Friday, July 1, 2011

story of 3mos lil Ryan..


Happy 3mos old Adryan Nufael



my chubby lil boy..

Hari ni genap betul2 Adryan 3months. Hari Jumaat and 1st of July. How times flies, and my lil boy growing up so fast. Baju2 pun banyak dah tunjuk tanda2 tak muat. Kalau yang tak fit, mesti kena pakai up to 6mos. Alhamdulillah Ryan ni tak banyak kerenah sangat. Time Adam, banyak berjaga tengah malam, Ryan plak after 5am baru dia jaga nak breastfeed. So lena lah mommy dia tidur malam. Cuma bila time nak tidur susah sket, asyik nak ajak orang main2 ngan dia. Boleh nak gelak2 tengah malam..adoiii. Kalau kat nursery, Ryan consumed 18-20 oz daily. Mana tak bulat hasilnye kan??

Ryan 3 mos old milestones, Ryan dah boleh :
  • Smile responsively - Kalau agah2 dia and senyum mesti dia balas balik. Melting sunggoh! Since 1 mo lagik, Ryan ni suka sangat ajak orang berborak. Kalau layan dia borak, macam2 dia bebel. Ntah apa lah dia complaint. En hubby suka sangat layan dia borak.
  • Able to hold his head steadily - kalau duduk kan dia kat riba, dia dah boleh hold his head well. Takde lah pusing2 lagik kepala dia.
  • Tunjuk sign nak roll over. Asyik nak pusing je specially time nak breastfeed.
  • Recognize suara mommy. Pagi2 kalau dia bangun tidur awal, time I tengah siap2 nak pergi keje, lalu lalang tepi katil tu, I keep calling his name. Mulalah dia ligat pusing kepala cari bunyi suara. Alih2 bila letak my face in front of him, punye terkejut dia. ;)
  • Recognize suara his big bro. Senyum lebar kalau abang Adam datang dekat dia. Specially kalau Abang Adam datang nyanyi2 kat sebelah dia. Tak sabar nak main ngan Abang Adam ek?
  • Gelak. Kalau geletek kat leher, dia punye gelak commey sgt. Macam budah besar dah.
Another new skill developed by Ryan is to recognize his hand. Sempat jugak capture few pictures time Ryan tengah main2 ngan tangan dia. Cute betul!



"Eh eh ape ni??Agak2 kalau masuk mulut ni mesti best!"



"Focus!Focus!!..Aim betul2 ni..."



" Aiyarkk...alamak overshoot plak"


After few trials, currently Ryan dah berjaya hisap jari dia dah..
;)


9 comments:

Mama said...

nad....oh2..very cute lah ryan...geram2..masyaAllah..:)

Byzura Razali said...

Handsome baby boy ;)

Byzura Razali said...

Handsome baby boy ;)

transformed housewife said...

salam kenal,

geramnyer tengok pipi ur baby. comel.

mommyNadia said...

ct,
hehehe..mmg boolat Ryan ni..pipi dah labuh;)

mommyNadia said...

Byzura,
tQ ;)

mommyNadia said...

transf hwife,
salam..
thanks for visiting my blog ;)

tq

Helmi said...

nice post.. thank you for sharing! =)

mommaholicSURI said...

Amboi!!! Tembamnya Ryan!! Berkat susu ibu kan :)

Awww.. best nya x lama lagi Adam dah ade geng nak main-main. Oman dah makin manja sekarang ni you!! I kene bagi dia adik macam nih! haha :)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...