Monday, April 8, 2013

New experience...

One of my fave things to do is to expose my kiddos with new experience suitable with his age. Like for Ryan, kdg dia untung sb banyak benda yg dia merasa disebabkan dia join Adam sekali. So, during school holidays, to be exact dah penghujung cuti sekolah dah, we decided to bring them to Putrajaya Hot Air Balloon Fiesta. Thanks again for instagram friends, I just got to know about the event pun thru my friends yg keje kat area sane. Plus, kesian jugak kat 2 beradik ni, tinggal dia and few friends je kat school, semua org bercuti. Sb mak bapak diorang ni yg tak suka nak berterak dengan org cuti sekolah *abis semua benda jadik mahal kan, tak sukee*, so I planned their school break start last2 cuti till Monday *ponteng school ;)* So the first destination on that Saturday was the 5th Putrajaya Hot Air Balloons Fiesta. Weeee!!! My first time as well, sebelum ni ada anak kecik, malas nak bersesak dengan ramai orang. Adam pun super excited bila I bgtau nak pergi tgk hot air balloon. =)



We all tak dapat lah nak naik hot air balloon tu, katanye kalau sesi pagi, dari pkul 4am dah beratur.
Sebab limited to first 300 guest sahaja. Takpelah, tak kuasa nak dtg pagi2 bute +____+
Dapat tgk pun dah jadik yer anak-anak...




Dah abis tgk2 hot air balloons tu, hubby ajak jalan2 masuk kat area extreme zone area. Macam biasalah, aktiviti2 lasak semua ada. So, one of them is riding the KMX. Hubby dah lama ajak naik KMX ni, malas je nak menapak ke Putrajaya semata2 nak try KMX ni. So, alang2 naiklah 3 beranak ni. Me??Tak kuasa, udah rupanya membaring macam tu, silap2 tegang urat perut mak enchek! Tapi syok jugak sebenarnya kalau boleh try, tapi dah tugas mak2, jaga barang2 and tgk si budak Ryan sekali, tak dan lah nak merasa! =(

10 minutes per riding and there are few sizes available for kids  and adults.

Quite a long q, tapi since ramai yg share anak beranak, 
sudahnye lepas 15min tgu dah smp turn kami...

So, this was our first rider..
Mr Adam Mikael..*peace*

Mr Harith & Mr Ryan... *Ok mommy*
Hahaha, cute je kan kn share. Bagi budak kecik rase jugak...

On your mark, get set..
preeeetttttttt!!!

Apelagik..kayuhlah korang..
Mommy sorak kat tepi tu jer...





You know what, masa Adam kayuh KMX ni, seriously rase sebak sgt *biasalah, mak2 ni hover sket*
Sebab at first I mmg tak sangka dia boleh kayuh beskal pelik macamni..
Takutlah kaki tak smp kan. Sekali, semangat waja you dia kayuh few laps within 10minutes tu.
 I'm so proud of you Adam!!

Let's watch some videos taken during the rides..
Nanti Adam besar boleh tgk ek...
Good job boy!



*sorry for low quality vid*

Will try for more adventure activities soon..
*thinking about wall climbing plak..nak kena set time with maniscinta ni =)*

6 comments:

Nadine said...

Menariknya KMX tu babe! Awat tak try??! Kalau I sure I dah tergedik2 nak try. Hehehehe... anyway, looking good in purple babe! :)

mommyNadia said...

I dah standby jugak u, incase Adam tak boleh kayuh ke ape kan, so I dengan Harith yg bawak, sorang bawak satu. Tiket dia pun quite expensive RM15 for 10min, itu yg beli 2 dulu. Masak jugak tu nak abis 10 round, I bukannye selalu exercise mcm u tau..hahaha!!But its a good experience,ajak Fadzil nanti. Slalu ada je kt tasik Putrajaya tu...

zahira said...

Klong penah pegi bawak kiki. Rasanya every year diorg buat activity ni. Biasanya bln yg sama mac. Next year boleh pegi lagi :)

Airin Diana Anuar said...

Nadia!
Me too rasa agak sebak okay tgk how grown up Adam has been!!
tak sangka dah besar and pandai bawa diri. tau mcmn nak kayuh bagai.. kagum2!!!
Good job to both of you, adam and u, nadia for successfully bringing up an independent boy like adam.

mommyNadia said...

Kaklonh,
a'a mmg dia ada buat every year pun.Sblm ni takde chance pergi sb Ryan kecik lagik, sblm tu Adam yg kecik, bukan paham pun =)

mommyNadia said...

Thank you Airin. Such a huge compliment. Grab it as challenge for future. InsyaAllah =)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...