombie dah mak bapak dia. Tak cukup tidur. Last night, Adam dah start susah nak bernafas, sign of tightchest and wheezing, cepat-cepat bawak pergi DEMC. Both of them kena amik neb. Alhamdulillah, semalam tidur nyenyak setelah beberapa hari asyik batuk tengah malam. But today, I decided to take them off from nursery to ensure proper medications and ensure betul2 baik. Nanti takut amik karang from nursery straight away admitted plak. Lagik susah kan.

Inilah ubat-ubatan yang nak kena bagi kat 2 budak aktif tu...
Sakit tu small matter je bagi diorang, kalau tengok tak de rupa orang sakit pun...
Aktif semacam je..

Cerita bab bagi ubat, kalau Abang Adam sap sap soi je, sedut je. Siap bagi nama..ooo clear color..ubat air kan mommy..pink (PCM) ooo strawberry ek mommy..Tapi kalau kat Ryan, berperang dulu lah..Tapi lately macam dah pasrah dah, senang sket. Kira kalau sorang je bagi, lepas lah.

Aktiviti suri rumah berjaya harini adalah melayan anak teruna yang tengah nak recover, jangan mommy pengsan sudah. Ryan tadi baru lepas afternoonnap, macamane nak tido lama kalau si abangnye saje2 pergi dekat nak kacau. Yang Adam plak, tenaga luar biasa dari mana ntah, bangan before 7am, till now segar bugar..mak aiii pening den!!

Muka lepas makan ubat pagi tadi..
Seluar belang, baju pakai kat nursery..
Bagi pakai nak tengok pakai kat rumah plak..hikhik!!


Abang Adam macam biasa, tergolek dengan tab kat tangan..


Angin datang nak jalan2 pakai selipar kat rumah..
Layan kan saja Ryan...


Zoom sket crocs RM10 Abang Adam mase kecik..
Motif nak tunjuk kaki bambam!


Dah puas buat lawatan tapak, berenti menulis..


Ni keje budak Ryan jugak, cover air purifier pun dia berkenan..


Dah bosan...
Kacau Abang Adam plak...

Tu baru separuh hari, shift petang ni, tengoklah, apa aktiviti budak2 berdua ni. =) Tapi mommy ada misi, nak buat spring cleaning bilik mainan. Tak macam rupa bilik dah. Berterabur mainan *dah kata bilik mainan kan, tapi bululah mata tengok tak tersusun*, plus nak kemas barang2 yang dah tak nak pakai, boleh let go kepada sesiapa yang memerlukan. Elok lagik, terjamin. *hint pump n walker* Puasa first nanti my parents datang, bestnye. Bolehlah memesan bekalan puasa dari Terengganu. *apa nak order yerkkk*

Ok, back to highlight for this week. Haha, for sure story mory for last week yang tergendala, and jangan tak tahu Cik Yah ni nak jadik toke cookies..hihihik *sambil tutup mulut* Actually nak tolong my SIL. Diorang tolong2 jual homemade cookies kat Banting. Berani nak jadik distributer sebab dah 3-4 kali raya order, sgt murah *itu yang pasti* and best. Maklumlah buat kat kg, harga mmg murah, so nanti sape2 yang belum order cookies, boleh jengah2 entry kita nanti. =)

Btw,  u'olls  dah settle shopping raya? Seperti biasa, saya dah. Bukan semangat nak beraya mengalahkan puasa, cuma tak suka suka berlegar kat shopping complex time bulan puasa. Pastu time terawih mulalah nak bukak langkah carik barang2 tak settle. Sian Mr Hubby tak boleh terawih karang =). So, with all the sales for the past 2,3 weeks, up to 50% + 10% u'olls..settle lah keje mommy!!Cuma kasut raya je belum, sb that day pergi warehouse sale and sale stride ride, konon up to 60%, ada 5 psg je kut ada...hahhaha, ntah pape!!!


Mana nak jumpa baju Gap RM 27 je..time sale mcm ni lah..
Ahkak suke..hikhik!!

Last but not least..

Bangga mommy tengok anak mommy tekun menulis..

ok, bye bye...

4 comments:

airin diana said...

mula2 skali nak cakap : adam dah kurus and slim! dah lama x jumpa dia, tgk gambar, alamak kurusnye dia. mesti super active now, kan Nadia

anyway, same here. Last week (monday and tuesday) i'd to take leave, lissa demam. mcm biasa, bw virus dr daycare. then dia dah ok, on friday ptg, hanie plak start batuk and high fever! so weekend mmg flat. plus me, having to become a zombie throughout the whole weekend, dah bjangkit plak selsema + batuk. but last week dah cuti, tpaksa gak dtg keje harini with Hanie yg still demam **sob sob* sad x dpt jaga dia* hopefully by today dah sihat la
as a mom, kite mmg tpaksa mcm ni la kan nadia. baru ler tahu cane mak kite dulu sacrifice utk kita adik beradik..hihi

Note (keje mode) : Nanti nadia baca email i got from someone yg bengong nak blame me for the NCR raised. sakit jiwa~~

mommynadia said...

Airin,
Nanti Nadia check mail,hish dah dpt nc pastu nak put blame kt orang lain.That day closing none of bosses from casting coming tau.Lucky Ms Mek tak bg major,Airin.Kalau tak ngan kami2 yg tertarik masuk sekali.Tension!!

Ok,back to the buss,hehe.Adam dah slim sb dah meninggi kut,tangan still bulat jugak hehe.Itulah kat nursery ramai budak sakit,nak tak nak terjangkit jugak.Tapi syukur,tahun ni,ni Adam kn paling teruk.Itulah,baru berdua ni,mak kita handle 4orang camane lah.

Hopefully Hanie cepat sembuh!!C'nue chitchat at offc nanti ;)

My Love.. said...

anak sakit kita yang risau kan..last time my son pun got running nose..until now but dh ok sket..n tlupa kasi chamber+ventolin..coz he was on before that..kelam kabut nursery rupanya last friday sapu2 vicks smua..

i pn before puasa nk hit the malls..midV+Gardens kot will be easier..

btw happy fasting mommy nadia n family..this year will be my 2nd time bfeeding while fasting..hehe

mama ct said...

nad...adam n ryan sgt cute!

kite pun dah settle shopink raye...yeah!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...