Friday, July 23, 2010

things to do this weekend!

Happy Friday...
Eh dah ada yg start pack nak balik dah...
Sronok kan..mmg sesuai namanya TGIF..
hehehe..
Me too tak sabar nk cuti for this weekend..
Sb knon2 dulu every weekend mmg dah plan fulfilled with thesis job plus other routine job..
So this time weekend ..after almost 7months hassles..I'm totally free..
* walaupun belum totally submit that 5 copies..tgu greenlight faculty..
   even masih ada presentation yg nak kena tempuh...itu abaikan dulu!
Yang pasti bukan bertujuan nak ber"ronggeng"...
but yet those part time students mesti memahami ke"enjoy"an yg daku rs tatkala ini...huh!
Yang penting ..I have  a lot of things to do!
Bayangkan in 7 months..I just maintain my house supaya nmpk rupa rumah sahaja..
So its about time to do total maintenance!!
Almaklumlah kalau tak start skrang takkan nak tgu bula pose...
huhuhuu tak mau tak mau!!

So papa, mommy has come out wit a long list to do..
No more escape  this time..
Adam will join this mission too..
Its a gontong royong week!!!yehaa....:)


Things to do:

1. Kemas kitchen
   Orang lain kemas sb selalu masak…saya?
   Paham2 aje lah…
   Mcm dah bersawang kitchen I tu..tk reti2 mahu kemas ke..??
   Semangat konon bulan puasa ni nak masak..InsyaAllah..
   Apa nak buat kat dapur ni :
  • Clear and arrange the cabinet
  • Remove all the unnecessary things kat fridge, atas  fridge, atas kitchen bar

§ 2. Pack barang2 Adam yg dah tak pakai
  Dah start buat since 2 weeks back cth :
  •  Toys <1yr
  •  Babybjorn carrier, stroller lama
  •  Clothes Adam <1yr

  3. Wujudkan suasana sihat utk bilik Adam
  Mendalam maksudnye ni..
  Once dah settle..i will show the outcome..tak sabar!


§ 4. Drilling job:
  • Hang IKEA frames dah lama tersadai…
  • Drill tmpt hanger towel
  • Curtain rod Adam’s room

§ 5. Clear all unnecessary items from 3rd room aka ayahceek room
   Toughest job..but almost 70% done.


Macam sikit plak kan...tak masuk lagi routine job, laundry job, vacuum, mop...huh bersinar lah rumah saya lepas ni...
Semangat2!!
Dah settle next week br boleh menziarah shopp' complex yg dah lama tak dilawati..
*asyik2 SubangParade aje papa ;(

Ok..gtg..
Nak g shopp' grocery ..hehehe..
Happy Friday..

p/s: tak sabar malam ni nak buat lucky draw with Adam..;)

6 comments:

lydzar said...

selamat berkemas!!

hehe result giveaway bakal diumumkan soon eh..yeay!

K-Addicts said...

wah spring cleaning mission!!! gud luck...dengan ucapan biar sampai bersinar yea...

MOMMAHOLICSURI said...

:)
Waaaaaaaa... hebatnya list-list you. Semoga semua terlaksana babe!! i weekend ni nak buat laundry!!! Wajib!! :)

Thara said...

oh my, u dgn i sama je! always looking few for weekends! but then again, sape yang tak kan? :P tapi the thing is for me, my weekend selalu je busy. ada je outdoor activities. sampaikan, sometimes i wish i have the weekend all to myself, just to laze around at home!

but guess what? last 2 days, i pon baru je manage to kemas my kitchen and spring cleaning the whole house! siap jemur semua carpet2 dkt luar and mop the whole house! letak dettol lagi! all because of a small cencurut yang ntah mcm mana, got into our house and died! sampai berbau satu rumah! huhhh. dah terlanjur spring clean rumah, i cleared the fridge as well! byk rupanya benda2 yang dah tak perlu pon i simpan dlm fridge! hahaha. your #2 pon i recently did! bcoz baju aydein banyak sgt! kalau tak clear, yang baru takleh nak masuk! hahaha. lagi banyak ruang, lagi ada reason utk beli yg baru2 lagi ye tak? hahaha :P

happy spring cleaning nadia!

MOMMY NADIA said...

lydzar,
tq tq..dah umum br jap tadi!
tq dear for participating my small giveaway!

******
teh,
hish malu plak duk umum nk kemas rumah...heheheh:)
smp bersinar kat cermin tingkap boleh la!

MOMMY NADIA said...

nuurill,
long list tu agak2 2 wk baru boley settle, dah lah papa Adam dah kuar test drive keta ngan member2 dia...
Adam plak main2.. tak nak tlg mommy...seddey!
mcm nak settle mission ku ini!!

****
Thara,
owh congrats dear..u dah one step a head..mesti shining2 dah umah u!
betul everyweekend ada je plan nak cuci2 rumah..tp end up kuar jalan2 ber outdoor activity...cm tu??

wahwah bijak jgak kan..bnyk space nanti senang nk buat proposal..hehhehehe ;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...