Tuesday, January 10, 2012

9 months old lil' Ryan ;)


Yes, my lil boy is 9 months old now, to be exact on new year 2012. Cepat nye masa berlalu. MasyaAllah. At 9 months, Ryan still not yet crawling, tapi kalau bagi menyusur, laju sampai ke dapur.  Habis semua tempat larangan dia pergi. I thought with the walker I bought, memudahkan mommy dia untuk buat keje. I'm wrong. Bila dah ada walker senang lagi untuk Ryan bergerak ke semua tempat. His fave place is kitchen. I dunno lah nape baby memang suka sgt pergi main2 kat kitchen. Agaknye sebab mommy dia ada kat kitchen kut *cuba ulang 2 kali ayat tu, mommy Ryan selalu kat dapur, wuhahahah!!!* Bila kat dapur, bnyk plak urusan dia, habis ditarik semua plastik2 kat dalam bekas, adooiii pening betul. Kalau tak kacau mommy keje dia kacau Abang Adam. He is so cheecky boy. Suka sgt usik abang Adam. Ada je keje dia pergi tolak kepala lah, yang paling best dia suka himpit2 Abang Adam dengan walker dia yang gedabak penuh satu rumah tu. Mak aiii...Ryan Ryan..

There is no sign of white teeth so far. Syukur!!Dengan gusi tu pun, amboii bukan main dia duk genyeh2 nipp mommy dia. Sakit taw. And started this week, Ryan has started to eat rice in his daily meal. Prorridge actually. I chose organic grain and so far, Alhamdulillah ngap aje! *nanti I make review*

Compare to Adam, all the toys that I bought memang ikut umur dia. Different with Ryan, he enjoyed playing his bro's toy more than his. Risau betul lah, specially al the bob and the builder stuff, screw and everythings. Really need to do childproofing to the max!!Dah lah hobby dia melepak bilik Abang Adam, semua bekas2 mainan dia suka tarik.

My Michelin baby dah 10.5kg. Nak gelak bila weighing time check up, jarum timbang siap pusing sambung kat zero balik. hehehe. As he will be staying with the same nursery for the next few years, *plan nak tukar tak jadi, pikirkan banyak lagi consequences nye* so we took precautions by providing few extra vaccinations. So far, he already took flu vaccination 1st dose and next dose by next month. InsyaAllah, after 1 year, will send him for pneumoccocal vaccine as well. Same like his bro. 

Kebetulan 1st Jan aritu, we all jalan2 kat Empire. Adam dah lama nak main kiddie rides. So we make a move to Empire with many coins in the pocket. Had dinner at Kenny Rogers and straight away to kiddie rides smp tutup Empire tu. The 2 boys really enjoyed the nite.

 Enjoy the peektures...

Ryan..
Tarik nafas budget selim ek Ryan..



Happy dapat duduk kat baby chair..
Lambat suap makan, dia nangis..


Pantang nampak camera je, senyum tak ingat..


Ryan first time naik kiddie ride...

Terus tak nak lepas..
Pusing steering tak ingat tu..

Berebut dengan Abang Adam..


Adam & Adryan...




Lepas ni, konpem mommy and papa pusing 360deg bila jumpe kiddie ride..

Another 3 more months to go before his 1 year..
MasyaAllah..

Mommy, papa and Abg Adam love you so much...


5 comments:

♥ Elin ♥ said...

ya allah semangat nyer anak kamu tuhh...9 bulan mcm tuh bam bam....gerammm nyer..

anak elin, amani cikedinggg jer!
x kuat minum susu langsung.

still bf lagi ker?
bg mkn apa nih..share lahh dear...nak jugak tgk amani mcm nih..

mommyNadia said...

Elin,
Alhamdulillah still bf.
So far Nadia bagi dia homemade foods. Try tgk link my entries about homemade food : Food for love.

;)

Nadine said...

Ryan!! Lagi 3 bulan nak setahun dah???! Time really flies Nad!

Happy 9 months old Ryan, looking handsome and cute as always! :)

Mama said...

NAD...couscous tu i belum try lagi...but my plan is to blend it with my mouli..

yap...jar baby food sgt kurang sedap..;-)

ya Allah...ryan sgt cute masyaAllah...geram...geram...;-)

u know nad...faris dah getus my nip dgn jaya nya sampai berdarah...1 week of breast-feeding nightmare... now dah ok....jadi...ryan...cool2..dulu...nanti dah bergigi...aiyoooo!

nad...cepat2 review pasal rice porridge tu....tak sabar nak bagi faris cuba juga...;-)

ishamizu said...

Happy 9mos ryan!! Geram la aunty tgk awk ni aihh ..berat sama ngn zafri tp zafri dh tak se chubby ryan lah. :D btw kelakar dgr dia ngan walker kt rmh tu u..hehehe comelest! Kjp je dh bsr bby2 kita kan..time really flies!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...