Tuesday, November 8, 2011

Kisah Kami di Hospital...


Salam Aidiladha..

Sepatutnye entry ni published on last Thurs, biasalah duk kelam kabut, lepas upload picture tak dan plak nak write entry. So sorry dah lama tak update entry. Last entry pun, simple aje. Still wonder my last entry?? yeap rentetan kisah demam Adryan aritu, almost 10 days with 2 types of antibiotics, Adryan still tak baik2 demam dia. Adam plak, starting with flu and cough, kemudian jangkit demam plak. Tinggi plak tu. The worst things, me and hubby pun demam jgak on that weekend. Ya Allah, payahnye bila dah mak ayah demam, anak2 plak duk crancky. Terpaksa dial rescue 911, my MIL datang membantu. Thank you mak!!

Bila dah 10 hari demam, doc still suspect viral fever since the blood test showing no signs of dengue or any serious illness, doc suggest to drip antibiotic for Adryan. Adam plak temperature keep on increasing. We agreed to admit the 2 boys. Alhamdulillah. Mujur lah malam tu kami kat ward, nurse keep on monitoring every 4 hours, Adam temperature keep on increasing up to 40degC. Itulah, sometimes people said, private hospital ni suka je nak tahan2 orang, bussiness katakan. But for me, InsyaAllah seboleh2nya tak nak perjudikan nyawa anak2. At least bila doc and nurse closely monitor, takde lah nak risau sgt. Lately ni tengah musim, ramai yang tak sihat. Hoping that, start working this Thurs, dah pergi nursery takde lah jatuh sakit lagi. Mommy pun dah terover cuti. 4 days emergency leave, habis terus cuti. Silap2 dah kena unpaid. Ntahlah, my boss macam biasa paham bila kes anak2 ni. Tapi dah bila unpaid, nak tak nak kena buat muka tebal je lah. Nak buat camane, stakat ni cuti abis pun sebab anak2, takde lagik amik cuti pergi holidays. huhuhuhuhu sedihnye!!Yang pasti, keje ada bawak balik, nak kena carik masa buat so that this Thurs tak delah kelam kabut sgt nk handle event for next month.

Balik pada entry asal, tengok gambar pun dah terlupa apa nak cite aritu..;) Takpelah, since dah ter"emo" sket kan, layan je lah gambar ye..


Joining room..senang sket specially time bagi ubat..
Takde lah semua bangun..














Bila anak2 masuk ward, mommy keje nye duk belek menu lah..
tapi yang tak best, menu nama walla, sampai makanan kategori makanan hospital jgak lah..


Alhamdulillah, walaupun tak sihat, Adam still ceria..
One of it sb mommy bawak g playroom..
*Itupun umpan suruh makan n makan ubat*


Alhamdulillah, the 2 boys getting better, dah tak demam. Cuma ada sedikit running nose and sometimes cough je. Kitorang discharged on Thurs evening, dan yang sedihnye tak dapat balik beraya tahun ni. Wonder apa kami buat beraya kat Shah Alam?? Wait for my next entry ya!!Tungguuuuuu...



7 comments:

Blog Diva said...

oh mmg pyh kalu parents skali jatuh sakit. semoga semua cepat sembuh ye!

lydzar said...

siannya the boys. lama betul demamnya tu yer..apepon alhamdulillah getting better..

ishamizu said...

Ya Allah geram ok tgk ryan tu hihi. Bam2! Abg adam pon active je demam2 tu okla. Mmg risau banget kan bila ank tak sht. Izu pon samala kt sini, satu family tak sht. Perubahan cuaca kot. Kt msia pon katanya musim demam jgk kan. Apapun take care!

mommyNadia said...

Teh,
bukan stakat payah,susah, difficult dan senangkatannye lah..tak dapt nk explain!
Tq..InsyaAllah..mmg closely monitor!

mommyNadia said...

lydzar,
demam tak berterusan, kejap ok kejap naik..doc tak happy,tu yg kn drip..
Alhamdulillah..getting better..selsema biasalah susah nk heal..
tq neway..;)

mommyNadia said...

hehe..zafri pun apa kurangmye kan..
itulah mujur dia happy je,takdelah kami risau..nk bg mkn ubat pun senang..
Ryan plak yg fobia tgk nurse..
itulah,ramai yg tak sihat skrang kat M'sia..maybe sb asyik hujan skrang..
u too dear takde care,,

SaRaH SaLiHaH said...

Ohh..alhamdulillah dah baik..
hee..moga2 Aryan dan Adam baik2 aje..
err..mak ayah 2 A ni..dah ok ke?

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...