Monday, June 4, 2012

His first cable car ride ....


Langkawi cable car situated at Gunung Mat Cincang is one of attractions at The Oriental Village. Reached the Oriental Village in the evening around 4pm, we immediately make our way to Langkawi Cable Car ticketing area. Nampak mcm dah nak hujan, nanti, haiseh goyang2 naik cable car nanti, I pun takuuut! Adam lil bit blur when I said we gonna have a cable car ride. Yeay yeay...ntah paham tak..

The excited companions..
Mr Hubby, my mom and Adryan tak naik..
*sorry Bie, Adam dah bocor rahsia kat teacher dia!!*


Detail about ticketing, u can go to their website..
*tu model yg tak berbayo*

Btw, Langkawi Cable Car managed by Panorama Langkawi Sdn Bhd.. They are also being awarded with ISO9001:2008 recently. Aritu pun pernah tengok documentary kat Majalah3 on their maintenance activity performed at this cable car..quite impressive..so up sikit lah confident level tu ek. Mr Hubby still tak caya jugak. But seriously, I was amazed with this technology. Great engineering and architectural design.Thumbs up!

Ok, back to our cable car ride experience. As usual, I was a lil bit worry, takutlah tiba2 Adam tengok tinggi sgt, terus ajak patah balik kan..Nak sampai 1st station tu bukan dekat pun..Alhamdulillah, cool aje Adam ni. Lagi excited ada. So, confirm lah, Adam ni tak takut tinggi..Phewww!!!


"Bye bye Papa, byebye Ryan & Omma"


Enjoying the spectacular view..
Amazing..Subhan'Allah...


The lovely island..


The waterfall...


Heading to the first station...



With Mr photographer..

Reached the first station..
A lil bit cloudy and cold..



Now, queueing up to the top station..


Makin blur, sebab dah start nak hujan..
Berangin plak tu, goyang2 jugak..
Tapi udara dia memang segar betul..really love the moment!


Sejuuuukkkk!!!
Adam with his 2 fave uncles!!


Nak teropong jugak..
Sibuk duk bergambar kat atas, my mom dah call suruh turun..
Dah nak hujan, risau diorang kat bawah..hehehehe..
Masa tu, skybridge under maintenance, so takde peluang nak jejak kaki kat situ..


Journey down a lil bit scary..windy and macam laju semacam..takuut..:p
Alhamdulillah, we safely arrived the base station...phewww!!

Adam was the happiest one to experience this journey. Sekarang kalau balik tengok tiang elektrik pencawang tu, ingat kereta kabel pulak. Ajak naik kereta kabel. He also excitedly told to his teachers about his experience in cable car ride. So cute!!InsyaAllah, ada masa kita naik cable car Genting k..*kalaulah papa nak naik..sigh!!*

Since sampai bawah dah start renyai, we just spent  few minutes feeding fish at the nearest fish pond. Tak tour pun Oriental Village tu. Dah lama janji nak feeding fish, asyik tak kesempatan, nampak ni, terus Adam tuntut..no excuse mommy!!


"yuhuuu fish..come here"









Sebelum balik sempat lagik...



Soon, Ryan pulak ek...

Our Awesome Langkawi Trip Diary:

8 comments:

Puteri said...

hi, blogwalking here :))

cantik betul banner kain baju bersidai tu! :)

Blog Diva said...

woho, sape tak naik tuh ruginyer...kan?! *wink

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

pernah naik kabel car langkawi ni sekali, masa naik perh seram rasa nya.. masa turun berganda seram ! Macam akak cakap, laju semacam dan terbuai dek angin kuat... Phew! kecut perut

Hanis MY said...

wonderfulnyaaa..view pun cantik sgt... i like d last pic...

p/s: skrg dah week 39 huwaa takuttt

mommyNadia said...

Teh,
Betul!!

mommyNadia said...

Yana,
Betul lah kan..kecut perut..
tapi budak2 ni happy je..lagi excited ada..kita je yg kecut sorang2!!

mommyNadia said...

Hanis,
Adam mmg suka sgt kucing, kucing tu yg bela, bersih and baik je..

Dah 39wk??Dah dekat tu..semoga selamat semuanya nanti..InsyaAllah!

mommyNadia said...

opppss!!
Hi Puteri..thanks for blogwalking here..sidai baju baby lah kunun2 hehehe ;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...