Monday, May 28, 2012

Underwater World, Langkawi..

Our 1st pit stop for Day 2 island tour is Underwater World, Langkawi. As mentioned earlier, tempat yang dituju seharusnya sesuai untuk kanak2 =) But seriously, orang dewasa pun mesti excited jugak. Tak caya tengok gambar adik2 lelaki sy nanti >.<  This was the 2nd time for me and Mr Hubby visited this place, last visit in 2007 * honeymoon time awwww* Still remember after our visit in 2007, we read news that some of the aquariums there has been poisoned. Kejam sungguh. Mula2 I pun reluctant nak pergi this time takut dah tak best, after dah tanya few people, we decided to follow with original plan. And to my surprise, they really made a major improvement. Best gila taw!!Thumbs up. Silalah melawat Underwater World, Langkawi..Amazing place!! *harga pun murah dari Aquaria hehehe* 

Jom jom, I'll get the pictures do the talking *walaupun bila ku belek folder gmbr, penuh dgn gambar jejak hensem adik2 ku yg bergambor sakan. Pitam*


Underwater World Langkawi..yeha!!
Location : Pantai Cenang area..


Mula2 masuk je, dah ada mini aquarium..
Very nice and clean aquarium..




Klik klik!!


My bro behind the outdoor aquarium
*Sudah ku bilang, penuh gmbr dia aje..*

                                      Yang best, bukan saja aquarium semata, ada juga haiwan lain such ..

The talking parrots..


"hello hello"
Adam kagum ;)


Buat ape 2 beranak tu??


 
Cute lil peguins...


The notty Eysu Hekal disturbing the penguin..


Semua penguin kat sini pun size baby lagik..
So cute!!
Adam pun excited tgk penguin2 ni duk berenang..kagum dia.


Adam and the penguin..



Same like Aquaria KLCC, Underwater World Langkawi ni pun ada tunnel untuk tengok ikan2 besar...
But for the tunnel, I would say that Aquaria punye lagi exciting!!

Sharks..





The excited Adam..








With Omma..

 
The otter..


During animal feeding session...


Moved to coral sections..

Subhan'Allah...
Unik sungguh ciptaanMu ....  


















We really had a great time here. Walaupun sekejap, tak boleh duk lama2, sebab bnyk tempat lagi nak pergi lepas tu. 

Sian Ryan, bila nak balik baru jaga..
Lepas tu giliran Abg Adam pulak tido..
=)

For more info, you can visit their website here!!

ps: next entry, visit to Telaga Harbour....
Our Awesome Langkawi Trip Diary: http://mommynadia.blogspot.com/2012/05/our-awesome-langkawi-trip.html


10 comments:

Nadine said...

Babe, I pegi underwater world langkawi ni pun 1st time masa honeymoon in 2007! *high 5*

hehehe :)

Sharidawati Shahrudin said...

hey Nadine n Nadia ! u both berempat berpakat ye p honey kat sana sama2? hehehehe

i n hubby pon sama pilih langkawi tp thn 2009 lah. ihiks :)

Fazrol said...

Waaa.. bestnya.. dalam perancangan nak p Langkawi gak nanti...
Last sekali pergi masa zaman honeymoon gak...

Kali nie, nak bawa My Adam n Aisy la plak... he he..

Hanis MY said...

bestnyaaa g langkawi... dah lama nak g sana... btw happy birthday nadia! i'm sure u'll have a wonderful one!

Rose said...

happy belated birthday. :)
tembamnya Ryan, cute. saya perasan mata dia mcm mata mommy dia kan?

mommyNadia said...

Nadine,
Hi 5 dear!!U hujung tahun pergi ek??I pergi bulan 8..;)

mommyNadia said...

Sha..
Rasenye mmg 1st local attraction pergi honeymoon is Langkawi kut..hehehe..2009 ek??
Baru lagik tu..

mommyNadia said...

Fazrol,
Takpe..honeymoon kali ke2 bawak anak2 pun best ;)

mommyNadia said...

Hanis,
tqvm dear..Alhamdulillah simple yet a meaningful one hehehe ;)

mommyNadia said...

Rose,
Hi dear..welcome!
Visited urs,hmmm..blog designer ek..Very nice design!Pasni bolehlah mintak design blog for fab motherhood plak ;)

Ramai yg kata Adam copy paste I..maybe obvious part tang mata tu...hehee

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...