Thursday, June 21, 2012

Our big TV..

Don't get me wrong, we are still using our Toshiba Regza, a 32" old LCD tv at home..sob sob:( The big tv is referring to the term given by Adam for cinema. haha..But couples of week ago, we had chance to have our own big tv session at home. Great!! Tq papa..Apalah agak2 korang??

If you see the small picture at your left side *ada lambang tv3* is our old and humble tv, 
while the big screen one is coming from....

...this thing!!
Awesome kan kalau tengok Euro time ni dgn big screen mcm ni..

Mr Hubby brought back the projector at home after the meeting at our another plant. So instead leave it at the car, he brought up to our house, and we had so much fun watching the movie at this big tv..hiphip!!


Of courselah..the 2 heroes paling excited..
jarang2 nampak kan...


Tengok yang ni...
Alamak, tersangatlah jakun!!

So what we did to make our big tv moment more exciting ..
..bentang comforter, bantai pelok bagai...semua anak2 and termasuk mak ayah yg excited sekali landing..awcem!


Yang ni tak dapat lah den nak koba keeksitedannye!!

And the chosen movie of the night..




yeha!!


Syiok habis!!
Ala2 tengok movie jugaklah..specially ticket 1st class kan..

Abis Puss in Boots...


Sambung tengok Up plak..

Best jugak sekali-sekala buat aktiviti macam ni. But the best things, few days after, Adam and his bam bam mommy *ek terbalik plak, biasa anak yang bambam kan, memang betul pun* we really had our big tv session at MBO Subang.

Apalagik..tengok si Alex ni lah..
The Madagascar 3, Europe's Most Wanted...
Best best!!Adam pun enjoy sgt, sambil makan popcorn..
Suka betul kat popcorn sekarang ni..

Watching Madagascar with Adam is something so sweet for me..
Banyak kenangan tengok cite ni, from the first series tengok with my bestie, Alynzz..
Then tengok dengan Mr Hubby..now tengok dengan anak...sweet kan!


Ni time pergi Pavi that day..
Mcm circus dah jadiknye...

U'oll semua dah tengok Madagascar...??
*sambil teringatkan pompuan scary dalam cite tu hahahaha!!*

=)

12 comments:

Fazrol said...

Geram tgk bam bamboy...

BeRRy MuMMie said...

gud idea, geram tgok ur kids..

airin diana said...

Nice!!! big big tv eh ;)

Alamak jelesnye Nadia.. dah bawa kids g tgk madagascar 3 ek? I didnt hv a chance yet. shud b this weekend. tp not sure la cinema tu full ke tak. mbo bleh reserve ke?

Nadine said...

Pergh! feel habis tgk kat screen besar ni ek.

Dah! Dah! we olls dah tgk m3 kat mbo jugak last weekend. My date with Faaz, nak cheer him a bit sbb daddy takde.

sejak mbo ade kat sp, i ngan fadzil dah jrg pegi gsc or tgv. sbb dekat sgt dgn rumah, less than 10 mins drive. nak curi masa tgk midnite pun sonang, nak beli tix pun xyah long queue. suuuuka mbo! :D

amirah said...

wow..! cool nya

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaa.. so cute si Adik !!

mommyNadia said...

FAzrol,
bambam boy takleh challenge Adam u..
bambam jugak!

mommyNadia said...

Berrie Mummie,
Boleh try..specially anak kecik nak bawak masuk cinema tak sesuai lagik kan..cinema at home pun jadik.

mommyNadia said...

Airin,
hahaha..best!

That day kebetulan cuti pergi ngan Adam. Gamble jugak pergi MBO, so far jrg full. Tapi tak boleh book!

mommyNadia said...

Nadine,
I walaupun dekat jrang dpt chance nak pergi..baru 2 kali tgk, nanti bila Ryan dah besar, boleh lah bermovie selalu..weee!!

faaz enjoy tak tgk m3?

mommyNadia said...

Amirah,
hehehe..saje lepak malam2 dgn family..syiok jugak!

mommyNadia said...

Yana,
hahah..adik tak pernah tengok, itu smp ternganga!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...