Monday, April 16, 2012

F I R S T . . .

...similar shirt of Adam & Adryan..;)

Before Ryan 1 year, most of baju dia kalau nak pair dengan Adam pun ikut color atau pun lebih kurang same sipi2 gtu. Bila dah masuk 1 yo, dah masuk section toddler, meriah lah sket mommy dia nak shopping weeee ;) So, their 1st similar shirt beli time Ryan nak masuk 1 year time visit GapKids OU recently. And the best part, shirt ni Abang Adam yang pilih. Aeroplane!! So, time b'day aritu, kelam kabut, langsung lupa nak amik gambar. Ok, picture ni untuk Omma yang dah lama nak picture Adam & Ryan..Here we go..

Mencabar betul nak amik gambar budak 2 orang ni..



Tak clear plak aeroplane..



Apa plak kat lantai tu Ryan..



Adam plak toleh...



Their best shot!



Enjoying the rides..
Ryan conquer steering..


Ni baru anak lelaki, kalau dapat girl,..mesti lagi syiok kan!!
Matching ngan mommy dia sekali ;)


17 comments:

airin diana said...

amboi comel nye budak berdua ni, nadia..
kalau nadia dpt dua2 girls, mmg botak la kepala mcm airin ni.. baju girls byk yg cute2 (and pricy ye!)
gambar ryan and adam tu, ryan berdiri ke? mcm stable dah tu. tak lama lagi, bjlan la tu..both bam bam..yummy jek nak gigit ;)

lydzar said...

waahhhh gebu hensem dedua boyboy nihh..geram tengok

My Love.. said...

best nya anak2 ada kawan..so go mummy for another 1..dapatkn gegurl :)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

so comelss lah!
cute je gambor tak ready eheheh
baju girl sonok tau shopping..byk pilihan n ade yg mahal n ade yg murah....tapi baju abam rafiq lagi mahal sbb baju boy sgt2la terhad nak pilih n mahal!

wa dah pandai pilih baju ye abam adam..hehe

Anonymous said...

handsome boys!! geram tgk ryan tu..btw, nak tanya how do u clean up FS kat office ye? Since part dia byk gak and parts must be dried before each use? thankss

mommyNadia said...

Airin,
Itulah, cannot imagine..mesti tiap2 bulan kopak,shop baju lagik toys lagik.. accessories bagai..hish..

Ryan dah steady berdiri mcm tu,tapi nak gerak langkah kalau takde orang pegang tu dia tak confident..lawaknye,tgh sibuk practise jalan,dia merangkak lah plak..hehehe

mommyNadia said...

lydzar,
hehe..part best gigit tangan jari tangan..both hero!! ;)

mommyNadia said...

MyLove,
sabar sabar..biar gap dulu sket..mommy tak larat ;)

mommyNadia said...

Rose,
betul2..baju boy sgt limited kan..dah mahal, susah plak kdg nak size kita nak..asyik abis je..tension..

dah..apa yg dia minat, nasib ler Ryan..kena follow je lah..

mommyNadia said...

Hi Ms Anony,
thx for your visit..

btw, if u googled on website or medela website itself, they will advise 2 things..

1. Medela ada jual macam wipe tissue, khas utk wipe shield semua, then keep inside bekas for next use.

2. Lepas 1st usage, jirus air sket, hot water kat bahagian part shield semua, lap and msuk fridge bahagian atas. Next tu dah boleh pakai. kalau takde fridge, lepas basuh air panas,wipe masuk bekas pun shud be ok..

Hope this will help you.Happy pumping ;)

mama ct said...

hahaha..i anak ada lelaki ada perempuan....baju aisyah shj adalah lebih banyak daei combination haris faris and me!.. aku kalau baju girl...memang dasyat...asal pink and cute je aku nk rembat...nasib baik aisyah ni petit...jadi baju lama tahan..kalau badan macam faris...aku nangis tengok baju pakai sat je...

haih...org dok tengok faeis kata aku dapat baby girl lepas ni...sedih pulak aku...ye lh...hati nk...badan x boleh...itu baju aisyah cantik2 gile lagi....aku ada dress dari dlm pantang utk dia...hahaha...dasyat wooo...tu dah kena plan nak let go dah tu...baju dia...gojes2 from uk tu!... huaaaa

rzahira said...

klong penah pegi Petrosains tu. dah lama...pegi ngan Eny...hehehe....seronok kan?

Anonymous said...

Thanks nadiah. Also, does your soft fit breastshield turns yellow and a bit out of shape? U sterelise tak once a day or takat basuh with hot water? Ada i baca kata tak payah sterelise at all as it will make it out of shape and yellowish. Baru 2mths pakai i notice mine jd mcm tu..huhu

mommyNadia said...

ct,
I can feel u..toksah kata baju gigirl,baju boy pun aku dah rambang mata..bj Adam yg beli cantik2 tu mmg simpan masuk peti khas, skrang Ryan dah start boleh pakai..tahan tu..

mesti cun-cun bj Aisyah ek borong kat sane..kalau kat M'sia ni tak ratus tak sah bj gigirl..silau kat Gap kids section girl kan, mak aii sakit jantung woo..takut kalau dpt baby girl sebenarnye..krg mengalir mcm air duit tu..hish..

Apapun sabar ek..dah cukup dah pasangan nye tu..biar aisyah diapit 2 jejaka tampan..pewwit ;)

mommyNadia said...

k.long,
ITulah..Harith siap tny Nadia balik, knapa sebelum ni tak pernah pike nak dtg sini..dia sukalah tempat2 gini..abis setiap kali dtg KLCC lagik seronok pi shopp',mana mau nak tgk tempat ilmuan macam tu...hhahaha..
kena bawak kiki n Nuha plak lepas ni..lawatan sambil belajar ;)

mommyNadia said...

Ms Anony,
mmm I think ada kut, since color dia mmg transparent mcm tu kan, maybe lagi cepat nmpk yellowish..but still ok..I sterilised the soft shield daily anyway..but as long as it not effect the suction shud be ok kut..

;)

Jai Montana said...

pergh..comei2nya..dok dalam kereta tolak lagi comei

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...