Tuesday, January 29, 2013

Dari Meja Pengarang...

*hahaha poyo betul tajuknye*


Waaaa...lamanye tak hapdet blog. I pulak yg naik menyampah setiap kali bukak blog nmpk cheesy rolls tu, macam ler mommy ni rajin sgt kunun2 .Wek!Ya ya, I was wearing shades while updating this entry, lagik best sb bersiaran kat rumah. Sb kena eyes infection. Since Friday dah  rase  gatal2, and rase ade  selaput je kat mata, susahnye nak buat keje kat ofice that day. Thot mcm kena habuk ke. Then weekend spread ke mata kanan plak. Sudahnye dua-dua dah kena. Bukan merah  mcm yg dah teruk kn infection, tapi bengkak jugaklah mcm org menangis 3hari 3 malam.Hiks! So,dah tak tahan,petang smlm jumpa doc. Sudahnye...

Haha, doc suruh duduk rehat kat rumah..
Rasenye cuti mc paling lama pernah dapat selain cuti maternity..wink!


Yet, kn careful. Takut kena jangkit the whole family. Nak gelak teringat  doc ckp, infection ni berjangkit bila ada contact. Air mata tu kena orang then org tu rub eyes. Setakat tenung2 tak jangkit. Ikutkan mcm ok je nak masuk office, tapi bila mengadap screen pc lama2 jadik pening plak, sakit sgt mata. Silau. Baik rehat aje. ;)

Btw, my sis aka Che Mimi dah bersalin. Hari Maulidur Rasul aritu. Baby girl. Everyone so excited. Sb first lil princess in d family. Nama tak confirm lagik, tgu announcement Che Mimi nanti..


Meet baby H..


3 heroes and a lil princess...
Cannot imagine how these active boys will treat their lil sista..


2nd day at Hospital Putrajaya...


Adryan suka sgt main dgn baby..
Asyik nak tepuk, nak usap je..risau takut dia hempuk aje... 

I got a lot stories to be published, hopefully my 3 days balance as stay at home mom, will be utillized well, InsyaAllah. And one of the entry is about BBIM Maulidur  Rasul celebration this morning. Tho not feeling so well, nak jugak tgk diorang at school. Lucky this morning mata tak berapa merah or bengkak like yesterday, so tak obvious sgt. But I still limit my contact with kids. They really had fun. Cute sgt. And I got chance to mingle around with  Adam's auntie too. Will story about that later k.

Singing time with Auntie Lads..
She is the BBIM's brain/referral about Montessori..
I duduk sekjeap pun excited dgr dia nyanyi...best sgt!

Gottogo. Tak boleh lama2,mata perit. Anyway, even I tak hapdet my blog, tapi I active update my insta taww. Jom ler follow kitew..@mommynadia81. See you there..



XoXo..
MommyNadia

ps: bnyk email I tak reply...nanti I reply ok..tata !!!


6 comments:

Atie said...

Berehat byk2 dear:)

Blog Diva said...

olololo....tomeinye baby cik mimi! tubik2 buh riben slaluh dih.haha...comei2! mimi bersalin normal ke caesar jgk?

get well soon nadia ye. slmt bercuti.

mommyNadia said...

Atie,
Tq dear :)

famyGirl said...

Masya Allah, comelnya baby girl tu. Congrats to your sis. Dah lama tak pegang baby girl. Hmmm...

Hope you get well soon!! Tapi kalau tak get well (soon), boleh MC lagi, no? hee hee hee. Tk cr.

Airin Diana Anuar said...

Nadia,
say congrates to Che Mimi ye
cute baby!!

stay at home mom best kan? hehehe

SaRaH SaLiHaH said...

(alahaii..td dah type..tetiba tak de plak)

kak long..
mie dah offkan fb dia ek?
Sampaikan salam dan ucapan tahniah dari sy utk dia!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...