Friday, June 1, 2012

Sightseeing Perdana Quay, Langkawi...

We continued our journey along the Pantai Kok to Gunung Mat Cincang to get the cable car ride. On our way to Langkawi Cable Car, we passed by the Perdana Quay area, and stop a lil while to perform solat. Actually dalam itinerary pun mmg plan nak stop dekat Telaga Harbour, as I really love to see the yachts at the Telaga Harbour Marina. Excited jugak nak tunjuk kt Adam tengok boat2 kat situ. Tak sangka pulak dekat depan Telaga Harbour sekarang dah ada Perdana Quay. Tak pasti baru ke atau since 2007 memang dah ada..hahaha!

Info about this place can get from their website here..


Kalau ikut map, Perdana Quay just opposite the Telaga Harbour Marina tu..actually macam kawasan sama je..Cuma bangunan lain2. Sebelahnye ada The Danna yg memang mantap...dpt duduk semalam pun dah cukup *verangan*


I love this view so much...


Of course, the most excited person is Adam..
Ajak naik boat pulak!!


Ni lagi satu..mesti ada gmbr Eysu jugak..
*pengsan tengok*

Nak jalan2 pun panas, so kitorang berenti lepak kat The Loaf..
Pekena kopi plak secawan...


The Loaf at Perdana Quay..


Waiting for the coffee...


"Fuhhh...bestnye!!"


The excited boy..


Hers..
Mocha..


His..
Latte..


Adam's lunch..
Sebab ms lunch td dia tidur..


Cheese cake..yumyums..
Tak silap smp 2,3 cups Adam makan sorang..


Sayang mommy!!


"Mommy sayang Adam tak??"
*ayat fave Adam skrang*


Some of the pictures taken at The Loaf, Langkawi..
























Beza dine in kat sini dengan The Loaf kat lain sb dapat view cantik je.  Kalau kami sempai petang, teduh sikit..lepak luar mesti lagik best. Tengok view kapal2 tu kan. Macam duduk owesee lah orang kata...hehehehe. Wonder jugak, time malam kat sane best tak?mmmm....
After semua dah solat, terus gerak pergi Langkawi Cable Car..Adam dah tak sabar..

Our Awesome Langkawi Trip Diary:



3 comments:

airin diana said...

Wah ryan dah bleh berdiri ye?
the mocha looked yummy!!
oh, adam handsome boy.. dah pandai ye used that sentence? sayang adam tak? auuww... so sweeeeet!

Anyway nadia, feel free to visit my humble 1st blog give away
http://airinaiman.blogspot.com/2012/06/first-give-away.html

mommyNadia said...

Airin,
Dah boleh jalan dah..hehehe!

InsyaAllah..ada masa nadia buat review and joi ek!!Remind me kalau terlupa tawww!!Lil bit bz dgn audit now..;)

airin diana said...

ryan dah bleh jalan.. wah.. memang advanced. Hanie jalan pun xnak.. laju je merangkak, esp panjat tangga! gigi pun segan silu je nak tumbuh. tp gigit org bukan main lagi..

best la trip u all to Langkawi. next time nak gi la. but i heard Langkawi was jammed packed with visitors during skool holiday.Jenuh beratur naik ferry.

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...