Monday, January 14, 2013

Our weekend..

Tell u what, last weekend is the most awaited weekend ever. In fact,  5 weekdays, was the longest ever had. Bukan ada specially event pun on that weekend. Bayangkan, everyday bangun tido, few second fikir, eh airni Sabtu ke??Smp macam tu. Seriously super tired with new routine. Previously tak pernah face jammed, sekarang ni odw pergi n balik mesti sangkut walaupun tak lama. Tak syok betul.

Tapi bila dah masuk hari Sabtu, takde chance nak extend tido pun. Body clock budak2 ni sharp 6.30 am, dah luas mata bukak. So nak tak nak, bangun siap2 and went our for breakfast at our fave place, Papparich Seksyen 13. Selain menu bfast yg murah, complete menu for us *nasi lemak + drink* and kids *bubur ikan bilis plus half boiled egg + drink* plus good environment, tenang sket nak handle 2 kiddos ni. No picture attach as u would not bare to see the battle we had during dining time. hohoho!! Kelam kabut betul setiap kali dine in. Tangan Ryan semua benda nak dicapai, pantang lambat suap, semua dirampasnye. Last sekali, mommy dapat menu baru, white coffee with cucumber *kopi kena celup timun by Ryan* Haru betul! 

Later after that, we went to PKNS to collect this cute embroidery to patch at Adam and Ryan uniform..
Yg bestnye, diorang silap buat, so yg besar dpt free..weeee! 
*worth RM20++ ok!* 

On our away back home, Mr Hubby insisted to bring Adam to Shah Alam Go Kart track. Apa lagik main go kart lah. Sukalah Adam, dia panggil racing car. Ever since his last experience at Langkawi circuit, dia selalu request naik main go kart lagik. Mr Hubs plak, lepas main dekat Langkawi, terus sign up for membership dekat Shah Alam track tu. Dah jadik monthly routine pergi ke go kart. We all je jarang join sb normally dia pergi ngan officemates. Malas nk berangkut budak2 sebenarnye =)



Budak bambam yg excited nak naik go kart jugak..
Sabo2, awak tu kecik lagik..

The happy kiddo!

Tu hah diorang...comel jer..

F1 driver in d making..
*minus pipi tembam*




"Nak satu papa!!"

Petang plak, kitorang turun swimming pool untuk aktiviti mandi-manda. Dah lama tak bawak budak2 swimming kat pool apartment kitorang. Avoid diorang daripada selsema. So dah besar ni, InsyaAllah Ryan pun dah kuat antibodi badan, boleh lah start swimming activity balik. Mommy pun nak kena fit jugak, nak kena start swimming balik ni. Caiyyok mommy!



Us..

Amboi yg kecik tu, confident aje...

Hah, tu aktiviti di hari Sabtu...
Hari Ahad, duk rumah aje, kena settle house chores..
Still a tiring weekend..dush!

5 comments:

Nadine said...

coffee cicah timun? LOL! sabar je la :))

ya Allah, comelsnya si ryan ni, dahla bambam. geram je aunty tgk tau!! *cubit pipi sket* :)

mommyNadia said...

Serius babe, tengelam sekeping timun. Ingatkan alih cepat2 tak rase lah. Sekali u, first time white coffee flavoured cucumber. Duh!

D Yatie said...

such a lovely moment with family~ :)

Airin Diana Anuar said...

coffee with cucumber? hmmm mcm dejavu plak.haha. kitorg pun slalu je tpaksa minum coffee with french fries flavor.huhuhu

oh cute nye ryan!! gigit sket pipi bambam dia. hanie skrg dah makin shrink.. on and off demam.. mkn pun x brp nak lalu. uhuk :(

ishamizu said...

bestnya! full with activities!! And of coz geram sama itu budak bam2 hihi...

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...