Tuesday, January 8, 2013

2013 is about me, myself and I ...

After a week time, then only I managed to finalize what I need for this year - twenty thirteen. Macam pening buat KPI keje lah kan, lama sy termenung tercari2 apa yg saya nak achieve tahun ni. Not only this year, InsyaAllah istiqamah to following years. Yes, its about me!! Sound a lil bit greedy and self-centred, but at the end, if I manage to be myself, achieve what I dream about, it will reflect to all people surrounds me too. InsyaAllah. I don't want to have a long list as I had previous years *lagilah semua tersangat lah materialistik oucchhh*, but will keep detail plan I need to do to achieve that. InsyaAllah it will be in my blog draft, so next year boleh tgk mane tak achieve. On 1st day of 2013, ada tengok progam kat TV3, they invited Dato' Haji Fadzilah Kamsah, talking about new year resolutions. Sgt tertarik dengan point DMFK, matlamat utama kita semuanye perlu berpandu kepada Allah *semestinya*. Sebab bila kita betul dalam semua yg wajib disuruh Allah, sentiasa menambah peluang untuk yg sunat serta tinggalkan apa yg haram dan makruh, InsyaAllah we will be a good wife, mother, employee, child as well as everyone surround us. So secara tak langsung, InsyaAllah rezeki murah dan bertambah. Dalam masa yg sama target kita to have quality time with family nak pergi holiday ke bagai, nak beli hadiah untuk diri sendiri pun, InsyaAllah tercapai. Sebab berbalik dengan usaha awal yg kita buat tu. Sbelum ni, kita *sayalah* banyak letak kebendaan as teras of our resolutions, sedangkan semuanya berbalik pada tujuan yg SATU. So this year, I wish I could change. InsyaAllah.

2013 would be a busy year for me and the whole of my family. We have totally new daily routine as the boys started school already! Adryan will turns 2 in April and will start to wean off by then, InysaAllah. Preparation for my bro's big day- lot of things to do in Aug/Sept! The biggest of all, we are waiting for lil princess to be born. Cepatlah Che Mimi, tak sabo dah ni. *tapi tahun ni kalau boleh nak rehat dulu, next year baru pikir adik Ryan yer InsyaAllah*

2013, I will be good to you and please do the same to me..InsyaAllah. Amin...

3 comments:

Nadine said...

ameen, mudah-mudahan :)

Airin Diana Anuar said...

Amin Nadia!!
Lets work for a better us :)

Farah said...

happy new year!semoga tercapai semua azam tahun ni.amin.

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...