Monday, July 12, 2010

S.T.R.E.S.S Part II

........Seriously, dah lama tak tulis blog, macam dah lost words!
Hopefully cuti lama2 ni tak hilangkan passion for blogging..

Last week, I was so stressed..even skrang ni pun masih pening2 lalat..
Last night everyone stayed up for World Cup..me, till 3 am menghadap thesis yg masih dalam process for 2nd amendment!
The whole weekend memang keje mengadap thesis..my supervisor mintak elobrate more on statistical explaination...jenuh nak belek buku statistics..dah la tak terer stat!..

The date line for thesis submission (5 copies for examiner) will be this Thurs..or else nak kena bayar lagi research fees...
*diorang ni mmg suka nak charge lebih2..bnyk aje denda lambat register lah..

I'm now at 60% progress for 2nd amendment..
So this week..mostly I will be on hiatus!
* boley caya ke??
Miss to update blog and bloghopping ..Bnyk entry u all I dah missed..
Dont worry once settle..akan ku buka semua cerita2 best yg tertinggal tu..
Me too, bnyk nye plan entry yg tk post lagi..

Currently my sister dah admitted and induced..
Sb dah overdue..
Hopefullly everything goes well...Caiyyok!!
Adam dah tak sabar nak tgk newborn baby ;)
*nanti boleh balik kg..yeay!!

Till then..nak kena continue buat keje kat office..
Since all the report dah settle..terpksa curi masa sket buat thesis kat office..
Wish me luck ;)

p/s: dugaan betul buat thesis ni..dengan badan rs tak sedap aje..batuk2..uihhh..terok sungguh!
mmg serik..tak nak buat PHD..tobat!!!



Yours truly with her unfinished job!

9 comments:

Anonymous said...

good luck mommy...

RuZaNNa said...

Omg nadia.. i learn that at school 5 years ago!.. hahahaha.. i HATE stats as well.. masa tuh amik la class tuh sbb nak buat minor.. org kata senang.. skali susah gila!!.. kerana paper ni la i igt i tak boleh grad.. siap gi office lecturer awal2 pagi sbb nak merayu dpt passing marks.. tgk2 tak payah sbb dah terang2 pass.. hahahhaa.. kelakar gila bila teringat2 balik.. hehehe

Good Luck! Lepas ni dah ada masters gaji sure naik jugakkan...heheh

Hanis MY said...

ganbatte!

MOMMY NADIA said...

tq papa..thanks alot for the helps!
once grad, nanti I grad kan u jgak with Master in House Management (1st class..gtew ;)

***
Anne,
tu la pasal Anne..time paper stat dulu, imagine out of 10 topics, 6 topics aje about probability..pusing kepala..

tp yg thesis nadia ni bnyk relate wit statistical tools use for Six Sigma..tp pening jgak..

hahha..Anne mmg ramai yg stat phobia ..tak sngka Anne pun ;)

tgk..konon nak hiatus..tolong jgn percaya ;)

MOMMY NADIA said...

owh owh..topic best..
hopefully proton murah hati bg gaji naik..Amin ;)

MOMMY NADIA said...

Hanis,
haik haik ;)
arigato gozaimas..
*sila abai kalau nahu nye salah..hehehe...

salute Hanis..dah buat phd pun..nadia trkedek2 nk siapkan thesis...seddey ;(

Mrs. Ishamizu said...

Nadia, gud luck!! Izu pn bz gler ngan wedding adik..tk tupdate2 blog apatah lg nk bloghopping! hihi..

Ok, all the best dear!!:)

MOMMY NADIA said...

thanks Izu..;)
lagi penat nak kena handle org kawen kan??

MOMMAHOLICSURI said...

Nadia boleh punya!!!! :)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...