Tuesday, May 18, 2010

mommy's family day...

Hi everyone..
Adam here..;)




Adam nak cite pasal family day mommy Adam..
This is my 1st time join family day and my 1st outdoor activity too...
I'm so excited since mommy said I'm gonna meet a lot of people and new frenz too..
Sebelum pergi ke tapak family day tu, mommy dah prepare semua barang2 Adam nak kena bawa ke sana...such..



Mosquitoes repellent chicco,sunscreen and Adam new sunglasses..
Mommy said I hv to wear those things to avoid from sunburn and insects...



Inilah hasilnya...commey tak spec Adam??


 
 Mommy said I hv to use hat too..
Sb cuaca panas skrang nih..
But yet Adam tak suka pakai hat!
hehhehe..



and this is my fave part.."ming ming.."
Mommy said the family day will be at swimming pool area..
So she prepared all my swimming stuff
Swimwear and my arm floaters...



And this one lil swimmer huggies..
Adam tak pakai, tapi mommy said its good for me..
Mommy takut Adam wee wee dalam pool..



and not to forget my tumbler..
Its a hot wether so Adam need plenty of water..
*tapi mommy lupa nak bawak balik tumbler Adam tu..huhuhuhu seddey ;)

We reached Bukit Cerakah at 8.15am..
So Adam started with exercise to warm up myself..



1,2,3...8, 8 lagi..



Then Adam pusing2 kat area ni..
Hijau..sangat segar udara pagi!




There were many activities going on..but none of them suitable for me..
Instead Adam just main ngan mommy and papa..
owh yea, I met new frenz too...



My new clan..Haziq ;)



Dah penat2 pusing, Adam tak sabar dah nak terjun swimming pool..
Tapi papa asyik tahan Adam..
geram betol..:)



Finally, Adam and papa boleh jugak masuk pool..
Mommy??
Owh..mesti..mommy pun mesti join skali jgak..;)




And this is me with my mommy and the smallest pix is mommy's lady B..


Its such a tired day..
but yet a happy outdoor activity..
That's all for today..
There will be more picture next..
Bubbye everyone..

14 comments:

Anonymous said...

Woooow! comey spec adam mikael bagi lah ayahsu pinjam.

Nadine said...

fuyooo...cool je Adam pakai shades eh. Good boy, kalau Faaz tak sampai 2 minutes ok..

Nampak besarnya Adam bila pakai suar tracksuit tu. Nak2 dgn beg barney tu kan. comel jerk. Cam budak tadika pun ade :) Kitaorg hampir belikan Faaz the same bag tp last minute tak jd sbb Faaz couldn't decide. Mickey Mouse bag pun dia nak jugak :))

Intan said...

Perghhh...macho sgt tu ngan spek bagai!

Best ye adam dapat swim2 tu...leh arissa join tak :D

MOMMAHOLICSURI said...

Adam sangat Chomel!! :)

Babe, i x tau pon kat Bukit Cerakah ade swimming pool tau. Dulu pegi cycling jer. Kalau tau.. mesti i nak terjun jugak.. ahaks!

:)

zahira said...

bukit cerakah best kan...besar! tp if nak jln2 situ tak larat. nak2 time panas camni...

MOMMY NADIA said...

ayahsu??
nak pinjam..mane boleyy..spec Adam nak bergaya ni ;)

****
Nadine,
mane ada lama nak pakai dear,kejap aje..pastu dia bukak n pass kt I..
saje belikan,sb dia suka sgt main my sunglasses..satu dah patah pun!
;(

hehe,tak sangka seluar bdak 2yrs dia muat plak..i pun suka bg dia pakai tracksuit tu,tp tebal, tak boleh pakai selalu..

hehe,mesti commey bag mickeymouse Faaz..Adam tak familiar sgt ngan mickey mouse..
I beli bag tu sb time pergi Jusco,Adam dah pelok Barney bear yg besar tu..as big as him..huiii.
takut lah mommy nak beli letak umah..beso sgt..mujur dia boleh beralih nak bag tu plak..;)

MOMMY NADIA said...

kak Intan,
hehe..saje je bagi dia main2 ngan spec tu,Adam suka sb nmpk gelap aje kan..;)

hehe..Arissa mesti cute in swimwuits..I love the baby gal bikini..sgt commey ;)
Jom dtg umah Adam boleh swim2 same ..

****
Nuuril,,
tell u I tak pernah jejak masuk bukit cerakah before..
huiihh..bukan stakat swimming pool,mcm2 ada tau!
nak tawaf semua tu mahu pengsan!
but lucky we came for family day so the mngmt allowed to bring the car in..;)

and the place sgt sesuai kalau nak buat b'thday bash..spacious pool and shady area..bestbest!!

MOMMY NADIA said...

k.long,
mujur takde lah panas sgt..sebab tmpt tu teduh..and plus boleh bawak masuk keta..kalau tak mahu patah kaki!;0

Thara said...

aww geram tgk adam & haziq tu. dua2 pon bambam! and adam's skin is as fair and white as snow! love the floaters! :)

looks like a really nice outing. i pon dah lama tak pi outing mandi2 dgn aydein in a pool since a few months back. nanti aien balik dari oversea, nak ajak p jalan lah! :D

mummy_adam said...

alalalaa.. hencem nyer adam pakai sunglass :) dah pandai ming ming jugak ek.. clever boy

SyahNas80 @ Nana said...

adam sangat comel... cute... wah.. best betul kalau dapat jumpa dia... n hope semua cepat sembuh...(dengar citer semua demam ek... ) take care

najmi said...

adam dah terer ming-ming? nanti ajar baby che mimi ming- ming ok?

MOMMY NADIA said...

Thara,
a'a..haziq tu pun bambam..putih melepak tau!
my Adam takdelah mcm snow dear..maklumlah balance mixture..;)
btw Aien outstaion mane??
kalau I dah ikut tau!!
Bila lah my hubby nak keluar negara yer..mmg ready to go aje ni..;)

****
ena,
hehe..my Adam sgt2 suka swimming!

MOMMY NADIA said...

nana,
tq..Adam dah sembuh sket..papa dia pulak terok..
tu lah dah lama tak demam..once kena mmg flat!

****
che mimi,
Adam said, "kalau bb che mimi nak belajar ming ming ngan Adam,Adam kena test dia dulu..Adam selam bb che mimi dulu..kalau timbul..ok..
kalau tak mesti sb gemok!so kena slim2 dulu..hehehe"..

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...