Friday, April 29, 2011

many faces of lil' Ryan at his 4th weeks..


Yes..I know..I've been silent for more than bout 2 weeks..
How I missed blogging world ^~^
Kadang2 sempat bw aje,nak komen pun tak dan..sorry frenz!
Last week, I was fully occupied with my thesis correction work..
Alhamdulillah after the hardwork <--- yelah tu!, finally done and submitted..Just wait for the examiner to reply..
Hopefully everything goes well..InsyaAllah
Seriously, with the big bro Adam around during day time,it really make my confinement day super duper bz..
Nak type entry pun, asyik tangguh aje..pantang tgk mommy bukak lappy, dia sebok nak tgk you tube..
Senang cite, tutup aje..

We reached Trg yesterday at 8.30 am after 6 hours journey..
Huh, with lil baby around, balik kg pun macam berpindah-randah je dah..
We'll be staying here for couples of day sempena cuti labor day..
And today, Adryan dah masuk 4th week..cepat je..
*tolong perlahankan masa..sy tak nak masuk keje lagik!!!
Tapi tak larat betul, time tidur Ryan tak betul lagik, alih2 Ryan lah jadik peneman mommy buat thesis last week...;)

Hopefully with tokma around, mommy boleh rehat sket..
*mommy boleh type few pending entries! ;) yeha!!
Papa and eysu Hekal kena take care super active Adam Mikael..
And plus, malam ni nak sambung mengurut dgn makcik kg plak..
Dah lenguh2 satu badan ni..pinggang pun dah sakit2!
ok, owh owh..kena tukar lampin ;) hehehehe Ryan dah nangis2!!
* maklumlah..sejak2 ber"cd" ni..every 2 hours kena check lampin...owh sila rajinkan diri yer mommyNadia!!!
Till then..

Happy long weekend holiday gals!!
And happy labor day.;)



4th weeks of Adyran Nufael..
* after 5 day,dah naik jadik 4.3kg..
ni mesti dah nak cecah 5kg..lenguh tangan mommy angkat!



Many faces of lil Ryan..



10 comments:

K-Addicts said...

baby ryan ni, kocik2 da pandai sengih kat org ye.hui dah 5kg+? my adam dulu umur 5,6bulan baru reach 5kg! haha..ye la dah dia pun keluar sekilo je kan...

nape x stay pantang 40 ari kat ganu?

lydzar said...

semangatnya dia!!

Nadine said...

yela, semangatnya dia! berkat susu you nad. alhamdulillah. babe, can I have ur mailing address, I nak post kan small gift for ryan la. dr sehari ke sehari nak visit you tak sempat2, I tgk ryan semangat ni cuak plak. kang tak sempat muat..huhu.

nnti msg me k dear, thanks.

p.s: enjoy ur holiday in Tganu. Kisses to your boys! :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sooo tomei
besnye..teringin gak nak balik ganuuu...huhuhuhu

raudhah sutrisno said...

owhhh...cumelll!mcm sebijik muka abg Adam dia jek..=)
So how's ur susu stock going? hope semua ok, dah nak masuk keje balik dah ek?! By the way, camne nk pronounce nama adik Adam? Adryan as is Ryan or Adryan as in Adrian? heheh, nice name tho!

ishamizu said...

Seiously semangat. bam2, geram izu tgk! mine naik jgk tp sket je la ke 3.5kg baru. hehe.

Nway, have enuf rest dear. jeles dgr u nk berurut. i miss those session after delivery. ;)

MOMMY NADIA said...

Teh,
Itu Nadia agak2 je Teh..
tp rsnye mmg lebih krg tu jgak..sb boolat sgt..
semua uncle aunties mari tgk,kejjut sb semnagat diorang kata..

How I wished to spend the whole confinement at Trg,nak buat gane..no one to tk care the big bro Adam time omma pergi keje..
so kena balik shah alam..next child yeha..omma dah pencen!!!;)

****
lydzar,
hehehe..hasil nyot2 susu mommy every hour!

****
Nadine,
Alhamdulillah..rezeki for baby kan..hopefully Allah kurnia lebih lagik susu so that my stock project nanti success!Amin..

owh dear..tq so much..so sweet of u Aunty Nadine..Ryan say thanks!
Nanti I msg u my mailing address k..;)

yeap..balik kg mmg enjoy habis..cuma makan tak boleh nak enjoy sgt..kuikuikui ;(

MOMMY NADIA said...

Rose,
best best balik trg..takpe nati pantang duk puah na!!

Raudhah,
a'a..tinggal one month lagik..Alhamdulillah,stok dah buat..tp tak ramp up lagik...
owh, I guess kena buat entry,ramai tny pasal nama Adyran ni..tgu dear ;)

Izu,
a'a tak larat nak pangku time bf..alih2 gollek2 atas katil je bf Ryan..

pity u tak boleh urut ek..is it b'cos u cser or takde tukang urut kat sane??
neway,u suhd take care alot..nak kena cpt recover,nanti umi nak kn handle 3 prince n princess kan! ;)

zahira said...

patut aritu tgk keta takde...dah agak dah mesti blk kg. lama ke balik?

MOMMY NADIA said...

kaklong,
Balik ari Khamis pagi, 2am..esok malam balik semula shah alam..
haa...kejap je rsnye 1 week...

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...