Friday, April 12, 2013

English tea at T forty two ...


Finally..
That's the real word after almost a year been drooling to have a classic evening tea at this cafe.
Bukan jauh sgt pun actually, dekat Empire je..
But seriously  the place for me not so suitable when u have a small kids around..
*padahal mak bapak nak berdating*
Awal2 dulu, pernah nmpk mcm ada big vase dekat dalam cafe tu, itu yg buat jadik runsing kena kalau si Ryan tarik kan..abis!

So last week, we're on leave..
It's not t for two, I have my mom with us too..
Dapatlah ber high tea konon2.
=)







The vase and interior that I mentioned just now...
Rasenya kalau bawak 2 budak tu pun dah ok skrang, tapi karang ajak makan manis2 sugar rush pastu, sudah...


T forty two ni satu group dengan Ben's, Plan B dsb..
So, ok lah tak payah menapak smp KL kan, Empire dah ada..

Let's see we we had for our evening tea..
We had the T42 set..
Konon order ini desserts, sandwich bagai, skali adik tu bgtau, baik amik yg set..
Sb semua yg kitorang order ada..owh ye ke??
*ahkak baru first time dik =)*

Tea for me..
 Green tea with raspberry flavor..


Mr Hubby ni kata nak evening tea tapi order latte..

And my mom yg out of set, kena extra drink..
Lagilah Omma minum juice..
Adddoiiii =)

And this tertier desserts set buat aku teringat2 lagi smp skrng..
Shud plan  for next visit..
My birthday plzzzz!! =)

Ok, jom cuci mata..








Honestly said..
I love the scone so much..yumssss!!
The rest pun sedap bangat dehh..
Tinggal sandwiches je not so fresh salmon dia..
Paling lawak, kitorang tny apa madelaines ni ni dek (waiter)??? Ala kak macam bahulu...
Kakkakaka...akak jakun dek =)
Tapi mmg pun...

Ok, thanks hubby for satisfy my long time craving..
*kalau preggy dah sure lama serbu dah, tapi since tak, buat dunno aje*

Btw, I found this blog, she did snapped a lot of pictures there..
Pergi cuci mata, mmg drooling abis!!

Till then..

1 comment:

cheryl chan said...

Oh my! Thank you for the link and what a nice blog you have here. :)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...