Saturday, April 28, 2012

5 hengget..

Kat mana lagi kalau bukan kat Daiso. Kedai semua barang RM5 dari Jepun. Dah la semua made in Japan, tulisan pun semua Jepun, best part ada yang cute, sgt practical and very the innovative u know. Suka betul lepak dalam kedai ini. Tapi bila shopp' dgn anak kecil, haruslah tak sesuai. Kedai sempit, budak cepat je melalak. Kisahnye, few days back kebetulan ke Sunway Pyramid, pergi Maxis. Singgah jap Daiso. Dah lama terbuku dalam hati nak pergi beli something. Tak sampai 15 min shopp' dek Ryan melalak kebosanan, dapatlah jugak grab benda yg nak.


Semua barang untuk art stuff Adam..

1 sketch book for crayon n another one for watercolor. Folder tu plak nak simpan hasil kerja Adam kat school. Sharpener tu lah kena simpan tak bagi nmpk, keje Adam skrang nak sharpen semua color pencil je..



Mini tool box *color pink sb mommy dia suka* to keep all color pencil crayon stuff.



And this one for his painting tools..



Leganye tengok semua ada rumah masing2..
Another tool box to keep all those watercolor and painters ..

Area stationery dekat Daiso boleh tahan jugak. Kalau duduk lama sket haruslah bnyk lagik ku angkut. Sabo sabo. Nak kena pergi lagi ni. Alah lagi pun 5 hengget aje =)


4 comments:

peah @ peps said...

Daiso is a great place to shop...cik peah pun suker sangat pergi Daiso..berbaloi..baloi..

A time for us

airin diana said...

Amboi nadia
sungguh tersusun dan teratur segala kelengkapan adam eh..
Lissa pun i think i shud start ajar dia keep those pen and pencil and crayon dlm box la. right now, main campak2 je.. last2 tengok celah sofa la, bawah tilam la..merata2..
nak gak la gi visit Daiso ni.. RM5 mmg berbaloi2!

mommyNadia said...

Cik Peah,
Itulah, kalau kedai 2hengget barang China arini beli esok rosak..baik tak yah kan..
tapi bila masuk tak jadik 5 ringgit, berringgit lah..semua nak angkut..pitam!!

mommyNadia said...

Airin,
Nadia dah lama berbulu mata..dulu letak dalam cawan, tak boleh tutup, sekali langgar jatuh abis..sepah.Benci..Itu yg pergi cari. Sebab Nadia pun suka tool box2 ni..macam2 tool box ada kat rumah tu ;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...