Thursday, November 24, 2011

Adryan & his new ride!


Time Adam dulu, memang tk de walker ni. I was so religiously follow what the expert said!*Read here!!* Further, boleh gilir2 dgn hubby tengokkan Adam and mostly dia duduk dalam cot. Different with Ryan, since he started to turn himself, meniarap tak boleh lama. Pantang lari aje dia menangis nak suruh orang angkat. Mommy tak boleh buat keje hokkey!! Dah lah balik keje, banyaknye benda nk kena settle, bukan dia nak tidur pun, suka sgt duk tengok Abg Adam.End up I have to think on something that can make him rely on himself. At first, I memang survey play platform,tapi dah nasib, kalau kat mothercare sale aritu dah cantik, stock tak tahu bila masuk lagik. Kat spuloh kali I call semua mothercare branches, tkde jgak!!*marah nye,dah buat sale, tapi stock takde,logik ke??!!* Brand lain platform ade, kualiti tak seberapa mane, mahal tak usah nak cakap. Geram betul!! Nak tak nak,terpaksa lah beli walker jgak. Yang best walker ni dia ada slower kat bawak, memang tak boleh speed okey. Skarang ni pun, 10-15 min boleh lah, pastu nak suruh angkat jgak.At least ok lah, kejap2 je duduk, pastu kena exercise ye Ryan!! 




















9 comments:

Blog Diva said...

samalah. kitorg dulu beli walker kat our adam sebab senang nak tggl utk buat keje. kalu tak, memang pyh la. dok dlm walker senang nak stopkan dia dr entering stricted area.

lg satu sebab kasi mudah nak suap mkn. kalu x buh dlm walker, xlarat nak kejar la weh! ;p

but still, walker ada byk cons nya ;(

Nadine said...

Faaz masa bby mmg pakai walker since he was too eager to walk at such a young age. don't worry babe, insyaAllah with supervision ok Ryan tu. Lgpun walker these days mmg ada safety criteria ;)

ishamizu said...

Yup, i agree with Nadine. ;). Don't worry dear, Ryan will be fine insyaAllah. Ryan, cantiklah your new 'car'!;) geram i tgk dia, comel! Dah mirip abam Adam kan! :)

Anonymous said...

Teh,
True, ada pro n cons. Main thing for rumah banglow >.< mcm kami ni, child proofing shud be in top rank!!
This weekend bnyk keje nk kena clear up, Ryan start to move around with his moving vehicle. *mak tension!!*

Anonymous said...

Nadine,
yeap, when the SA said ada safety criteria, lega..tuh terus grab.

skrang pun dah gerak sana sini nad..

Anonymous said...

izu,
tq dear..u guys buat I tenang sket..
tq tq..but I love mothercare platform moreeeee!!!*grrrr!!*

Dee said...

Hi Nadia thanks for sharing. I've been looking for this exact Chicco model from online shops but cant find it anymore. May I know where did u manage to find it? Currently the new designs all not so nice :-\

Anonymous said...

Apsal lah plak jadik anony tu!!

mommyNadia said...

Hi Dee,
I bought from mothercare.plus during sale now, u can get 30% discount tau.hurry up gal!!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...