Tuesday, June 5, 2012

Their first ever go-kart experience...

Ok, my previous 4 entries covered for our 2nd day trip. Pheww..a long and tiring journey, but it was an awesome one!!*tak masuk cite pi shopping tu ahaks!* We had covered most of the places from our itinerary, except The Bird Paradise and Wildlife Park, sob sob next time k!!*my fault actually, sb ku ingat tempat itu odw ke Pantai Cenang ;(*

My 3rd day Langkawi trip more to leisure activities. We check out from our homestay very early in the morning, had a breakfast at really warung kat kampung behind Idaman Suri tu *sb ada misi shopp' tak settle lagik* and straight away ke Pekan Kuah to have a short visit to Eagle Point. Orang kata tempat wajib lah kan. Bagus jugak pergi Eagle Point tu, at least skrang Adam dah kenal eagle, takde lah semua dia panggil bird..hehehehe. Spent just about 20 min there, we immediately head up to Pantai Cenang, to send Ayahchik Kamel to airport. Evening activity is the most excited one. Specially for the 3 guys left..except si bambam Ryan yg tak boleh join lagik..hehehe.. 


Its a go-kart session...
Untungnye, diorang boleh main go kart dekat MORAC International Karting Circuit kt Langkawi ni..
Tempat dia dekat dengan airport and sebelah pusat latihan polis..


Register dulu and sign form yg disediakan..


Single seat kart untuk RM 37 for 10 min..


And double seat karts for daddy and son..
RM 60 for 10 min..

Daddy and son??
Seriously??


 Boleh, tapi kena patuh langkah2 keselamatan yang telah ditetapkan..


Pakai safety helmet..


Macam saya..


Weee...
The excited boy...


And the F1 driver to be papa..
*cita2 10 thn lepas tak kesampaian, alih keje kilang kete je ahaks!!*


opppss...the mat rempit uncle who suddenly change his profession..
Hi 5 Eysu!!



Alamak..Adam nampak helmet je..and papa pulak nape tu, tak muat ke??


Semua dah ready..


3, 2, 1.....go!!

After few minutes...

Kelibat Eysu Hekal dah muncul...

Puas tunggu...

Baru sampai 2 beranak ni..
Ni kalau mommy pecut 100m, mommy yg menang ni...hehehe!!


Mr Hubby kata, kena slow2..bawak budak kecik kan...
Lama jugak nak habis kan 10min tu..Eysu Hekal tak usah cakap, kat 10 lap kut..asyik2 dia je yg lalu ..hahaha..


Yang penting, Adam enjoy..
Next time boleh go kart kat Shah Alam pulak ek..
*mommy pun teringin jugak..hahahaha*


"Nak jugak mommy!!!"
Alamak...


Adam best tak??
"Best sangat sangat"...

=)

Our Awesome Langkawi Trip Diary:


16 comments:

Mummy GreenyHouse said...

alahai..comel nye si kecik tu pakai helmet! :)

aThidEaN said...

comelnya ryan.
sis, nak tny skit, why tulisan kat blog u kecik2 sgt? susah sket nak baca especially utk si bermata rabun macam i ni..

Blog Diva said...

alolololo~~~comelnya nampak helmet je adam?! hiks...what a fun family!

mama ct said...

masyaAllah...chomel2..suke tenok adam...hensem...suke tengok ryan...cute...best betul holiday nad...yg best bila hoiday tu anak2 pun enjoy juga kan!

rzahira said...

kalo go kart kat shah alam agak2 bape ek? teringin gak :)

kak ina kl said...

tentu seronok dapat gi bercuti bersama family..ooo baru tau sewa keta kat air port lagi murah..nanti kalu pergi bolehlah ikut tips kamu ni..

suka tenguk ryan...bam bamm tentu sedap hug kan

BeRRy MuMMie said...

alololo comey si kecik tuh!!!

Nadine said...

OMG, so cute Adam!!

hehehe, tak tahan baca paragraph "Mr Hubby kata, kena slow2..bawak budak kecik kan...
Lama jugak nak habis kan 10min tu..Eysu Hekal tak usah cakap, kat 10 lap kut..asyik2 dia je yg lalu ..hahaha.."

LOL!! very funneh! :D

babe, napa u tak try skali babe, best tau!

mommyNadia said...

Mummy Green House,
Itulah u, ngam2 ngan pipi bolat! ;)

mommyNadia said...

Athidean,
hoho..ye ke??I used normal font,tp from my pc nmpk ok je..kat tablet je lah, tulisan kecik sb ikut font I set kat situ..hehe ;)Nanti I check k..

mommyNadia said...

Teh,
tulah, kitorang pun duk gelak tgk dia, sb nmpk helmet aje..
InsyaAllah..amin..

mommyNadia said...

ct,
that had fun..Alhamdulillah..
Itulah syok plak holiday ngan anak2..excited sb nak suruh diorang rs benda2 baru..ikut kita ni,maybe pergi Langkawi dah biasa sgt, happy pun sb boleh bawak Correll n Tefal murah kan kan?? hehehe

mommyNadia said...

Kak long,
Tak silap lebih kurang harga tu je Harith cakap. Tapi selalu tgk ada offer/discount kat milkdeal/groupon. Try tengok sane..

mommyNadia said...

Kak Ina,
A'a..murah and yang penting diorang yg berdaftar..insurance semua ready..
kalau bukan cuti sekolah, InsyaAllah harga mmg murah dan berpatutan.

best kan dapat bercuti..specially dgn anak2..

mommyNadia said...

Berrie Mummie..
Si kecik tak tahu pape lagik,lepas ni turn dia plak heheh ;)

mommyNadia said...

Nadine,
I pun suka sgt tgk gmbr2 dia dekat go kart tu, sgt cute specially in helmet..
Mula2 dulu mcm wonder jugak lah, 10min sekejap sgt kan..rupanya nak habiskan 10min, punyalah lama..hahah!!
I nak try jugak u, tp kena sacrifice nak jaga Ryan..hehehe..nanti next time..

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...