Wednesday, April 18, 2012

Playing time..


Happy Wednesday..Sorry, today takde entry WW, decided to make normal entry, but a short and simple one =)

As previous entry, one of mommy mission to top up art and creativity stuff is almost success *wink*. Tinggal a few things aje lagik. I'm looking for sponge yang ada bentuk animals or any characters untuk painting session. Yang ada tak berapa menarik. And stencil for animals or alphabet shape. Soon soon..As for now, I'm happy for what I've bought. Big brother Adam pun memang excited. Tak sabar betul ajak mommy main sama2..


3 stuffs actually..soft stuff, painting stuff and paper for next cut and paste activity..



The previous play dough set, tak best sgt sebab cutter dia macam kurang tajam..so susah nak bentukkan play dough tu..This one even better..



12 different cutters..alphabets pun ada, tapi tak beli ;(



Combined with previous modelling set..lagi banyak yeay!!



Confuse nak start yang mana satu..



Bus la..



Car..



Playdough yang dapat tak berapa bnyk, boleh top up beli playdough saja kut lepas ni..



Hasil nya..

And evening session plak, we played something messy. Its a painting session..The most waited activity by Adam. Tapi kena main kat luar, karang abis satu rumah dengan watercolor. huhuhuhu...



Painting stuff..



Adam called as golek golek..
"Papa..jom main golek golek dengan Adam"..



Too much water..



Mixing time..
Everytime mix the colors, I was forced to sing Barney song..
"When u mix blue and yellow, it turns green.."




Sponging..



Its a messy session, so need to bare with the messiness after the session end..
Huh sabor..



There come the final part..



Hand painting..



Time kecik takmo geli, sekarang suka sgt..



yeay!!



Adam's hand..

 Eh beractivity sakan ni, mane budak bambam??Takde nye nak duduk jauh2, suka menempel tepi Abang Adam..


Sibuk nak melukis jugak ni hah..






Apalagik..fave part dia..
Sepahkan mainan..yang ni jenuh lah nak simpan balik..
"Ketuk Abang Adam ni best jgak"


Once all the stuff ready, I can start with my mission on weekend home-schooling..
More on activities la actually..
Wish me luck..
Ok, that's all for now..

ps: Wished that I'm creative enough to make our own sponge shape..This is a good link , here!! =)

17 comments:

Blog Diva said...

eh...drooling pulak tgk bdk2 main dough ni...hihi..

mommaholicSURI said...

Amboi syoknya main!!! I x expose lagi playdoh kat Oman. Lepas ni dah bolehla kot. :)

Nadine said...

A'ah, I pun blum intro playdoh to Faaz. Dulu pernah skali kasi dia main clay yg dpt as goodies masa attend birthday party. But he didn't like it. Nanti nak trylah, tgk dia suka ke tak :D

Nadine said...

A'ah, I pun blum intro playdoh to Faaz. Dulu pernah skali kasi dia main clay yg dpt as goodies masa attend birthday party. But he didn't like it. Nanti nak trylah, tgk dia suka ke tak :D

yunayuni said...

Uih seronoknye...Hari tu I made some finger paints for my Bella, tapi macam ur son dulu jugak, dia geli! Haha. Kena tunggu besar sikit kot..

mama ct said...

nad...if you want to make adam lagi gile happy...u buat something personalise...like u have adam's pict or name...make something related to him..i buat macam tu...hasil sgt memuaskan dan memberangsangkan!

key to a successfull home school is to make the child feel appriciated!

semoga berjaya!

Hot Mummy said...

jemput masuk... http://hotmummyshop.com

mommyNadia said...

Teh,
mommy pun tompang skali..imbas kenangan main plastesin zaman kecik2..best wooo!!

mommyNadia said...

Nuurill,
yes shud introduce Oman..mmg Adam enjoy sgt..lagipun tak messy sgt kalau nakcompare main watercolor..hehhee;)

mommyNadia said...

Nadine,
Kalau clay, warna dia natural tu kan..maybe with playdough yg warnawarni,Faaz will get interested kan..n specially with macam2 mould shapes tu kan..mesti dia lagi enjoy..try babe!!

mommyNadia said...

Yunayuni,
yeap!Adam dulu marah betul mase kitorang color tangan dia..now,asyik ajak main finger painting aje..hehehe

mommyNadia said...

ct,
tq sifu!!Appreciate the ideas..mmm all those shapes pun yg dia minat sb ada train n car..I shud get the alphabet so he can mould his name kan..yeay!!

Yee Ling said...

Fuhhh...each time my girls naik main nie...Pengsan. The process of cleaning aftermath buat I pening.

glazsliper said...

as salam.. sori sebok kat cni nak tanya kat mana ek beli cutters/mold shape tu?? suka ngn bentuk2 vehicles tu. tq dear

mommyNadia said...

Hi galzsliper..
Mane ade sebok, feel free to visit again..;)
I bought from ELC Mothercare..But for art & craft staff, mothercare KLCC, Bangsar And Setia Alam yg bnyk carry these stuffs!!Cekidaut babe!!

glazsliper said...

Oh ye ke tenkiu. Cute tgk cutters tu. sambil bg anak xplore mummy leh jadikan as a bento gadget hehe tq daling

glazsliper said...

Oh ye ke tenkiu. Cute tgk cutters tu. sambil bg anak xplore mummy leh jadikan as a bento gadget hehe tq daling

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...