Tuesday, July 27, 2010

when Adam meets Mia

Last weekend, we have been visited by Ayeen with her lil cute niece, Damia ..
Adam was so happy to have kakak Mia around..
They were playing, dancing together..mmg sgt cute.
Mia ni sgt petah..imagine she just 2.yrs plus..another 2 months to 3 yrs old..
Tp MasyaAllah...keletah dia buat we all ketawa aje..
She can sing, dance..and really a drama queen!
* she know how to imatitate people talk specially her beloved to' ma ;)
Evenmore, she can sing a korean song plus with the pelat dia..so sweet..;)
We have captured her video singing, but yet video tu tak clear plak!
Rugi sgt...




Damia the 'lil ruzcal





"mia..smile.."
and she gv this cute face ;)

funny things..
"mia, cantek nye dress mia "
senyum senyum..
" sape beli ??"
"ayeen!!"
" beli kat mane??"
"Mydin"
???!!!!####  gelak besar!
Punye lah dress GAP aunty dia beli kat US..
dia bantai beli Mydin ...LOL
seddey Ayeen ;P



dah lah chubby mia ni,
18kg tau!..nak angkat pun lenguh...
tp aunty dia cool je angkat..
aka ayeen's dumbbell



seronok tgk Adam main with Mia...
cepat aje Adam ikut ape Mia buat..
cuteness!



the drama queen ;)



and my drama boy!
 mana dapat idea si Adam ni..;)



and we were out for teh tarik at the empire later that night..
while papa went for drag at sepang circuit..
the galz + kids night out!

^-^

12 comments:

ayeen said...

cutenye these two...it was a fun evening with both of you..love it..mia can't stop talking about adam..balik umah, tunjuk gambar adam, terus excited...hahahah..till we meet again next time k..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hahahah..beli kat mydin eh? cam anak buah sy la..semua barg if tanye beli mana? dia jawab GIANT..agaggaaga

MOMMAHOLICSURI said...

Haha.. She's so cute. No wonder Adam likes her so much. :)

Nadia, your hubby suka drag2 kat Sepang ek? waaaaaaaa....
My hubby were invited by Volkswagen team last year to join their act at Bukit Jalil. Sampai sudah x pegi. I pun macam risau jek kalau dia join. Hahahaha..

MOMMY NADIA said...

lin,
tu lah..nanti sb dh selalu jupe, mesti diorang can get along well ;)

***
rose,
mia ni duk trg,tp selalu aje dtg melepak umah aunty dia...;)

***
Nuurill,
my hubby kan hantu kereta,tp takdelah u.. bukan dia yg ber"drag"..cuma pergi tgk aje..
bestnye..kalau harith dpt tu mesti perginye ;)
tp kalau dia amik license pun ok jgak..;)

mmg cute u mia tu..geram aje..

Hanis MY said...

Nadia..baru tahu Ayeen tu lin hehe..oledi add her blog in my list tapo takleh nk follow la..how eh? ke diri ku ini yg buta IT uhuhuhu..

CuppyCakeMommy said...

both comel..both bam bam..
btw salam kenal ye

Thara said...

wow mia doesnt look 2 years! mcm budak dah 3, 4 tahun! she looks tall and matured for her age! sesuai sangat lah "drama queen" tu as a nickname! :P

grrr i belom sampai Empire! belom jumpe masa! geram ni! harus accomplish this to-do list this weekend! VISIT EMPIRE!

RuZaNNa said...

Nadia ni mcm pengunjung setai Empire je.. dah tak pergi SP ek?? cinta beralih arah?? hehehe
I think, kids mmg suka play with bigger kids.. so they can imitate what the bigger kids do.. itu sbb Adam nampak cam enjoy aje kan?.. heheh
Drag race? wahh mmg motosport betul hubby you ni.. jgn kat proton die dept tuh jugak dah la.. mmg bersemangat nak gi kerja.. hehehe

MOMMY NADIA said...

Hanis,
yeap,smnjk jadik aunty kat ramai anak2 sedara..title lin dah hilang..jadik ayeen!hehehe..
boleh,on top of blog, ade word follower..click ctu..tp mungkin tak appear sb lin tak letak follower list kat blog page dia..

bukan buta IT u..lmbt tahu sket aje..;)

*****

Cuppycake mommy,
hi dear..salam kenal..
I pun dah visit ur blog, i guess the word mia brings u here, kan?and u hv a cute lil mia too..mcm mommy dia..
neway nice having u here ;)

MOMMY NADIA said...

Thara,
yeap,kalau u jumpe mmg u takkan ckp dia bdak 2yrs ++..sb sgt matured and clever lil gal!

hahaha..mcm ni tak smp Empire lagik!yeap, shud placed in ur weekend to do list! ;)

tak silap cotton on kids pun ada kat sane ;)..and plus the big toys r us!! ;)
Adam dah buat toys r us tu mcm playgorund dah..1 hr boleh burn up to 2 kg..hahahaha

MOMMY NADIA said...

Anne,
ala depan blakang...gilir2 u..tiap2 kat SP, kdg2 jengok empire..parking free ..weee ;)

betul, at his nrsry pun he prefer main with the eldest..yg kecik2 agak takut terpukul lunyai kena ngan Adam..hhahah ;)
* jahat kan mommy Adam

tu lah Anne, mujur lah my hubby tak duduk dept testing..kalau tak kat track aje lah..
tu pun kalau I saje kacau suruh tukar keje kan.."ala..minat lah awak.."..ni kes smp pencen lah mahunye duduk kat proton ;)

airin diana said...

aah la nadia, mia sooo cute! aritu x sempat nak cubit pipi dia.. next time, kena singgah umah nadia lama2 sket.. baru bleh tgk adam jadi drama boy ;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...