Thursday, August 18, 2011

IFTAR Part I


Sebelum cite jadi basi, time raya baru nak post, baik buat entry skrang. Memang bz gila sebab nak ISO audit. Banyak2 hari, nape lah jatuh 1 week before cuti raya. Memang kacau mood bersenang lenang di waktu Ramdahan sungguh lah. Kena karang dapat NCR, mahu raya sgt tak tenteram. Nauzubillah!!shoohshoooh!

Last weekend adalah hari ber"iftar" bersama rakan2. First skali on Saturday, iftar di rumah Lin aka Alynzz di Kota Damansara. Yang bestnye iftar compare kalau kiotrang ber"iftar" sebelum ni, we all masak sama2. Dari pukul 3 lebih dah smp kat apartment Lin di KD. Menu yang diplan, roti jala n curry ayam - lin masak plus Wawa tukang kirai roti jala! Then ommak masak lauk simple n mudah - Siakap stim, ayam masak merah and mixed veggy! plus desserts for the day - nekbak!! ;) * maveles nekbak I tawww!!



Nmpk tau kuih bulat2 tu, itulah nekbak yer!!



Posing tukang masak berjaya!!
* sodap ke tidak..naseb lerr!! ;0


Yang ni tukang makan berjaya aka Che Mimi. Satu meja di conquer!
* jangan marah yer!!


 ps Lin : Thanks for having us..We have a lot of fun and enjoy the delicious roti jala. Yummeh!! Sapa2 nak order, sila sila yer ;) 5 stars!


The next day, we had iftar with my ex PC, Iqbalianz 97/98 at Penang Village, Great Eastern Mall, Ampang. Alhamdulillah, plan tahun ni jadik. Thanks to Azie and Mai for make it happened! Last year, sb duk mabuk2, I mmg langsung takde kuar beriftar pun. * frust jugak tak join iftar  mommy bloggers last year ;(

Sebelum ke Great Eastern Mall, we all singgah ke KLCC. Saje2 nak melilau abiskan masa. * yelah tu, padahal dalam otak mommy penuh list!!



Ala, takkan kat KLCC rumah kg ni je. Bila Xmas n CNY meriah gile!!
Kasik grand sket ler..



Adam n kiddie ride! Abis pusing kantoi jugak!!



Credit to the amatur photographer, Adam Mikael!!


Banyak sangat duk main2 kat KLCC, alih2 pkul 7 lebih baru kami smp GEM. Macam biasalah, bila dah jumpe, dah lama tak borak, makan pun cipot jer!!Adoii..But we really have a great time. Really hope next gathering ramai lagik boleh join. Guys, where next??

 

All of us with the jr!






Azie, Mai and myself!!
* the coordinator ;)





Our jr!!


ps : sakan dah buat entry part I, ntah2 time nak update part 2 tak dan..hopefully next iftar meriah jgak..Where next mr hubby??


2 comments:

Nadine said...

bestnya kumpul dgn gf and masak2!! ntah bila i nak dpt peluang mcm tu. kena tunggu the twins besar dulu kot...

meriah puasa u tahun ni ye Nadia :)

farhanna saadon said...

adam ada bakat jadi photographer la! semua gambar yang dia snap at the right angle *to me la* haha ;D

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...